18/12/20

Πως το Βατικανό που εφηύρε πρώτο τον Μακεδονισμό, τους Αλβανούς και τον ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ στήριξε και τη βουλγαρική «εθνική συνείδηση» .

Το Βατικανό, μαζί με τους Ιουδαίους του Κοτέλ, υπηρέτησε και υποβοήθησε την γέννηση  του βουλγαρικού εθνικισμού τον 19ο αιώνα , χειροτονώντας και στέλνοντας βούλγαρους Ουνίτες ιερείς. 

Στα μέσα του 19ου αιώνα στις κατοικούμενες από βουλγάρους περιοχές υπήρχαν τρείς Ουνίτικες ενορίες , που είχαν συνδεθεί με το βουλγαρικό «εθνικιστικό» κίνημα και την χειραφέτηση από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

 Οι Καθολικοί "εθνικιστές" έλεγαν ότι στο Πατριαρχείο , «κυριαρχούσαν οι Έλληνες», που ασκούσαν "φιλο-Ελληνική επιρροή στον σλαβικό πληθυσμό που ζούσε στη Θράκη και τη Μακεδονία". 

 Στις 6/18 Δεκεμβρίου 1860, ο Ντράγκαν Τσάνκοφ, (βουλγαρικά: Драган Киряков Цанков), ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τους Ιησουίτες, και ήταν δημόσιος υπάλληλος της Οθωμανικής Διοίκησης, παρέδωσε προς τον Παπικό Αποστολικό Νούντσιο στην Κωνσταντινούπολη, ένα υπόμνημα υπογεγραμμένο από «τη βουλγαρική πνευματική και κοσμική διανόηση», που ζητούσε την ίδρυση βουλγαρικής αυτοκέφαλης εκκλησίας κάτω από την σκέπη του Πάπα. 

 Ο Τσάνκοφ, που έγινε ο πρώτος Φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το 1880 , είχε εκδώσει στην Κωνσταντινούπολη ένα χρόνο πριν , το 1859, την εφημερίδα, «Βουλγαρία», με χρηματοδότηση από την Γαλλική προπαγάνδα με την οποία υποστήριζε ότι η εκκλησιαστική Ένωση των Βουλγάρων με τη Ρώμη ήταν η μόνη λύση για τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους. 

 Το σκηνοθετημένο διάβημα του πράκτορα Τσάνκοφ, έγινε δεκτό από τον Πάπα Πίο IX, ο οποίος χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Σοκόλσκι ως αρχιεπίσκοπο της Ουνίτικης Βουλγαρικής εκκλησίας, την οποία ενέκριναν και οι Οθωμανοί. 

 Το κίνημα για την ένωση με τη Ρώμη κέρδισε αρχικά περίπου 60.000 οπαδούς, αλλά, μετά την εφεύρεση της Βουλγαρικής Εξαρχίας τουλάχιστον τα τρία τέταρτα από αυτούς επέστρεψαν στην σχισματική βουλγαρική "ορθόδοξη" εκκλησία το 1870.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=g159Sikd2PM

Οταν μεγαλωσω θελω και εγω να γινω Λενα Αργυρη


Η τυπισα ειναι ανωτερη και απο μεγαδιπλωματη αρχικοπριτη του καθεστωτος

διοριστηκε με το βυσμα της προφανως στη ερτ πιτσιρικα επι σημιτισμου περι το 1998 θατανε στην νετ ιδια φουρνια με τον ξοφλημενο ανηψιο της σημιταινας τον ποταμισιο για ολες τις δουλειες θεωδορακη και την γερη μπαζα τοτε της ξεπεσμενης επαγγελματικα σημερα γραιας μαρξιστριας ποπης τσαπανιδου απο την κρατικη οταν και πλουτισαν αμφοτεροι οι τελευταιοι.

επιβιωσε με το βυσμα φανταζομαι απο την νδ του νωθρου χεστη και οταν χρεοκοπησε η ελλαδα το 2008 η Αργυρη επιασε την καλη για ολη τη ζωη της

οταν οι ντοπιοι πεθαινανε αυτη πηρε διπλωματικου τυπου βυσμα μεταθεσης σαν ανταποκριτρια της ερτ στις ηπα το 2011 νομιζω μεσα στο πανικο της καταρευσης των παντων!

ολα τα βυσματα φυγανε σε κρατικα ποστα στο εξωτερικο τοτε ακομη κι οι κοπριτες μεγαλοκαραβαναδες του νατοικου στρατου των αθηνων

τρελο βυσμα δηλαδη οταν διωξανε απο εκει η ερτ τον δημητρη αποκη και τον γυρισανε ελλαδα οπως ειχαν κανει πριν με τον φανη παπαθανασιου


εκτοτε δεν την κουναει ρουπι απο την ουασιγκτον εχει βγαλει κολλα πανω στη καρεκλα η τυπισα

περασανε 100 κυβερνησεις του χρεοκοπημενου καθεστωτος με αριστερα, δεξια ,ακροαριστερα ,ακροδεξια ,τεχνοκρατες μεσα σε αυτες να μετεχουν και κανεις δεν την αλλαξε απο το ποστο αραλικι στην ουασιγκτον! γραφεια εξωτερικου δημοσιογραφων και τυπου καλλιτερα ποστα και απο τους χαραμοφαηδες διπλωματες της κλικας.

υπερκομματικη βασιλισα!

ουτε διπλωματες βυσματουχοι δεν εχουν τετοια μεταχειριση!

μια δεκαετια με τους φορους μας η αργυρη απο νεολαια 20 χρονη το 1990s εφτασε μεσηληξ 45αρα πλεον στις ηπα!

οταν οι συνομιληκοι της ειναι ανεργοι και καταστραφηκαν οριστικως

στα χρονια αυτα με τους φορους μας κατορθωσε



να γινει μονιμη κατοικος ηπα ντε φακτο και δεν ξερω και ντε γιουρε ισως

να την προικισουμε για να βρει γαμπρο

να βρει γαμπρο ειτε στις ηπα ειτε απο εδω μεταφερμενο ελλην η αλλοφυλο δεν ξερω

να της πληρωσουμε το νυφικο και τα εξοδα εκτος εδρας αλα διπλωματισα

να πληρωσουμε την τεκνοποια της με δυο νομιζω παιδια που εκανε εκει,η ιδια το ειπε προ μηνων σε εκπομπη της ερτ για την καραντινα στις ηπα οπου ακουσα οτι εκανε παιδια

, ασφαλως σκεφτομαι αμερικανοπουλα δια νομου δικαιου εδαφους γενησης στις ηπα βεβαιως βεβαιως με ολα τα προνομια της ιθαγενειας,θα προσθετα


πιθανον στο μελλον να τις πληρωσουμε και τα εξοδα σπουδων στα αμερικανικα πανεπιστημια των παιδιων της αν μεινει αλλη μια δεκαετια!


ΗΜΑΡΤΟΝ

αρκετα μας εφαγε ας φαει και κανενας αλλος παντεσπανι απο τις σαρκες μας

συνταξη απο τις ηπα και τις τσεπες μας θα παρει η αργυρη ?

Ανώνυμος είπε...

“What adjective can be used for a nation who is consistently fooled, recurrently deceived by the crafty politicians? Goofy? Very light! Fool? Not enough! Brainless? Yes, that is the very adjective!”

― Mehmet Murat ildan

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό σχόλιο, εύγε! Αλλά υπάρχει και μια Λένα Αρώνη νομίζω! Κι αυτή βισματουχος πρέπει να'ταν στο μασονικο μπουρδελο "Hellas"! Έκανε εκπομπές στη ΝΕΤ τέλη δεκαετίας' 90 με έναν Ανδρέα Ροδιτη, αν θυμάσαι! Ξέρεις τίποτα γι'αυτους; Α, μαζί τους ήταν και μία Μπιλιω Τσουκαλά!