14/2/15

Περί προδοσίας

Ένα αυτοβιογραφικό στιχούργημα
«Είσαι Έλληνας»1968. Στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης

Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας.
Πίνεις την προδοσία με το γάλα,
πίνεις την προδοσία με το κρασί.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος

Ο Μίκης Θεοδωράκης που τον Φεβρουάριο του 1968 με τη 12η Ολομέλεια τάχθηκε με τους Παρτσαλιδικούς τον Ιούνιο 1974, έναν μήνα πριν από τον Αττίλα, και ενώ δεν ανήκε στο ΚΚΕ (εξ) τον Ιούνιο του 1974 κλήθηκε από τους Αμερικανούς στην Ουάσιγκτον, ως κοινός εκπρόσωπος των κομμουνιστών για να συζητήσει το «μέλλον» της Ελλάδας, εν όψει των εξελίξεων που είχαν δρομολογηθεί. Ο Μίκης Θεοδωράκης ως κοινός εκπρόσωπος δέσμευσε την «Ενωμένη Αριστερά» που είχε αποφασιστεί πριν από την Μεταπολίτευση στην υποστήριξη Καραμανλή.
Αυτά μας τα αποκάλυψε ο ίδιος στις 17.01.2011, στο ΡΕΞ, στην συγκέντρωση για την ΣΠΙΘΑ.
Για το λόγο αυτό έκανε και τη δήλωση, «Καραμανλής η Τάνκς», εκ μέρους και των άλλων. Τότε, στο χαφιεδομάγαζο, δούλευαν τα «μωρά του Χαρίλαου», ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Λαφαζάνης, ο Δραγασάκης, ο Κοτζιάς, ο «περιφρουρημένος» Σταθάκης, αλλά και η βασανισμένη Νάντια, που αποτελούν τον κορμό της κυβέρνησης κοινωνικής Σωτηρίας που υποστηρίζει ο Ομπάμα και η πρεσβεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι