18/2/21

Η Ρωσία απάντησε στο Βαθύ Κράτος των Βρυξελλών για τον πράκτορα Ναβάλνι

 

«Η παρέμβαση του Στρασβούργου για τον  Ναβάλνι είναι μια προσπάθεια παρέμβασης στην Κυριαρχία της Ρωσίας και πίεση για να μην προστατεύσει η Ρωσία το Δημόσιο Συμφέρον» σχολίασε  η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε σχέση με το αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  για απελευθέρωση του Ναβάλνι

Η Ζαχάριεβα πρόσθεσε ότι το αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  «παραβιάζει τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου» και δεν κάνει  αναφορά στους νομικούς κανόνες.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίν Τσουιτσένκο δήλωσε ότι «είναι εμφανώς ανεφάρμοστη».

 Το 2014, ο Αλεξέι Ναβάλνι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή με πρόστιμο 500.000 ρούβλια για απάτη. Το 2017, η ΕΣΔΑ, κατόπιν προσφυγής  των αδελφών Ναβάλνι , αποφάσισε ότι η Ρωσία είχε παραβιάσει ορισμένα άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση  εναντίον τους και το 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας, λόγω της απόφασης της ΕΣΔΑ, αναθεώρησε τη δίκη , αλλά άφησε αμετάβλητη την ποινή. Στις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η ποινή του Ναβάλνι λόγω πολυάριθμων παραβιάσεων των όρων της αναστολής  μετατράπηκε σε κανονική φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...