25/2/21

Λαϊκή Επανάσταση στην Αρμενία

 

Σήμερα ξέσπασαν  μαζικές διαδηλώσεις στο Ερεβάν και συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. του Σόρος που υλοποίησε το συμβόλαιο του για το Καραμπάχ.  Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας εξέδωσε δήλωση ζητώντας την άμεση παραίτηση του αρχηγού κράτους. Την δήλωση προσυπέγραψε όλη η στρατιωτική ηγεσία  . Ο Πασινιάν μίλησε για απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να βγούν στους δρόμους

Η πρωτοβουλία του Στρατού υποστηρίχθηκε από πρώην Προέδρους και την Αστυνομία. Οι «ειδικές υπηρεσίες» τίχθηκαν  στο πλευρό του πρωθυπουργού. Το κοινοβούλιο της Αρμενίας αρνήθηκε επίσης να εξετάσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού.

Οι Αρμένιοι θεωρούν προδοσία τη σιμωνία του Πασινιάν μρ το Αζερμπαϊτζάν και  η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση του Προδότη Πασχινιάν, επισημαίνοντας ότι απέκρυψε την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο και δεν απέτρεψε τον πόλεμο. Ο Πασινιάν ισχυρίζεται ότι η συνείδησή του είναι καθαρή.

Η Ρωσία διέψευσε με την σειρά της τον Πασινιάν και ανακοίνωσε ότι τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του Ισκάντερ δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. «Σύμφωνα με  αντικειμενικές και αξιόπιστες πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν από το  σύστημα ελέγχου, κανένα από αυτά τα πυραυλικά συστήματα δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού  υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, όλοι οι πύραυλοι βρίσκονται στις στρατιωτικές αποθήκες της Αρμενίας.

Νωρίτερα στις 25 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο αντέδρασε στις δηλώσεις του Πασινιάν Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρωσικός εξοπλισμός έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ προειδοποίησε τις Ενοπλες Δυνάμεις  της Αρμενίας να μην προσπαθήσουν  να συνεχίσουν  τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

«Ο πόλεμος τελείωσε. Δεν πρέπει να δοκιμάσουν την υπομονή μας», δήλωσε ο Αλίεφ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αυχένας πονάει λιγάκι όμως Στέλιο...

Ο αυχένας. Ναι, πονάει. Αυτό είναι ένα μεγάλο μου παράπονο. Αυτή η αρρώστια δεν είχε δικαίωμα να μπει στο δικό μου οργανισμό μέσα. Γιατί το κορμί μου εμένα είναι παιδεμένο. Είναι ταλαιπωρημένο. Δεν το άφησα να ξεκουράζεται σε πολυθρόνες και σε γραφεία. Την πάλεψα τη γη και με πιρούνες και με φτυαρια, με δολώματα, με αλυσίδες, με άγκυρες, με κουπιά, με μηχανές και δεν έπρεπε εγώ να έχω αυτό το πρόβλημα. Κι όποιος έχει τέτοιο το πρόβλημα, να τον λυπάστε. Είναι πολύ άσχημη πάθηση το αυχενικό σύνδρομο.

Σε πονάει; Αισθάνεσαι πόνο;

Πιάνονται όλα σου αυτά εδώ και το αίμα δεν φτάνει στον εγκέφαλο. Και έχεις ζαλάδες, αστάθειες στους βηματισμούς, είσαι κακοδιάθετος, δεν κοιμάσαι τη νύχτα, ξυπνας, ιδρώνεις, αλλάζεις... είσαι σε διαρκές άγχος. Είναι πάρα πολύ άσχημη αρρώστια. Μιλάν για κάτι κολαρα, κάτι ενέσεις... Τίποτα! Ούτε τα παυσίπονα πιάνουν ούτε τίποτα, ιδιαίτερα όταν αλλάζει ο καιρός.
Η θεραπεία είναι ο φύλακας άγγελος εδώ.

Η κυρία Βάσω. Ναι, η κυρία Βάσω, βέβαια.

Πριν τελειώσουμε, αφού ήρθε και η κουβέντα στον Άγιο Κωνσταντίνο κι όλο αυτό το προσκύνημα όπως το χαρακτήρισες - κι έτσι είναι - θέλω δυο λόγια, έτσι σε όλο αυτό τον κόσμο που με παίρνει και μου λέει: “Θέλουμε να ξεκινήσουμε να πάμε στον Άγιο Κωνσταντίνο να δούμε τον Στέλιο”, ή μου κανουν παράπονα οτι έρχονται και δεν μπορούν να σε δουν.

Κοίταξε τον χειμώνα δεν είμαι εκεί.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...