4/1/19

Η ορδή της ανάλγητης και αργυρώνητης Αλίτ

23 Απριλίου 1941. Η Ελληνική Πομπηία. Οι Γερμανοί μπήκαν στη Λαμία και η Άγγλοι έδωσαν το σύνθημα της φυγής. Ο ξένος προς την Ελληνική ψυχή ανεύθυνος και «απαραβίαστος» εστεμμένος Τενεκές, ο επονομαζόμενος και Γεώργιος ΒΟΥ τον οποίο δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησε στην Ελλάδα η διεθνής πλουτοκρατία, που ήθελε να παριστάνει τον νέο Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, δραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών με τον σύμβουλό του Πάλερετ ,και τον Τσουδερόν του, (της Τραπέζης).
 Απέδρασαν με VIP πτήση με ένα υδροπλάνο Σάντερλαντ για την Κρήτη .

 Η «κυβέρνηση», ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο Υποδιοικητής Γεώργιος Μαντζαβίνος, και τα στελέχη της Λαζαρίδης, Λεβή και Κοσμίδης αναχώρησαν τη νύχτα της 22ας Απριλίου από τα Μέγαρα με το Β. Όλγα. Πιο δίπλα φορτώθηκαν στα «Πάνθηρ» και «Ιέραξ» οι ανάλγητοι και αργυρώνητοι VIP των Αθηνών, με τις γυναίκες, τα τέκνα, τις πενθερές, τις κουβερνάντες- και τα μπαούλα τους. 

Στο πλοίο της χαράς εκτός από τον ποιητή Σέφερη και την σύζυγο που παντρεύτηκε εσπευσμένα για να της βγάλει εισιτήριο, ανέβηκε και ο Ναυαρχάκος Πέτρος Βούλγαρης .

 Τέκνον της κωλοοικογένειας της Ύδρας των δολοφόνων του Καποδίστρια. Γεννήθηκε το 1883 και ήταν γιος του Γεωργίου Βούλγαρη και της Αρχόντως Ι. Βατσαξή. Ο προπάππος του, Νικόλαος Βούλγαρης ήταν αδελφός του Γεωργίου Βούλγαρη, κοτζάμπαση της Ύδρας.
 Ήταν υποστηρικτής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Το 1935 με το κίνημα των Βενιζελικών αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποναυάρχου . Στη συνέχεια εργάστηκε ως γενικός διευθυντής στις επιχειρήσεις του Μποδοσάκη. 

Στο Καίρο φάνηκε χρήσιμος .Το Μάρτιο του 1943 ο Εμμανουήλ Τσουδερός του ανέθεσε το υπουργείο Αεροπορίας και τον Απρίλιο του 1944, μετα το κινηξμα του ναυτικού ο πρωθυπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος τον επανέφερε στο στράτευμα με το βαθμό του αντιναυάρχου και τον έκανε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και αρχηγός Στόλου. 

Στις 8 Απριλίου του 1945, ο Δαμασκηνός και οι Άγγλοι τον έχρισαν πρωθυπουργό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δαμασκηνός ήταν διακοσμητικός, οι Άγγλοι αποφάσιζαν...

Ανώνυμος είπε...

Το πιό φρέσκο : έκλεισε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και έστειλαν αεροπλάνα στα Σκόπια και στην Ρουμανία !!! Τυχαίο ; Δε νομίζω... Είμαι καχύποπτος ;

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Βασιλιάδες Ελλάδας και Ρωσίας ήταν πάντα στο στόχαστρο
της Αγγλικής φιλελεύθερης = αριστερής πολιτικής.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΔΕΞΙΑ!

Τα καμώματα των δημοκρατικών οπαδών της Γαλλικής = κομμουνιστικής σκλαβιάς τα είδαμε και τα ζούμε στο πετσί μας!


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...