12/9/16

Συρία: Η Εκεχειρία θα εφαρμοστεί και ΝΑΙ και ΟΧΙ

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, στην οποία κατέληξαν οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 18:45 (ώρα Δαμασκού).
Ωστόσο ο Συριακός Αραβικός Στρατός , (SAA), ανακοίνωσε οτι δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκια, διότι εκεί δρουν τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Φατάχ Αλ-Σαμ και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν και ομάδες της Χαρακάτ Αχράρ, αλ-Σαμ που έχει απορρίψει την προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Αλ- ΣαμSham που έχει εξαιρεθεί από την εκεχειρία εξαπέλυσε, (στις 13:15 τοπική), στο Ντέιρ ελ-Ζορ νέα επίθεση με στόχο τις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού. Σκληρές συγκρούσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη κοντά στον ποταμό Ευφράτη.
Η μεγαλύτερη ομάδα «αντικαθεστωτικών ανταρτών» της Συρίας, η Χαρακάτ Αχράρ αλ-Σαμ απέρριψε νωρίς το πρωί , με τηλεοπτικό διάγγελμα του αρχηγού της Αμπού Αμάρ Αλ Ομάρ την πανεθνική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επειδή «αποκλείει ορισμένες ομάδες ανταρτών στη Συρία», και δήλωσε αλληλεγγύη με την Τζαμπχατ Φατάχ Αλ-Σαμ (πρώην Μετωπο αλ Νούσρα).
Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ στις 9 το πρωί προσευχήθηκε για το Κουρμπάν Μπαϊράμ (Γιορτή της Θυσίας) στο Τζαμί Σαάντ Ιμπν Μουάζ στην απελευθερωμένη Νταράγια. Τις προσευχές «οδήγησε» ο Μουφτής της Δαμασκού Σείχης Αντνάν αλ-Aφιούνι. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου αλ-Άσαντ από τν επίσκεψη του στην απελευθερωμένη Χομς τον Ιούλιο.
Από την Νταράγια ο Πρόεδρος κάλεσε τους Σύρους να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης, τονίζοντας ότι η εμπειρία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, έδειξε ότι το συριακό Κράτος κράτησε έχει όλες τις υποσχέσεις του και ήταν πάντα ανοιχτό για συμφιλίωση για να σταματήσει η αιματοχυσία.
«Η πόρτα της πατρίδας, θα είναι πάντα ανοιχτή ανά πάσα στιγμή και σε όλα τα επίπεδα, σε όσους θέλουν να επιστρέψουν πάρουν το σωστό δρόμο», τόνισε, ενώ, «σε όσους επιμένουν να ενεργούν ως εργαλεία ξένων συμφερόντων με αντάλλαγμα μια χούφτα δολάρια», έστειλε το μήνυμα ότι « οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν απτόητες την αποστολή τους και ανεξάρτητα από τις εσωτερικές ή εξωτερικές συνθήκες, μέχρι την αποκατάσταση της ασφάλειας και της προστασίας σε όλους τους τομείς στη Συρία».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΡΞΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
https://www.youtube.com/watch?v=-JRHQo3-KJM

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σπύρο πότε θα ξεκινήσουν οι ιντερνετικές εκπομπές;

1. Η εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον Καποδίστρια το 1831, κυβερνάει και σήμερα το Ψωροελαδιστάν

  Η τελετουργική εκτέλεση   του  Ιωάννη Καποδίστρια έγινε με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και του Ρότσιλντ