18/1/19

Περισσότεροι από 100.000 αδελφοί και φίλοι Σέρβοι υποδέχθηκαν τον Βαλόντια στον καθεδρικό Ναό του Άγιου Σάββα στο Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος υποδέθηκαν τον Πούτιν μπροστά από τον καθεδρικό ναό, ενώ ηχούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, δώρισε στον Πούτιν την εικόνα του Αγίου Σάββα. 
Ο Σέρβος πατριάρχης, ο Πούτιν και ο Βούτσιτς, μαζί με τον Πρόεδρο της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , Μίλοραντ Ντόντικ, και την Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς , περιόδευσαν τον γιγαντιαίο καθεδρικό ναό, και τις εργασίες αγιογράφησης που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες χρηματοδοτούνται από κοινού από τη Σερβία και τη Ρωσία . Ο Πούτιν αποκάλυψε και το ψηφιδωτό που αποτελεί δική του δέηση,
 σηματοδοτώντας την έναρξη της δεύτερης φάσης αγιογράφησης. 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την επίσκεψη του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τον αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο Νίκολα Τεσλα. Κατά την επίσκεψή του στη Σερβία, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επενδύσει 1,4 δις δολάρια για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου «τουρκικό ρεύμα» .Για το Κόσσοβο και το Μετόχι, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δεσμευτεί σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση από το Βελιγράδι και την Πρίστινα σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 
Ο επικεφαλής του ρωσικού Επενδυτικού Ταμείου, Κύριλλος Ντιμίτριεφ ανακοίνωσε ότι το Ταμείο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αυξήσει τις επενδύσεις στη Σερβία κατά 500 εκ. δολάρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΓΕΙΑ....!!!