26/6/20

Ο ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ .Λίγο πριν τον Αττίλα ο υπάλληλος Cia Ανδρουτσόπουλος τα είπε με τον Ετζεβίτ στις 26 Ιουνίου 1974 στις Βρυξέλλες με την μεσολάβηση των Συμμάχων

(Ο Ανδρουτσόπουλος ήταν προτελευταίος από αριστερά στην Οικογενειακή Φωτογραφία) .


 Στις 26 Ιουνίου 1974, και αφού είχε δημιουργηθεί κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της εύρεσης πετρελαίου στη Θάσο, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος με τον Ετζεβίτ. 
Για την Συνάντηση μεσολάβησαν οι αμερικανοί.
 Η τουρκική πλευρά πρότεινε πέραν της συνήθους διπλωματικής διαδικασίας, τη συγκρότηση ελληνοτουρκικών επιτροπών που θα εξέταζαν τα κατά την Άγκυρα διμερή προβλήματα. Η ελληνική πλευρά απέρριψε τότε αυτή τη συμμαχική μεθόδευση που την δέχτηκαν 30 χρόνια μετά ο Σημίτης και ο Αβάπτιστος Τζέφρυ. 

Πριν τη Συνάντηση στις 29 Μαΐου η Τουρκική στρατιωτική ηγεσία έστειλε το «Τσανταρλί» στο Αιγαίο για υποθαλάσσιες έρευνες το οποίο συνοδευόταν από Τουρκικά πολεμικά . Ο Ιωαννίδης έβγαλε τον ελληνικό στόλο στο Αιγαίο και οι δύο νηοπομπές συναντήθηκαν μεταξύ Χίου και Ψαρών.
Η ένταση εκτονώθηκε χάρις την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Οι συνομιλίες που ακολούθησαν μεταξύ των 2 χωρών κατέληξαν στη συναντηση των Βρυξελλών. Πέρσι στις 26 Ιουνίου, ενώ  οι ψηφοφόροι  ανέμεναν «τις επόμενες κινήσεις της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο» στις παραλίες των Αθηνών και σκέπτονταν να ψηφίσουν μαζικά τονΜΠΡΑΒΙ Κούλις για να μην έχουμε περιπέτειες.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ,στη Τουρκία του AKP, απάντησε στην προεκλογική «κορώνα» Τσιπρόφσκι και του είπε «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις». 
Για την «ταμπακιέρα», είπε ότι λένε και οι σύμμαχοι: «Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να «βάλουν χέρι» στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού χάθηκες ρε Σπύρο;
Έπιασες δουλειά κάπου;

Ανώνυμος είπε...

Mαλλον θέλεις να πεις προτελευταίος από δεξιά, όπως φαίνεται στην φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, ακούσαμε καλά;
Φεύγει ο Κλίντον-Ομπάμια-Σόρος Πάιατ κι έρχεται μια θεία, υποτίθεται περιβάλλοντος Τραμπ;
Επίσης, έρχεται η Μαρία Ζαχάροβα στη Ρωσική Πρεσβεία;

Ανώνυμος είπε...

τιμή και δόξα σε όσους έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας τα σκυλάκια της μογγολίας

είθε οι ψυχές των να ανέβούν στον Όλυμπο

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πέσει το διεφθαρμένο καθεστώς εκτός από ένα σκηνικό Κύπρου, βέβαια κατά τις θεωρίες σου Σπύρο η CIA είναι παντού εκτός από την δημοκρατία, η δημοκρατία είναι καλή και την φοβούνται οι Ρόθτσάιλντ διότι είναι γνωστό ότι ο λαός είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να κάνει κακό στους αθέατους ρίχνοντας ένα από τα 2 χαρτάκια που θα κυβερνήσουν στην κάλπη.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...