17/6/20

Οι κομμουνιστές στην Αλβανία καταδιώκουν την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις Βουλιαράτες και τρομοκρατούν τα μειονοτικά χωριά

Το «Κράτος Δικαίου» του Χασισέμπορου Ράμα που δολοφόνησε τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα άσκησε δίωξη στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου κατά της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, για παράνομες οικοδομικές εργασίες, επειδή έφτιαξαν εικονοστάσι στον τόπο του μαρτυρίου του Κωνσταντίνου . 

Σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr, προ ολίγων ημερών ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού Βόδριστας που είχε πάρει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την οικογένεια για την ανέγερση του εικονοστασίου εις μνήμη του Κωνσταντίνου κλήθηκαν για ανάκριση στον Εισαγγελέα. 

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση επικρατεί στους Έλληνες στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία καθώς συνεχίζονται οι ληστείες σε ακατοίκητα σπίτια στα χωριά αυτά. Μάλιστα όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, οι αρχές στην Αλβανία δεν δείχνουν κανένα ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανια του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια απ’ όπου αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν σε αυτά και αφού τα φόρτωσαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν. 

 Σύμφωνα με το κοινοτάρχη του χωριού Ηρακλή Κίτσιο, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική αστυνομία, παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες του χωριού επέδειξαν ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού αυτού, αλλά και άλλων στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, πέρα από το «πλιάτσικο» στα σπίτια απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Σπύρο, ας είμαστε ρεαλιστές.
Το νεοελληνέζικο κρατίδιο και η πνευματική-χρηματιστική ελίτ του αδελφάτου των Αθηνών θα ασχοληθεί με τους ομογενείς της Β. Ηπείρου μόνο σε περίπτωση διοργάνωσης πούστη-παρέηντ, ή ίδρυσης κλινικής εκτρώσεων ή μουσείων-ιδρυμάτων εις μνήμην Μπελογιάννη, Θ. Κλάρα Μιζέρια, γκέϊ και κωφού εθνάρχη, Παπανδρέου-Μινέικο Τσαντ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι τα γράφεις αυτά Σπύρο ; Μήπως τα διαβάσει ο κ. Δένδιας ; Ή ο κ. Συρίγος ; Τα είδαμε τα χαΐρια μας...

Ανώνυμος είπε...

Εμμ τώρα να λέμε και του στραβου το δίκιο.
Ψήφισαν Τσίπρα οι δικοί του.
Αν ψήφιζαν Μιχαλολιάκο κι είχε γίνει αντιπολίτευση η ΧΑ μπορεί να μην γινότανε αυτή η βαβουρα τώρα.

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Έτσι....

Η Προδοσία του 1897. Η 18η Απρολίου

Η υποχώρηση στον Δομοκό  Οι αποδοκιμασίες του Λαού κατά του Γλξυμπουργκ  Οι Αγγλικές Φουστιές