21/6/20

Τους είπε και το ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ τη γνώμη του

Η τηλεδιάσκεψη της Ευρώ-ηγεσίας κράτησε 240 λεπτά. Μίλησαν και οι 27 από πέντε λεπτά περίπου.
 Η Δωοθεα και ο Πουστρόν μίλησαν παραπάνω . Το ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ ακριβώς πέντε. 
Η Κριστίν, η Ούρσουλα, ο Κάρολος Μισέλ, ο Νταβίντ-Μαρία Σασόλι φάγανε σχεδόν μισή ώρα. Τα 60 λεπτά ήταν ο «διάλογος». Και μετά έσβησαν το φώτα. 

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, είπε ότι «η σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ δεν αντέχει σε καθυστέρηση». Η Κριστίν, η Τράπεζα, εκ μέρους των Αγορών «προειδοποίησε τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πακέτο στήριξης των οικονομιών, θα προκαλέσουν ένα «χτύπημα» στις αγορές», ενώ «τόνισε πως οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας», και ότι «η ανεργία στην ευρωζώνη μπορεί να φθάσει στο 10%». 

Η Δωροθέα είπε στους άλλους , για λογαριασμό των Άνωθεν ότι «η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με την βαθύτερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», και ότι έρχονται «πολύ δύσκολοι καιροί», είπε ότι «οι πολίτες, που (πρέπει να πληρώσουν και αυτοί τη Νύφη), δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία» και ζήτησε «ένα σχέδιο (νέας λιτότητας) και οικονομικής ανασυγκρότησης έως το τέλος του καλοκαιριού).
 Ο Πουστρόν είπε ότι τα μέτρα της ευρωπαϊκής βοήθειας θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις» και τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο λόγω των ευαισθησιών των αγορών.

 Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα δανειστούν φέτος από τις αγορές το ποσό- ρεκόρ των 1,2 τρισ. ευρώ, ύστερα από δανεισμό ύψους 870 δισ. ευρώ το 2019, σε μία προσπάθεια να προσφέρουν στηρίγματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και να αποτρέψουν την εκρηκτική άνοδο της ανεργίας και την κατάρρευση της κατανάλωσης. Προπάντων τα νοικοκυριά. «Σύμμαχός» τους είναι οι επενδυτές, των οποίων η «όρεξη» για κρατικό χρέος είναι κάτι παραπάνω από αυξημένη. Πάνω σε αυτά θα πέσουν και τα 750.

1 σχόλιο:

soulis είπε...

Για να συμφωνησουν παντως σε αλλους 6 μηνες παραταση των κυρωσεων σε βαρος της Ρωσιας δεν θα χρειαστηκαν ουτε 5 λεπτα Σπυρο.
Σε αυτο το θεμα οι εντολες των Ανωθεν ειναι πολυ αυστηρες.