24/6/17

H Μαρία του Κούλη Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με τις ευλογίες των ΕΚΟΥΜΟΥ

Η κα Μαρία Αντωνιάδου, που έκανε εκκλησιαστικό ρεπορτάζ για τον χρεοκοπημένο Κυρ Σταύρο, εξελέγη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά αντί να πιάσει δουλειά δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που η ίδια προκάλεσε.

Στο άρθρο 9 παρ. 1 του νόμου 1264/1982 ρητά ορίζεται ότι «η διοίκηση της κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης συγκροτείται όπως ορίζει το καταστατικό της» και το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ στην παρ. 2 του άρθρου 12 ορίζει ότι, «το ΔΣ έχει απαρτία όταν είναι παρόντα έξι από τα ένδεκα μέλη του».
Στη συνεδρίαση που εξελέγη η κα Αντωνιάδου ήσαν 8 παρόντες, οπότε υπήρχε απαρτία, το ΔΣ συνεδρίασε νόμιμα , η κυρία Αντωνιάδου έθεσε υποψηφιότητα και έλαβε 5 θετικές ψήφους, ενώ 3 ψήφισαν λευκό.
Και με τον τρόπο αυτό εξελέγη.
Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Αστικού Κώδικα: «Εάν δεν ορίζεται κάτι άλλο στο Καταστατικό οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Συνεπώς, η κα Μαρία Αντωνιάδου εξελέγη πρόεδρος με απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό και το νόμο.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κάλεσε την νέα Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και νόμιμο εκπρόσωπο σύμφωνα με το καταστατικό, «να αρχίσει αμέσως δουλειά για την αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων του κλάδου και ιδιαίτερα του ΕΔΟΕΑΠ και βέβαια να υπερασπιστεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών της ΕΣΗΕΑ που υπονομεύει ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, οι εργοδότες και η κυβέρνηση».

Η Μαρία του Κούλη με τον Προέδρο της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά, και τον εκπρόσωπο του περιοδικού Tύπου, (ως support staff), συζητήσαν   μεταξύ άλλων σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το θέμα της κυβερνητικής κατάληψης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών, σωματείων έδωσαν πράσινο φώς στο ΓΓ του υπουργείου Λ. Κρέτσο να προχωρήσει, ερήμην των ΔΣ των ενώσεων και του δημοσιογραφικού κλάδου στην κυβερνητική «απόβαση» στα FM.

Επισήμως το ραντεβού αφορούσε στην «ωρομέτρηση» των δημοσιογράφων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, αλλά, κορόιδεψαν τους εργαζόμενους, τους έβαλαν να πάρουν τις κάρτες για… καλή θέληση, και προχώρησαν στο παρασύνθημα.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικά στελέχη η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την συμφωνία στην οποία έχουν προχωρήσει Κουμπιάς-Αντωνιάδου με την κυβέρνηση Σύριζα, ανεξαρτήτως των σχέσεων τους με το περιβάλλον Σαμαρά-Μητσοτάκη. Αυτό άλλωστε έγινε εμφανές από την αναστολή της απεργίας στην «Αυγή» και στη ΓΓΕΕ , χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι πρόκειται να συμβεί με το Ρ/Σ Στο Κόκκινο του Σύριζα, όπου επίσης οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Στους «κυβερνητικούς κύκλους», δεν φαίνεται να υιοθετούνται πλήρως οι νέες αυτές πρωτοβουλίες Παπά, με δεδομένο το φιάσκο των κυβερνητικών χειρισμών στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών και με ανοιχτή πληγή το ασφαλιστικό του δημοσιογραφικού κλάδου και το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΑΘΗΝΑΙ,ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ

Το μεγα γεγονος εις το οποιον παρισταται απο των πρωτων πρωϊνων ωρων της Κυριακης μαρτυς η ανθρωποτης ολοκληρη,η αναληφθεισα δηλαδη σταυροφορια εναντιον του μπολσεβικικου κρατους,παρακολουθηται μετα της μεγαλυτερας προσοχης απο το διεθνες κοινον.Ο Αρχηγος του Γερμανικου Ραϊχ,εις το μακρον και ιστορικον διαγγελμα του προς το γερμανικον εθνος,εξεθεσεν επαρκως και αναλυτικως τους λογους δια τους οποιους η Γερμανια ευρεθη εις την αναγκην να παραταξη τον ηρωϊκο της στρατον καθ'ολον το μηκος των ανατολικων συνορων.Η μπολσεβικικη Ρωσια, διευθυνομενη κατ'ουσιαν απο την σπειραν των ανθρωπων της Γ'Διεθνους,δεν υπηρξεν ουδ'επι μιαν στιγμην ειλικρινης εις τας σχεσεις φιλιας αιτινες καθωρισθησαν δια του γερμανοσοβιετικου συμφωνου.Αντιθετως,η Μοσχα εκαιροφυλακτει,ηκονιζε το εγχειριδιον με το οποιο επροκειτο να πληξη το Γ'Ραϊχ εις την ευθετον στιγμην,ενω καθ'ολον το απο Αυγουστου του 1939 διαστημα μεχρι της προχθες,δεν παρελειψεν ευκαιριαν συνωμοτικης δρασεως εναντιον του γειτονός της.Καθ'ην ωραν τα γερμανικα οπλα ησαν απασχολημενα εις μεγαλους αγωνας,η Σοβιετικη Αρκτος επεπιπτε κατα σειρας ολης μικρων κρατων και τα κατεβροχθιζε.Ο πολεμος εναντιον της Φινλανδιας,η εισοδος εις την Πολωνια,ο εκβιασμος και η προσαρτησις των Βαλτικων Κρατων,εις τα οποια δεν ειχε κανεν δικαιωμα,η ληστρικη επιθεσις και ο ακρωτηριασμος της Ρουμανιας απο ευφορωτατας επαρχιας,υπηρξαν τα λαφυρα τα οποια η Σοβιετικη Ρωσσια απεκομισεν,επωφεληθεισα της ευρωπαϊκης αναστατωσεως.Αλλ'η Μοσχα,ως ελεχθη,δεν υπηρξε καν ειλικρινης εις τας συναφθεισας συμφωνιας της μετα της ισχυρας της γειτονος.Συνωμοτης,καιροσκοπος,προσηλωμενη εις την ιδεαν της παγκοσμιου επαναστασεως,συνεδραμε πασαν ανωμαλιαν και εβοηθησεν πασαν προσπαθειαν η οποια θα ητο δυνατον να ματαιωση τας ειρηνικας προθεσεις της Γερμανιας εις την Νοτιοανατολικην Ευρωπην.Ο δακτυλος της Μοσχας εις την γιουγκοσλαυϊκην υποθεσιν απεκαλυφθη ως αναμενετο ακαθαρτος.Αποπειρα της να αναμιχθη εις υποθεσεις σχετιζομενας με τας πολιτικας κατευθυνσεις αλλων βαλκανικων κρατων εξουδετερωθη εγκαιρως.Η υποπτος τακτικη της εις τας σχεσεις της μετα της Τουρκιας εδημιουργησε μιαν ατμοσφαιραν εκτακτως αμφιβολον και ευνοουσαν παντοιας εκμεταλλευσεις.Εν τω μεταξυ δε,ως αποκαλυπτουν η διαφωτιστικωτατη γερμανικη διακοινωσις και το διαγγελμα του Φυρερ,η Κυβερνηση των Σοβιετ ητο ο κρυφιος συμμαχος του Λονδινου εις ολας τας αντιγερμανικας ενεργειας.Οτι τουτο ειναι αληθες και αναμφισβητητον προκυπτει και εκ των υστερων,οτε ο πατροπαραδοτος εχθρος του ρωσσικου μπολσεβικισμου,η αγγλικη κεφαλαιοκρατια,εσπευσεν απο των πρωτων ωρων του γερμανορωσικου πολεμου να διακηρυξη την αλληλεγγυην της με τον εκθεμελιωτην κομμουνισμον.
Το εργον το οποιον αναλαμβανουν ηδη τα γερμανικα οπλα θα παραμεινη ιστορικον εις τα χρονικα της Ευρωπης.Η χειρονομια αυτη του Φυρερ ειναι εξ εκεινων αι οποιαι δημιουργουν αφετηριες κοσμογονικων εξελιξεων.Η αναληφθεισα σταυροφορια ειναι σταυροφορια πανευρωπαικη,εχουσα ως μοναδικην της επιδιωξιν την εξασφαλισιν του μελλοντος της ηπειρου μας,αλλα και του κοσμου ολοκληρου.Απο μιαν τοιαυτην ενεργειαν της οποιας θα ειναι η σταθεροποιησις των γνησιων αξιων του νεου ευρωπαϊκου πολιτισμου,δεν ητο δυνατον να λειψη η Ιταλια. Η ταυτοχρονος κηρυξις του πολεμου παρα της Ρωμης εναντιον της Μοσχας,αποτελει πολυτιμοτατην συμβολην εις τον κοινον αγωνα δια την απαλλαγην του κοσμου απο το κομμουνιστικον μιασμα.Ο αγων τον οποιον ηδη αναλαμβανει ο Αξων εναντιον της ερυθρας βαρβαροτητος αποτελει υποθεσιν της ανθρωποτητος ολης.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,23.(Α.Π)_Το ημιεπισημον Γερμανικο Πρακτορειον μεταδιδει οτι εδοθη εις την δημοσιοτητα η εκθεσις της Κυβερνησεως του Ραϊχ,η οποια περιεχει λεπτομερεις αποδειξεις δι'εγγραφων περι της καταστρεπτικης εργασιας,η οποια ανεπτυχθη απο της σοβιετικης πλευρας εναντιον του εθνικοσοσιαλισμου.Το Ραϊχ ευρεθη εις την αναγκην να διαπιστωση οτι η ελπις του να δη την Ρωσσιαν,μετα την συνομολογησιν του Συμφωνου του 1939,απεχουσα απο την συνεχισιν της αντιγερμανικης προπαγανδας,δεν επραγματοποιηθη.Τουναντιον,η Μοσχα δεν απεστη των μηχανορραφιων,αιτινες απεβλεπον εις την καταστροφην,το σαμποταζ και την τρομοκρατησιν,εντεινουσα ταυτοχρονως την υπηρεσιαν πληροφοριων πολιτικης,οικονομικης και στρατιωτικης φυσεως.Η μεθοδος λοιπον δεν μετεβληθη.
Η εκθεσις εν συνεχεια παρεχει λεπτομερειες περι των πραξεων σαμποταζ και κατασκοπειας,ομιλει δε ιδιως δια τας μεθοδους τας οποιας εφηρμοζεν η Γκεπεου εναντιον των εν Ρωσσια Γερμανων εποικων,οιτινες μετηναστευσαν ηδη εις Γερμανιαν και δίδει σχετικως προς τας μεθοδους αυτας σειραν χαρακτηριστικων παραδειγματων.
Ωσαυτως αποδεικνυεται εκ της εκθεσεως οτι η σοβιετικη διπλωματικη αντιπροσωπεια ητο το κεντρον της υπηρεσιας πληροφοριων,στρεφομενων αποκλειστικως εναντιον της Γερμανιας και αποσκοπουσων εις την προπαρασκευην του πολεμου.
Η εκθεσις,αφου καμνει μνειαν των διαφορων μεθοριακων επεισοδιων,τα οποια προεκληθησαν και τα οποια απο του Φεβρουαριου 1941 διαρκως ηυξανον,καταληγει ως εξης:
"Η ολη δρασις της Σοβιετικης Ενωσεως η στρεφομένη εναντιον της Γερμανιας αποδεικνυει,ως φαινεται εκ των παραδειγματων,τα οποια εληφθησαν εκ του πολυαριθμου υλικου οπερ εχομεν εις την διαθεσιν μας,την εκτασιν εις την οποιαν διενηργουντο εν τω οικονομικω,πολιτικω και στρατιωτικω πεδιω,παρανομαι καταστροφαι,σαμποταζ,τρομοκρατησις και κατασκοπεια,επι τω σκοπω του να προετοιμασθη ο πολεμος".
Οι εν Βιλελμστρασσε επισημοι κυκλοι εδηλωσαν σημερον εις τους δημοσιογραφους οτι ο πολεμος εναντιον της Ρωσσιας δεον να θεωρηθη ως ακεραιος παραγων του πολεμου εναντιον της Αγγλιας. Κατα την αντιληψιν των πολιτικων κυκλων του Βερολινου η εχθρικη στασις την οποιαν ο μπολσεβικισμος εκδηλωνει εναντι της Γερμανιας δεν ειναι παρα τμημα του αγωνος της Αγγλιας εναντιον της Γερμανιας. Το εν μερος κατοπιν του αλλου θα συντριβουν διαδοχικως,μιαν δε ημεραν θα ελθη και η σειρα του τελευταιου μερους.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,24.(Α.Π)_Το ημιεπισημον γερμανικον πρακτορειον πληροφορειται εξ Αμστερνταμ οτι καθ'α εγνωσθη εκει,ο Αγγλος πρωθυπουργος κ.Τσωρτσιλ εξεφωνησε χθες την εσπεραν απο ραδιοφωνου λογον,εν τω οποιω ετονισεν ιδια οτι η γερμανοσοβιετικη συρραξις δεν τον εξεπληξε,δεδομενου οτι ειχεν ηδη ειδοποιησει περι αυτης τον Σταλιν.
Ο Τσωρτσιλ εδηλωσεν οτι ουδεις δυναται να εχει αμφιβολιας οσον αφορα τους αγγλικους πολεμικους σκοπους.Η βρεταννικη κυβερνησις δεν εχει,ειπεν,αλλον σκοπον,παρα την εκμηδενισιν του Χιτλερ."Παντες οι μαχομενοι κατα του Χιτλερ"ειναι φιλοι της Αγγλιας και παντες οι οποιοι μαχονται παρα το πλευρον του Χιτλερ ειναι εχθροι της Αγγλιας.Δια τον λογον αυτον,προσθεσεν ο Τσωρτσιλ,η βρετανικη κυβερνησις ειναι αποφασισμενη να παρασχη εις την Σοβιετικην Ενωσιν πασαν δυνατη βοηθειαν.
Κατα την αγγλικην υπηρεσιαν πληροφοριων,ο Τσωρτσιλ εδηλωσεν,εν σχεσει προς την υποσχεσιν του περι βοηθειας προς την Σοβιετικην Ενωσιν οτι η Αγγλια θα ζητηση απο ολους τους συμμαχους και φιλους της εν τω κοσμω να παρασχουν βοηθειαν εις την Ρωσσιαν.
Το πρακτορειον Στεφανι μεταδιδει οτι η αγγλικη υπηρεσια πληροφοριων εδημοσιευσεν ανακοινωσιν του πρακτορειου Τας,καθ'ην η Αγγλια και η Σοβιετικη Ρωσσια ειναι τελειως συμφωνοι επι των μετρων τα οποια θα λαβουν εναντι της νεας καταστασεως.Οι πολιτικοι κυκλοι της Ρωμης θεωρουν την σοβιετικην αυτην πληροφοριαν ως εξαιρετικως ενοχοποιητικην,δεδομενου οτι παρομοια συμφωνια δεν δυναται να πραγματοποιηθη εντος ολιγων ωρων και συνεπαγεται ευρειας και λεπτομερεις διαπραγματευσεις,αιτινες εγενοντο προηγουμενως.

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΜΗ,24.(Α.Π.)_Το πρακτορειον Στεφανι μεταδιδει οτι ο διπλωματικος αυτου συνεργατης,σχολιαζων την εναρξιν των εχθροπραξιων μεταξυ των Δυναμεων του Αξονος και της Σοβ.Ρωσσιας,τονιζει οτι η ιταλικη δημοσια γνωμη εδεχθη το αγγελμα του πολεμου με ικανοποιησιν και ανακουφισιν.
Τα αιτια,τα οποια επεδρασαν επι της ψυχικης καταστασεως των Ιταλων ειναι τα ακολουθα:
Πρωτον:Παρα τας διαφορους εξελιξεις της πολιτικης του Κρεμλινου,ο ιταλικος λαος εις τα βαθη της ψυχης του ετρεφε παντοτε δια τον ρωσσικον κομμουνισμον δυσπιστιαν εξ ενστικτου.
Δευτερον:Η Ιταλια ευρισκεται εις την θεσιν της με το ξιφος ανα χειρας εναντιον του κομμουνισμου. Η Ιταλια ειναι η πρωτη χωρα,εις την οποιαν ηρχισεν ο αντικομμουνιστικος αγων.Ο ισπανικος πολεμος ηνοιξε μεταξυ Ιταλων και ρωσσικου μπολσεβικισμου,αβυσσον,ανωθεν της οποιας η διπλωματια ερριψε μιαν γεφυραν,χωρις μ'ολα ταυτα να κατορθωση να πληρωση το κενον.
Τριτον:Η ποταποτης και η κτηνωδια με τας οποιας η κομμουνιστικη Ρωσσια επωφεληθη της διεθνους συρραξεως δια να πληξη τα πολυαριθμα ομορα μικρα κρατη,επληξε την περι ηθικης αντιληψιν του ιταλικου λαου.Η αναγκαστικη μπολσεβικοποιησις των εδαφων τουτων συνετελεσθη εν ατμοσφαιρα,η οποια επιβεβαιοι απαξ ετι την βαθιαν βαρβαροτητα του κομμουνισμου.
Τεταρτον: Το καθολικον χριστιανικον πνευμα του ιταλικου λαου βλεπει εν τω προσωπω των κομμουνιστων εκεινους,οι οποιοι αρνουνται τον Θεον και τους καταστροφεις της θρησκειας.
Πεμπτον:Αι μηχανορραφιαι δια των οποιων η Ρωσσια κατα την διαρκειαν της εν τη Βαλκανικη συγκρουσεως ενω προσεποιειτο οτι ειναι φιλη του Αξονος,ειργαζετο παρα το πλευρον της πλουτοκρατιας,εκαμαν τους Ιταλους να αντιληφθουν ολην την μισητην διπροσωπιαν των ανθρωπων του Κρεμλινου.Αλλα ουτε η πλουτοκρατια ουτε η αντιπλουτοκρατια ειχον σημασια δια τους ανθρωπους του Κρεμλινου. Αυτοι δεν ησχολουντο παρα με την εδαφικην αυξησιν της Ρωσσιας χωρις κινδυνους,επι τη προσδοκια οτι η συρραξις,παρατεινομενη,θα ητο δυνατον να επιτρεψη εις αυτους να εγκαθιδρυθουν ώς μονοι νικηται σε μιαν Ευρωπη ερηπωμενην και μιαν Ασιαν τελουσαν εν αναστατωσει.Δια ολους αυτους τους λογους ο πολεμος εναντιον των Σοβιετ και η μοιραια καταστροφη των εθεωρηθησαν υπο της ιταλικης δημοσιας γνωμης ως απαραιτητοι οροι δια την δικαιαν και μονιμον αναδιοργανωσιν της Ευρωπης.
Η αναδιοργανωσις αυτη απαιτει οπως η ευρωπαϊκη ηπειρος εκκαθαρισθη απο ολους τους παραγοντας της αταξιας,της βιας και της βαρβαροτητος.Ο ιταλικος λαος ειναι ετοιμος να μετασχη του αγωνος εναντιον της Ρωσσιας,δια των στρατιωτικων του δυναμεων και εκει οπου ο Μουσσολινι και ο Χιτλερ θ'αποφασισουν.Ο πολεμος των Δυναμεων του Αξονος και των συμμαχων του δεν στρεφεται κατα του ρωσσικου λαου,αλλα κατα των ενοπλων δυναμεων του κομμουνισμου, οστις καταπιεζει την Ρωσσιαν,ητις υπηρξε το πρωτον και μεγαλυτερον θυμα αυτου.Ο αγων στρεφεται επισης προς απελευθερωσιν αλλων λαων πιεζομενων υπο του σοβιετικου καθεστωτος,των Λιθουανων,Λεττονων και Εσθονων,οι οποιοι κατεπροδωθησαν και υπεδουλωθησαν δολιως δια να καταστουν λεια του μπολσεβικισμου, οπως συνεβη προηγουμενως με αλλους λαους: τους Λευκορωσσους,τους Ουκρανους και τοσους αλλους.

102 χρόνια από την προδοσία στην Μικρά Ασία. Η αδυναμία λήψης αποφάσεων. Η 23η Ιουνίου 1922

  Στις 22 Ιουνίου 1922, οι «5», Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιον Μπαλτατζής καὶ Νικόλαος Θεοτόκης μαζί ...