9/8/16

ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η πραγματική δημοκρατία είναι πολίτευμα λαϊκής κυριαρχίας, όπου ο Λαός κυβερνά διά των αιρετών (εκλεγμένων) αντιπροσώπων του. Ο κάθε πολίτης ελεύθερα και αβίαστα ψηφίζει τον εκπρόσωπό του. Αυτό είναι το πολίτευμα. 
Δεδομένου ότι η βασική αρχή της ελευθερίας της βουλήσεως πού έχει ο άνθρωπος, πραγματώνεται με την απολύτως ελευθέρα έκφραση της γνώμης του. Αυτά βεβαίως ως γενική διατύπωση.
Ο πολίτης όμως εκτός της ελεύθερης έκφρασης της θέλησής του, πρέπει να έχει και την απαραίτητη αντίληψη όλων των γεγονότων, καταστάσεων και διαμορφώσεων την ιστορικής στιγμής, μέσα στον πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό χώρο πού βιώνει, γιατί με την οποιαδήποτε απόφασή του –προτίμησή του, στο πολιτικό πεδίο, γίνεται διαμορφωτής καταστάσεων.
Ο πολίτης για να έχει όμως όλα αυτά τα εφόδια, πού θα του παράσχουν σωστή και επωφελή κρίση, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχει και σωστή πληροφόρηση. Ο πολίτης καθημερινά δέχεται πλήθος πληροφοριών από γεγονότα και καταστάσεις πού ως είναι φυσικό τον επηρεάζουν και διαμορφώνουν αντιλήψεις και πεποιθήσεις, πού με βάση αυτών θα πάρει τις αποφάσεις του για την επιλογή των εκπροσώπων του στο κοινοβούλιο.
Εδώ όμως γεννάται ένα μεγάλο θέμα, τι ρόλο παίζει η προπαγάνδα; 
Πού στην σημερινή μας εποχή, διαχέεται σε όλο το κοινωνικό σώμα ; 
Πράγματι, η προπαγάνδα με την συστηματική προσπάθεια της για διάδοση ιδεών, αρχών, αντιλήψεων, πολιτικών δογμάτων, αλλά και το σπουδαιότερο, αλλοίωσης της αντικειμενικής πραγματικότητας δημιουργεί στον Λαό στρεβλές αντιλήψεις και γνώμες, και ως εκ τούτου η προπαγάνδα ( υπό την αρνητική της έννοια ) παραπλανά τον Λαό και τον εκτρέπει σε ατραπούς αντίθετες προς το πραγματικό του συμφέρον.
Ένα αόρατο « χέρι » θέλει να διευθύνει τα πάντα, και για την επιτέλεση του σκοπού του έχει τρία βασικά όπλα α) το χρήμα β) την προπαγάνδα γ) την πολιτική.
Ο τελικός σκοπός, του σατανικού αυτού « χεριού » είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση. Δηλαδή, με απλά λόγια, η υποταγή όλων των εθνών σε έναν « άρχοντα » σε μία « αρχή » σε μία εξουσία. Πράγμα, βεβαίως, παντελώς αφύσικο, και ως εκ τούτου απραγματοποίητο.
Για την επιτέλεση αυτού του σκοπού το σατανικό αυτό « χέρι», πρωτίστως χρησιμοποιεί την δύναμη του χρήματος. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να εξηγήσουμε γιατί το χρήμα είναι τεράστια δύναμης, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι το χρήμα εκφράζει και αποτυπώνει τον πλούτο πού παράγει η εργασία, αυτό δεν πρέπει να διαλανθάνει της προσοχής μας. Το χρήμα ως γνωστό αποταμιεύεται σε όλο το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα. 
Το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, αφού έχει συγκεντρώσει, όλο σχεδόν τον παραχθέντα πλούτο, εκ της εργασίας, έχει την ευχέρεια να κατευθύνει τις ροές του, όπου αυτό κρίνει. Τώρα, αν ο « σατανάς » ελέγχει το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, τότε είναι κυρίαρχος. Ένα ιταλικό απόφθεγμα λέει : « το ξύλο τροφοδοτεί την φωτιά πού το καταναλώνει (το κατατρώει ) » Δηλαδή εμείς τροφοδοτούμε (καταθέσεις) με το ελεγχόμενο απολύτως ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, τους ανόσιους, για να μας δυναστεύουν. Τα χρησιμοποιούμενα « εργαλεία » είναι όπως προαναφέραμε, εκτός του χρήματος , πού είναι ο κύριος μοχλός, η προπαγάνδα και η πολιτική. Με αυτά τα μέσα το αποτρόπαιο και σατανικό « χέρι » της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δια των οργάνων του, ελέγχει :
1.την πολιτική (επιλογή κομμάτων) 
2. το υπουργείο εξωτερικών (διαχρονικά ) 
3.το υπουργείο παιδείας ( διαχρονικά ) 
4. τα ΜΜΕ ( τηλεόραση, ραδιόφωνο ) 
5. τον έντυπο τύπο ( Μεγαλοδημοσιογράφοι , πού και αυτούς τους δημιουργούν οι διάφορες « λέσχες » ) 
6. τις περισσότερες μεγαλοεπιχειρήσεις 
7. όπως προαναφέραμε το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα 100% 
8. ασκούν μεγάλη επίδραση στο εμπόριο 
9. τις εταιρείες διυλίσεως πετρελαίου 
10 . τον κινηματογράφο 
11. τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ( κατά μεγάλο ποσοστό ) 
12. την τέχνη 
13. την οικονομία γενικώς.

Νομίζω ότι περαιτέρω παράθεση των ελεγχόμενων τομέων της κοινωνίας δεν χρειάζεται. Δεν χρειάζεται για να κατανοηθεί ότι βρισκόμαστε υπό « κλοιό ». Επομένως πραγματική δημοκρατία, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει. Η σημερινή λεγόμενη δημοκρατία είναι ψευδοδημοκρατία. Δημοκρατία κατ’ επίφαση, ενώ πραγματικά, πρόκειται περί συγκαλυμμένη δικτατορίας ελεεινής μορφής. Εκείνο πού επιβάλλεται για την σωτηρία της Πατρίδας, είναι η ανατροπή της επαίσχυντης αυτής, κατ’ επίφαση δημοκρατίας. Αυτό γιά να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να υπάρξουν νέες προτάσεις, στην πολιτική στην οικονομία στην κοινωνία. Πρέπει να γίνει πνευματική επανάσταση. 
Πρέπει ο Λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια. Το ξαναγράφουμε, το παρόν υπάρχον πολιτικο-οικονομικό σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει. Χρειάζεται νέο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Προτάσεις υπάρχουν, και μάλιστα, ρηξικέλευθες, και την ΗΜΕΡΑ της λευτεριάς , από την χούντα της τρόικας, θα εφαρμοσθούν. Έλληνες γρηγορείτε. 

SALUS POPULI SUPREMA LEX ESTO

Χρίστος Α.Αθανασόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ω ρε φίλε....το μπέρδεψες ακόμα περισσότερο...

πρώτον στην Αθηναϊκή δημοκρατία οι βουλευτές ήσαν ΚΛΗΡΩΤΟΙ και όχι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσεις ότι πρέπει να είναι εκλεγμένοι, εφόσον είμαστε ίσοι σαν πολίτες η κλήρωση είναι δικαιότερη και βγάζει από την μέση την διαφθορά στο επίπεδο της εκλογής.

δεύτερον λέει "Ο πολίτης όμως εκτός της ελεύθερης έκφρασης της θέλησής του, πρέπει να έχει και την απαραίτητη αντίληψη όλων των γεγονότων, καταστάσεων και διαμορφώσεων την ιστορικής στιγμής, μέσα στον πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό χώρο πού βιώνει, γιατί με την οποιαδήποτε απόφασή του –προτίμησή του, στο πολιτικό πεδίο, γίνεται διαμορφωτής καταστάσεων."

η αντιληπτική ικανότητα των γεγονότων έχει να κάνει και με πληροφόρηση και με νοημοσύνη, αν σκεφτείς ότι σε όλες τις σχολές υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις που κρίνουν ποιος έχει "αντιληπτική ικανότητα" καταλαβαίνεις ότι κάπως πρέπει να κρίνεται αυτό και στην περίπτωση της ψήφου, σίγουρα ένας καθυστερημένος και ένας με Αλτσχάιμερ δεν έχει αντιληπτική ικανότητα για παράδειγμα, αλλά επειδή είναι αρκετά υποκειμενικό το ζήτημα καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ θωλό το πώς διαχωρηστούν οι άνθρωποι. και τελικά τί θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν αντιληπτική ικανότητα;

τρίτον, η "προπαγάνδα" είναι διάδοση ιδεών, δεν μπορείς να απαγορεύεις σε κάποιον να λέει ότι οι ισλαμιστές είναι καλοί άνθρωποι αλλά το ζήτημα είναι ο πολίτης να μπορεί να κρίνει αυτήν την θέση και να μην υποκύπτει στην επίκληση του συναισθήματος με εικόνες "πνιγμένων παιδιών", εδώ καταλαβαίνεις ότι όλος ο γυναικείος πληθυσμός βγαίνει εκτός διαδικασίας.

τέταρτον, τί είναι συμφέρον για τον λαό; αυτό αναλύεται εκτενώς στην Πολιτεία του Πλάτωνος για παράδειγμα, δεν υπάρχει κάποιος τόπος για το τί είναι συμφέρον, κάποτε όλοι θεωρούσαν συμφέρον την είσοδο στην Εβραιοπεϊκή Ενωση για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά είδη συμφέροντος, ατομικό, πολιτειακό, εθνικό και λοιπά τα οποία και πάλι είναι δύσκολο να οριστούν και να γίνουν αντιληπτά σε βάθος χρόνου.

φαίνεται καθαρά ότι ο συγγραφέας του κειμένου δεν έχει μελετήσει καθόλου την αρχαία δημοκρατία, κάθόλου φιλοσοφία, καθόλου Πλάτωνα και τα όσα γράφει είναι ευγενείς ρομανιτκοί πόθοι.

μια βαθύτερη μελέτη για τον ρόλο της δημοκρατίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θα τον βοηθήσει, να δει τί θεωρούσαν συμφέρον τους οι μάζες και τί καταστροφικές επιλογές κάνανε τις κρίσιμες στιγμές οι πολιτικοί, όπως στην περίπτωση των Μηδικών πολέμων που θέλανε απλά να φύγουν από την Ελλάδα και ευτυχώς επικράτησαν οι στρατιωτικοί.

το βδέλυγμα της δημοκρατίας ευτυχώς βρέθηκε ένας Μέγας Αλέξανδρος να το τσακίσει και αργότερα ένας Ιουλιος Καίσαρας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειδα κανεναν να το αναφερει
Και δεν ηθελα να παει χαμενο:

http://lithosfotos.blogspot.gr/2016/08/h.html?m=1
Ψευδοκυβερνησεις.
Η ωμη αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Περα απο την πλακα η συγκριση Μεγαλου Αλεξανδρου με ιουλιο ειναι ακυρη.
Πηγαινε με τον στολο ο ιουλιος στην αφρικη εκστρατεια εναντιον του κατωνα. Ηθελε να το παιξει κατακτητης και να αποβιβαστει πρωτος στην ξηρα.
Μπλεχτηκε στην χλαμυδα του και εσκασε στην ακτη φαρδυς πλατυς με την μαπα!!!
Ρομπα σε ολο το εκστρατευτικο!!

Για να σωσει καπως τα προσχηματα, γραπωνε την γη και φωναζε : Γη σε κρατω καλα, εισαι δικη μου κλπ.

Γαμησε τα.
Με την ωμη βια ακομα και ο μπους τζουνιορ κατελαβε το ιρακ, η η χιλαρυ την λιβυη.
Σουητωνιος

15 Ιουλίου 1974. Το Colpo-Grosso. Το Πραξικόπημα Cia-Μπονάνου-Γκιζίκη-Ιωαννίδη-Αραπάκη στη Λευκωσία, για να σωθεί η Κύπρος, την οποία παρέδιδαν στους Τούρκους , με την διάλυση της Εθνοφρουράς, ο πράκτορας του ΜΙ6, Μούσκος και το ΑΚΕΛ.

    Η αντίστροφη μέτρηση για την ιουδαϊκή/νατοϊκή λύση στο Κυπριακό  που προέβλεπε και το πραξικόπημα   των  μασόνων και πρακτόρων  Μπονάνου...