30/9/16

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ

Φόρος τιμής. Μία από τις τελευταίες εικόνες των στρατιωτών του Συριακού Αραβικού Στρατού που υπερασπίστηκαν το 2013 το Νοσοκομείο Κιντή μέχρι την τελευταία τους σφαίρα και παραδόθηκαν για να εκτελεστούν αμέσως μετά από τους "μετριοπαθείς" μπροστά στο νοσοκομείο.

Από τις 11:05 π.μ. σήμερα   η επίλεκτη Προεδρική Φρουρά τού Συριακού Αραβικού Στρατού, έχει τον πλήρη έλεγχο του κτηρίου του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Κιντή στο Βόρειο Χαλέπι εκδιώκοντος τους «τζιχαντιστές» της Φατάχ Χαλάμπ που το κατείχαν.
Προηγουμένως η Προεδρική Φρουρά μετά από μια τριήμερη σκληρή μάχη κατέλαβε τον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ και από εκεί επιτέθηκε στο Νοσοκομείο και την παρακείμενη συνοικία Shaqayf.
Η προεδρική Φρουρά επιχειρεί ταυτόχρονα και στις στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου σήμερα μετά την έναρξη της νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη συνοικία Σουλεϊμάν Αλ-Χαλαμπί έχει εκδιώξει τους «τζιχαντιστές» της Φατάχ Χαλάμπ από τις δυτικές γειτονιές της συνοικίας.
Στην επαρχία Χομς η 11η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού αφού απώθησε μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους από τις 13:00 τοπική επανέλαβε την προώθηση της προς τις πήγες φυσικού αερίου αλ Σαέρ, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από τον Ιούλιο.
Στην Χάμα, η ρωσική και η συριακή αεροπορία πραγματοποίησαν 75 αεροπορικές επιδρομές από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Χάμα, και προσέβαλαν τις θέσεις των «τζιχαντιστών» του Τζαντ αλ-Ακσά , Τζαντ αλ-Σαμ (Τσετσενοι τζιχαντιστές), Τζαούς Αλ-Νασρ (Ελεύθερος Συριακος Στρατό) και Τζαμπχάτ al-Φατάχ εικονική (πρώην αλ Νούσρα)σε 7 χωριά της βόρειας Χάμα. Συγκρούσεις υπήρξαν σήμερα και στην Νταράα και την Σουίδα.
Ο διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, (RISS), Λεονίντ Ρεσέτνικωφ δήλωσε στο πρακτορείο «Sputnik», ότι κατά την εκτίμηση του, "το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος αυτού του έτους από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης του Χαλεπίου και του προπύργιου του Χαλιφάτου , και θα μεταφερθούν στη Λιβύη". «Ενδεχομένως κάποιοι να παραμείνουν στο Ιράκ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μισή Γαλλία, για πρώτη φορά βάφτηκε μπλέ, αλλά η Λε Πέν δεν νίκησε.

  Η μεγάλη αποχή έπληξε περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό που συγκέντρωσε μόνο το 19,3% του 32% που πήγε στην κάλπη, ενώ οι δημοσκοπήσεις έφι...