4/1/19

Οι Μαυρογιαλούροι ήταν υποπροϊόν της αγγλοκρατίας

Μετά τις σφαγές στον Μελιγαλά τον Σεπτέμβριο και το Κιλκίς τον Νοέμβριο του 1944 και μετά από 32 ημέρες ανθρωποθυσιών κατά τα Δεκεμβριανά, οι Άγγλοι απομάκρυναν τους «αντικομουνιστές» και τοποθέτησαν τους δικούς τους ανθρώπους. 

Είναι οι φελλοί και οι χλεχλέδες του «καλού κόσμου» που κορόιδευε το παλιό ελληνικό σινεμά, που ήταν πολύ πιο πολιτικό από ότι πιστεύουν πολλοί. 

Ιδού το νέο πολιτικό προσωπικό: 

Υπουργός ο Τζών Γκλαβάνης. Γιος του Αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Γκλαβάνη από το Βόλο .Σπούδασε Εμπορικές Επιστήμες στην Εμπορική Σχολή του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπουργός, ο Μικές Μαυρογορδάτος . Γεννήθηκε στην Μασσαλία και ήταν γιος του Ιάκωβου Μαυρογορδάτου, γόνου της ομώνυμης χιώτικης οικογένειας, και της Αικατερίνης Ράλλη. Υπουργός ο Αθανάσιος Σμπαρούνης , αδελφός του μεγαλοκλινικάρχη Νικολάου Σμπαρούνη.. Ήταν παντρεμένος με την Γεωργία Μαρκεζίνη. Ισόβιο μέλος της British Royal Economic Society of London. Υπηρέτησε σε Διευθυντικές θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών από το 1925 έως το 1943 οπότε έφυγε στο Κάιρο όπου διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του (ανυπάρκτου) Υπουργείου Οικονομικών της Εξόριστης Κυβέρνησης. Μαζί με τον Κυριάκο Βαρβαρέσο (Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, επί κεφαλής) και τον Αλέξανδρο Αργυρόπουλο (Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών) ορίστηκαν από τκυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου , να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Νομισματική και Δημοσιονομική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μπρέττον Γουντς (1-22 Ιουλίου 1944) κατά την οποία αποφασίστηκε η ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Με την επιστροφή του έγινε υπουργός.

ΥΓ. Η "καλή κοινωνία" βγήκε "ατσαλάκωτη" από την κατοχή και τα Δεκεμβριανά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού ξέρεις ότι η Αθέατοι παίζουν μονά ζυγά δικά τους.
Είναι μόνοι τους στη σκακιέρα γιατί κάθε πιθανό ζιζάνιο το έχουν φάει νωρίς.
Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα των κομμουνιστών με τις κλεμμένες λίρες μας αυτοί μετά έφεραν σαν λύση τους φλούφληδες πισωγλέντηδες που είχαν εκθρέψει στα Αγγλικά σχολεία και κατέκλεψαν την οποία ξένη βοήθεια στάλθηκε.
Ότι ακριβώς προστάζουν τα πρωτόκολλα τους.
Πρώτα σου δημιουργούν ένα πρόβλημα και μετά σου επιβάλλουν την λύση που θέλουν.
Το ίδιο έκαναν όταν δεν θέλαμε ξένο βασιλιά έφεραν αναρχία και ληστοσυμμορίες για δύο χρόνια και μετά τους παρακαλάγαμε να φέρουν τον Όθωνα να βάλει τάξη.

Ανώνυμος είπε...

https://olympia.gr/2013/06/11/ε-και-άλλες-φορές-έκλεισε-η-ερτ-αυτο-δε/comment-page-1/

Σαν να μην πέρασε μια μέρα στην μαγική χώρα των βαλκάνιων Μπολσεβίκων scroll πιο κάτω στην σελίδα να διαβάσετε αμοιβές των κομμουνιστών και κομμουνιστριών , αρκετοί -τες τα πήραν και από το Γιάννη τον 'σαντορινιό' που γιορτάζει σήμερα πολύχρονος,

Η γλώσσα η ελληνική έχει στερέψει δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την παρακμή των μπολσεβίκων κατοίκων