30/9/16

Η βουλγαρική βουλή απαγόρευσε το φερετζέ και την μπούργκα

Η Βουλγαρική Βουλή πέρασε το νόμο για την απαγόρευση ενδυμάτων που καλύπτουν ή αποκρύπτουν το πρόσωπο, μεταξύ των οποίων ο φερετζές μπούρκα. Ο νόμος εντάσσεται στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Στην εισηγητική έκθεση τονίζεται ότι η χρήση αυτών των ενδυμάτων μπορεί να διευκολύνει τρομοκρατικές πράξεις με δυνητικά μεγάλο αριθμό των θυμάτων. Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δημόσια ιδρύματα, χώρους που σχετίζονται με την Διοίκηση, τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια , τους χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.
Εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση τα Τζαμιά και γενικά οι χώροι λατρείας. 
Το νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί από τη Βουλή πέρασε από διάφορα δημοτικά Συμβούλια και εγκρίθηκε από όλα αυτά. Η πρώτη πόλη ήταν το Παζαρτζίκ.
Εκεί, ο Δήμος έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα σε άτομα που έχουν παραβιάσει την απαγόρευση.
Από το κοινοβούλιο αποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα των Τούρκων, του DPS.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, το πρόστιμο για την απόκρυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους είτε με τη Μπούργκα ή τον φερετζέ θα είναι 200 λέβα για την πρώτη παράβαση και 1.500 για κάθε επόμενη. Αν το άτομο είναι  δημόσιος λειτουργός, το πρόστιμο θα είναι 2.000 λέβα για κάθε παράβαση

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι μπραβο να ισιωνουν τα πραγματα λιγο λιγο στην καλιμπρα

avdargor είπε...

εδω στο κεντρο της Αθηνας Ολο μπουργκες βλεπω...-τωρα τελευταια πλεον-γυναικες...... ακουτε ΕΘΝΙΚΙΑ?..... ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ!! χαχ μουγκα οι "ελληνες" με αυτα που βλπεπουν στο κεντρο της πρωτευουσας της.

φανταστητε ποσο δελλο ειναι η χωρα..... πια... εχει κ αλλο....καθιστε να τους κοιτατε κατα τ'αλλα.

Ανώνυμος είπε...

μελαψές Ευρωπαίες
με μπουργκες ωραιεεεες
χαχαχαχαχα
χορεύουνε τα βράδια τους χορούς της αγάπης
ενώ το ταμ ταμ το χτυπάει ο αράπης ο σκύλος
ο λάθρος ο μαύρος ο Μουχταρ ο μπλακ μπλουκ μπλακ