25/2/15

Το Αντισυνταγματικό τόξο ανατράπηκε και στην Ελασσόνα

Το μπλοκ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-SOE και Μπούντεσμπανκ καλεί τον λαό της Θεσσαλίας σε «εγρήγορση», ώστε να αποτρέψει την παρουσία χρυσαυγιτών στις προσεχείς εκδηλώσεις για τους «πεσόντες» στην (ανταρτομάνα) Τσαριτσάνη, όπου Αύγουστο του 1942 από 12 Τσαριτσανιώτες συγκροτήθηκε η πρώτη ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ. Η δράση τους προκάλεσε την πυρπόληση της Τσαριτσάνης από τους Ιταλούς στις 12 Μαρτίου 1943 και την εκτέλεση 45 αμάχων στην Κεντρική Πλατεία.
Λίγες μέρες πριν, στις 16 Φεβρουαρίου 1943 είχε γίνει το «Ολοκαύτωμα» του Δομένικου το οποίο οι Ιταλοί κατέστρεψαν και εκτέλεσαν τους 118 άνδρες του χωριού μαζί με άλλους 20 από τα γειτονικά χωριά Δαμάσιο και Μεσοχώρι, στην τοποθεσία Καυκάκι.
Στο μνημόσυνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Δομένικου οι σύμβουλοι των παρατάξεων Ευαγγέλου και Βαρνά, του Δήμου Ελασσόνας αποφάσισαν εκτός ημερησίας διατάξεως να τροποποιήσουν προηγούμενη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τις 14.03.2013 ώστε η Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα» να καλείται σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου. Ετσι κατέθεσε στεφάνι στο μνημόσυνο η χρυσαυγίτισσα (εκ μετεγραφής) βουλευτής Δ. Σβερώνη, η οποία σύμφωνα με το Larissanet μόλις τελείωσε η κατάθεση στεφάνων πήγε στον τελετάρχη της εκδήλωσης, που «προφανώς ήταν γνωστός της από παλιά», και ακούστηκε να... λέει γεμάτη αυτοπεποίθηση:...στο τελετάρχη. «Έλα τώρα μην κοιτάς που βρέθηκα μ' αυτούς (sic), εγώ με τη Νέα Δημοκρατία είμαι ακόμα.!».

YΓ1. Περιττό να σας πω ότι ο τύπος έμεινε. "Παυλόπουλος".
ΥΓ2. Μεταξύ δεξιών ειλικρίνεια

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/1MRhDKT

Η μισή Γαλλία, για πρώτη φορά βάφτηκε μπλέ, αλλά η Λε Πέν δεν νίκησε.

  Η μεγάλη αποχή έπληξε περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό που συγκέντρωσε μόνο το 19,3% του 32% που πήγε στην κάλπη, ενώ οι δημοσκοπήσεις έφι...