31/12/20

Μετά τον Κώστα Μπετινάκη έφυγε και ο Σπύρος Κομίνης

 

 Κηδεύτηκε σήμερα ο Σπύρος .

 Πέθανε την Τρίτη ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 73 ετών. 

Ο Σπύρος Κομίνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Δεκεμβρίου 1947. 

Ήταν ένας σπάνιος ιδιοφυής άνθρωπος. Από το 1968 εργάστηκε συστηματικά, ως συντάκτης εξωτερικών ειδήσεων, σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες: «Ελεύθερος Κόσμος», «Τα Σημερινά», «Η Ακρόπολις», «Έθνος», «Πρωινή», «Ελευθεροτυπία», στο ιδιωτικό ραδιόφωνο «Ωχ FM» και στην ΕΡΤ. Αρθρογραφούσε, για ορισμένα χρόνια, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στο περιοδικό του Κώστα το Styx. gr 

Σε δική του έμπνευση οφειλόταν η έκδοση της εφημερίδας «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης συνεταιριστικής σατιρικής εφημερίδας «το Ποντίκι», στη δεκαετία του ΄70. 

Ο Σπύρος Κομίνης είχε μοναδικό ταλέντο να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές, την αθέατη πλευρά των γεγονότων και να οδηγεί τον αναγνώστη, τον ακροατή, τον θεατή στην αλήθεια. Συνδύαζε άσχετες και τελείως αγνοημένες ειδήσεις από ολόκληρο τον πλανήτη, αποκαλύπτοντας γεγονότα που είχαν διαφύγει από την προσοχή των άλλων ΜΜΕ. Ήταν ασυμβίβαστος για τις ιδέες του και υπηρέτησε με πάθος την πραγματική και σε βάθος ενημέρωση. 

Ήταν από τους δημοσιογράφους που προέβλεψε την κρίση του 2008-2010 και για τη θέση του αυτή δυστυχώς λογοκρίθηκε και αποχώρησε από το Πρώτο Θέμα. 

Πήρε μέρος μαζί με τον Λυκούργο Κομίνη στην έκδοση της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ"στην νικηφόρα για τον κλάδο   μεγάλη απεργία του 1975. 

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει»  στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης.
Οι δύο συμμαθητές θα κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο  από τον Παράδεισο.

 O Σπύρος είχε πολλά ταλέντα.

 Και ένα από αυτά ήταν η Ζωγραφική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θανατικό έχει πέσει Χατζάρα... Τι κακό είναι αυτό; Να προσέχεις, γιατί δεν είναι εποχή τώρα για μακρινά ταξίδια. Άσε που δεν είναι καλή συγκυρία τώρα να συναντηθείς με Μακρυγιάννηδες, Παπάγους κλπ.

29 Μαρτίου 1999. Η 6η ημέρα της επιδρομής του ΝΑΤΟ κατα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Βομβάρδιζαν και τους τάφους των Σέρβων

( Από το ημερολόγιο που κρατούσα) 29 Μαρτίου 1999. Κατά την 6η ημέρα των Νατοϊκών επιδρομών στην  Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, στις 02.10,  βομβαρδί...