19/6/20

Θέλουν και οι βούλγαροι κομμουνιστές μερίδιο στην Αγία Σοφία αλλά η βουλγαρική φιλελέ κυβέρνηση δεν θέλει να στενοχωρήσει τον Ερντογάν

Πλακώσανε και οι Βούλγαροι. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπορίσοφ Τόμισλαβ Ντόντσεφ απάντησε σε ερώτηση του σοσιαλιστή βουλευτή Ίβο Χρίστοφ, που κατέθεσε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναφέρουν ότι το Μουσείο της Αγίας Σοφίας θα μπορούσε να ανοίξει για προσευχές ως τζαμί στις 15 Ιουλίου και είπε ότι «το ζήτημα της αναθεώρησης του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε λειτουργικό τζαμί θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μόνο μετά από αυτό, η βουλγαρική πλευρά θα έχει λόγους αντίδρασης»
Ο κομμουνιστής Χρίστοφ ως κληρονόμος της σλαβικής-βυζαντινής κληρονομιάς είπε ότι «το ζήτημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας κατά τα άλλα φιλικής Τουρκίας, αλλά μόνο ως επίσημη ανησυχία για την τύχη ενός πολιτιστικού μνημείου», δήλωσε ο Χρίστοφ. «Η Βουλγαρία είναι ένας από τους διαδόχους της σλαβικής-βυζαντινής κληρονομιάς μέρος της οποίας είναι και η εκκλησία της Αγίας Σοφίας», είπε ο Χρίστοφ. Ο Ντόντσεφ είναι Βούλγαρος φιλόσοφος, δημοσιογράφος . Ήταν δήμαρχος του Γκάμπροβο και ευρωβουλευτής με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το 2014.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκρως ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό βίντεο περιήγησης στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας από Τούρκο επισκέπτη:

https://www.facebook.com/watch/?v=290566765646805

Ανώνυμος είπε...

Η Αγία Σοφία οικοδομήθηκε στις απαρχές του «κατηραμένου» Μεσαίωνα, για τους προοδευτικούς μετανεωτερικούς.
Ήταν η εποχή της αγραμματοσύνης, της θεοκρατίας, του φονταμενταλισμού και της βαρβαρότητας. Έτσι ισχυρίζονται οι καθωσπρέπει πτυχιούχοι-υποπροϊόντα του Θεοσοφισμού, του Μαρξισμού, της Σχολής της Φρανκφούρτης και του Ινστιτούτου Τάβιστοκ.
Εαν κάποιος δει το βίντεο στο άνωθεν σχόλιο εύλογα θα αναρωτηθεί, πώς είναι δυνατόν να οικοδομήθηκε αυτό το πολύπλοκο και μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό αριστούργημα δίχως υπολογιστές, autocad και λέιζερ αλφάδια. Πώς είναι δυνατόν να κατάφεραν οι τότε «απολίτιστοι» τέλειες κοπές σε μεγάλους όγκους πέτρας και μαρμάρου και πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονταν κολώνες δεκάδων τόνων με ξύλινες άμαξες, γαϊδούρια και σχοινιά.
Το επόμενο ερώτημα είναι μήπως η επίσημη ιστορία και η χρονολόγηση που μας δόθηκε απο το επιστημονικό «ιερατείο» είναι ένα τεράστιο ψεύδος. Ίσως η αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας έχει αποκρυφθεί και αποσιωπηθεί από τους σημερινού κοσμοκράτορες.
Εαν μπορούν να εξαπατήσουν την ανθρωπότητα μπροστά στα μάτια της(π.χ. αποστολές στη Σελήνη, δολοφονία Κένεντυ, 11/9 δίδυμοι πύργοι) φανταστείτε πόσες απάτες μπορούν να στήσουν για γεγονότα που ούτε είδε, ούτε έζησε η σημερινή ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

Από το 1453 το AyaSofya είναι τζαμί, άντε στην καλύτερη να γίνει μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς όπου συναντήθηκαν διάφοροι πολιτισμοί. Είναι μισαλλόδοξο να μετατραπεί σε εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....