25/2/15

Σύγκρουση των Θεσμών με την Παράγκα του Μπάμπη

Η πρόεδρος της ανεξάρτητης και κυρίαρχης Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε χθες όρια παρέμβασης στην πολιτική της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης την οποία έπαιρνε στο τηλέφωνο ο μίστερ Μπάμπης και ο φον Αντωνάκης.
Εις το εξής κάθε ανεξάρτητος αντι-εισαγγελίσκος δεν θα δύναται να αποφασίζει τη σύνθεση του σώματος. Η Βουλή θα συνεδριάζει με 300 βουλευτές.
Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της Χούντας ΝΔ-Βενιζέλου που δημιούργησαν την εξωθεσμική «παράγκα» του Μπάμπη, η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε το «μήνυμα» ότι το αντισυνταγματικό τόξο δεν υπάρχει πλέον και ότι «όλοι οι παράγοντες της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» θα πρέπει να σέβονται και την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.
Αυτό ήταν το χθεσινό μήνυμα. Δεν ήταν οι «έξι» της Χρυσής Αυγής το ζητούμενο αλλά η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. Παράγκα τέλος.
Και ο υπουργός εσωτερικών διευκρίνισε ,ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθεί χωρίς «παρεκτροπές».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι προθέσεις της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά τελικά υπέκυψε στις πιέσεις... Ενώ αρχικά ήθελε να αναβάλλει την ψηφοφορία και να υποβάλλει νέο αίτημα στον εισαγγελέα, τελικά πείστηκε -από ποιόν άραγε;- να προχωρήσει στην ψηφοφορία χωρίς την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών...