27/3/21

Για την Στα του Λονδίνου, την Μητέρα του Κόσμου

 

Στην Ευρώπη ο Πατριωτισμός και ο Εθνικισμός , ήταν προϊόν της Γερμανικής Εθνικής Ενότητας και της δράσης των γερμανών Τεκτόνων του «Τάγματος της αυστηρής συμμόρφωσης». 
Αντίθετα ο Φιλελευθερισμός , ο διεθνισμός, και ο Κοσμοπολιτισμός, ήταν ένα προϊόν που διέδωσε, η «Μητέρα του Κόσμου», η μεγάλη Στοά του Λονδίνου. Οι βασικές τους διαφορές ήταν πολιτικές, θρησκευτικές και «ταξικές».

Στην Αγγλία το « μυστικό» κίνημα των εμπόρων είχε πετύχει, ως ένα βαθμό ,τους πολιτικούς σκοπούς του, με την εκτέλεση του Καρόλου Α΄ , ενώ οι διαφορές μεταξύ των «μυστικών δογμάτων», λύθηκαν με τον εμφύλιο πόλεμο. Έτσι οι νικητές ,με την ιστορική συνένωση των τεσσάρων στοών του Λονδίνου, σε μια Μεγάλη Στοά, επέβαλαν την «καθετοποίηση» του κινήματος στις 24 Ιουνίου 1717, και ξεκίνησε το σύγχρονο κίνημα του Ελευθεροτεκτονισμού. 
 Με απόφαση της βασιλικής «Στοάς»,που υιοθέτησε το «σύνταγμα» της το 1723, επεβλήθη η απαγόρευση της συζήτησης θρησκευτικών και πολιτικών ζητημάτων στις Στοές. 
Η θρησκεία, η πολιτική και οι μυστικές επιδιώξεις θα αποτελούσαν έκτοτε αποκλειστικό προνόμιο των «υψηλόβαθμων» τεκτόνων. Το «σύνταγμα», του 1723, προέβλεπε ότι κριτήριο για την είσοδο των μελών, δεν ήταν η εθνικότητα, η φυλή, ο πλούτος και η θρησκεία. Με τη θέσπιση της «ανεξιθρησκίας», μπήκαν οι πρώτοι Εβραίοι στη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου, η οποία εξελίχθηκε ως η Μητέρα Στοά του Κόσμου, που «αναγνώριζε» τις άλλες τοπικές τεκτονικές Στοές, με βάση τον ενιαίο «κανονισμό», ώστε όλα τα μέλη εθεωρούντο ότι ανήκουν στην ίδια αδελφότητα, και οπουδήποτε και αν εμφανίζονταν θα είχαν δικαίωμα φιλοξενίας και βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. 
 Η Μεγάλη Στοά της Ιρλανδίας ιδρύθηκε το 1725 και της Σκωτίας, το 1736. Αυτές οι τρεις «Μεγάλες Στοές» που συγκρότησαν τη «Μητέρα Στοά του Κόσμου» , διέδωσαν τον «εβραιο-αυτοκρατορικό» Ελευθεροτεκτονισμό σε όλο τον κόσμο. 

Όλες οι κανονικές Μεγάλες Στοές στην υφήλιο, οποιοσδήποτε και αν ήταν ο τρόπος σχηματισμού των, έχουν τις ρίζες τους σε μία, ή σε συνδυασμό κάποιων Μεγάλων Στοών των Βρετανικών Νησιών. Η «Μητέρα του Κόσμου», εξαπλώθηκε γρήγορα με την «επιστράτευση» και των αγγλικών κρατικών υπηρεσιών. 
Το 1725, ο «εξώγαμος εγγονός» του Κάρολου Β', Τσάρλς Ράντκλιφ, έγινε Μέγας Διδάσκαλος των Γαλλικών Στοών, την Ολλανδία, τη Γερμανία, και στην αυτοκρατορία των Αψβούργων . Το 1729, λειτούργησε Στοά στην Κωνσταντινούπολη, το 1734 ιδρύθηκε η Στοά του Ιασίου, το 1737, ιδρύθηκε η πρώτη κανονική γερμανική Στοά, στο Αμβούργο. Παρά την απαγόρευσή του Τεκτονισμού από τον Πάπα το 1738, ο απλώθηκε γρήγορα στα αστικά κέντρα της Ιταλίας και η « Μεγάλη Τεκτονική Δύναμη» είχε έδρα στην Πάντοβα, αλλά «τιμής ένεκεν», είχε την ονομασία Μεγάλη Στοά της Βερόνας. Το 1741-42 ιδρύθηκαν Στοές στο Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη.
 Το 1742, ιδρύθηκε Στοά στην Βιέννη, ως θυγατέρα, του Βερολίνου, και η λειτουργία της απαγορεύτηκε τον επόμενο χρόνο, οπότε συνεδρίαζε παράνομα, με μέγα δάσκαλο τον Κροάτη Κόμη Καζιμίρ Ντράσκοβιτς. (1716-1765). 
Τον ίδιο χρόνο, το 1742, ιδρύθηκε στην Κέρκυρα η Στοά Beneficenza (Aγαθοεργια), γλώσσα των εργασιών της οποίας ήταν η Ιταλική. Το 1750 ιδρύθηκε η Στοά, «βόρειος Αστέρας» στη Ρίγα , το 1756 ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, το 1759 ιδρύθηκε στην Γκλίνα η πρώτη Μασονική Στοά στην Κροατία, το 1760 ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Σουηδίας, το 1769 η πρώτη Μεγάλη Στοά της Βόρειας Αμερικής στη Μασαχουσέτη, το 1772 ιδρύθηκε στη Ρωσία, «Επαρχιακή Μεγάλη Στοά», και το 1773 ιδρύθηκε , η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας. Τον ίδιο χρόνο λειτούργησε η Στοά «Σύνεση» του Ζάγκρεμπ, με άδεια της Στοάς του Βερολίνου, και σεβάσμιο τον κόμη Ιβάν Ντράσκοβιτς. 
 Η πρώτη ,«άτακτη» Στοά, (δηλαδή μη «κανονική»), στην Κωνσταντινούπολη, ιδρύθηκε από τον Άγγλο πρεσβευτή ,Γεώργιο Χέι , που υπηρέτησε στην Πόλη 5 χρόνια, από το 1729 ως το 1734, και λειτουργούσε στη συνοικία του Φαναρίου, εξυπηρετώντας τις «ανάγκες» των Ευρωπαίων διπλωματών και στρατιωτικών αλλά και των εμπόρων της « Ανατολικής Εταιρίας» (Levant Company). 
 Από τους πρώτους « πελάτες» της Στοάς, ήταν φυσικά, οι διάμεσοι ,οι δραγουμάνοι, και έτσι η μεγάλη Φαναριώτικη οικογένεια» , «φωτίστηκε» εισερχόμενη στην «μεγάλη Αδελφότητα»
 Η «πρωτοβουλία» του πρεσβευτή Χέι , ήταν καθαρά πολιτική , και απέβλεπε στην διάδοση στην Οθωμανική αυτοκρατορία των τεκτονικών ιδεών. Πριν από τη Στοά του Χέι , λειτουργούσε στον Γαλατά, μια «άτακτη Στοά», Ιταλών εμπόρων από το 1721, που «ενσωματώθηκε» με εκείνη του άγγλου πρεσβευτή. 
Η ανάθεση από το Λονδίνο , του καθήκοντος διάδοσης της «Μητέρας του Κόσμου», φαίνεται από τις αποφάσεις για τον διορισμό «Επαρχιακών Μεγάλων Μαγίστρων της Ρωσίας». Το 1731, διορίστηκε από τη Στοά του Λονδίνου, ένας έμπορος , ο πλοίαρχος Τζών Φίλιπς (John Phillips), ο οποίος ίδρυσε Στοά στην Αγία Πετρούπολη και η οποία απευθύνθηκε αρχικά στους Εγγλέζους εμπόρους που ζούσαν εκεί .Το 1741, διορίστηκε ο σκωτσέζος στρατηγός Τζέιμς Κέιθ, (James Keith), που είχε προσληφθεί στο ρωσικό στρατό, (όπου εργάστηκε ως το 1747, οπότε πήρε «μεταγραφή», για τον Φρειδερίκο τον Μέγα της Πρωσίας), και έτσι μπόρεσε και «στρατολόγησε», στην αγγλική Στοά της Αγίας Πετρούπολης, νεαρούς αριστοκράτες αξιωματικούς. (Από αυτή τη «μαγιά» των Τεκτόνων αξιωματικών, που υπηρετούσαν την πολιτική της «Μητέρας του Κόσμου», βρέθηκαν, οι συνωμότες που δολοφόνησαν αυτοκράτορα Παύλο, το 1801, για να σταματήσει η εκστρατεία στις Ινδίες). 
 Επομένως, και ο πρεσβευτής Χέι, θα είχε διοριστεί, «Επαρχιακός Μεγάλος Μάγιστρος» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
 Ένας από τους πρώτους που μυήθηκαν στη Στοά των Άγγλων στο Φανάρι, ήταν ο Κωνσταντίνος Μαυροκορδατος , γιος του Νικόλαου Μαυροκορδάτου, ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας και «μέγα δραγουμάνου», ο οποίος ανήλθε στον θρόνο της Μολδαβίας στις16 Απριλίου του 1733, και το 1734 ίδρυσε την Στοά του Ιασίου, με άδεια της Στοάς της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή με άδεια του Λονδίνου. 

Το 1751, υπήρξε ένα ρήγμα .Δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, κυρίως από Ιρλανδούς που αποσχίστηκαν από τη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου , η Στοά των «αρχαίων τεκτόνων», που όμως επέστρεψε στη «Μητέρα του Κόσμου» το 1813, μετά από «διαπραγματεύσεις» τεσσάρων ετών. Οι προσπάθειες για τη συνένωση , άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του 1790 αλλά οι επιτροπές διαπραγματεύσεων δημιουργήθηκαν το 1809. 
Το 1813, όταν εκλέχθηκαν, ο Δούκας του Σάσσεξ , Μεγάλος Διδάσκαλος στην Μεγάλη Στοά και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Εδουάρδος Αύγουστος, Δούκας του Kεντ, Μεγάλος Διδάσκαλος στη Στοά των Αρχαίων, , τα δύο αδέλφια υπέγραψαν μετά από έξι εβδομάδες την ένωση των δύο Στοών στις 27 Δεκεμβρίου 1813. 
Μέγας διδάσκαλος της ενωμένης πια, Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας εκλέχθηκε ο Αύγουστος Φρειδερίκος, δούκας του Σάσεξ, και έκτοτε εκλέγεται στη θέση αυτή, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως τωρα ο Κάρολος.
 Η «εκλογή» του δούκα του Σάσεξ, έδειξε αφενός , «σεβασμό στους θεσμούς», αλλά πέτυχε ταυτόχρονα δύο πράγματα. 
Την υπαγωγή της «Μητέρας Στοάς του Κόσμου» και του δικτύου της, στα συμφέροντα της αυτοκρατορίας, δηλαδή στα συμφέροντα των τραπεζιτών, και των εμπορικών οίκων, και ταύτισε την βασιλική οικογένεια, με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, ότι παρά τις διακηρύξεις του αγγλικού Τεκτονισμού, για συμμετοχή χωρίς διάκριση φυλής και θρησκείας, το 1793 ιδρύθηκε στο Λονδίνο και αναγνωρίστηκε από «Μητέρα του Κόσμου» ,μια καθαρά εβραϊκή Στοά, η «Στοά του Ισραήλ». 
Το αγγλικό τεκτονικό κίνημα από κάποια στιγμή και μετά ταυτίστηκε με τα συμφέροντα των εισερχομένων Εβραίων σε τέτοιο βαθμό που σήμερα, οι τέκτονες στις τελετές τους μαθαίνουν ότι, « ο τεκτονισμός υπήρχε, όταν ο Σολομών έχτισε τον Ναό στην Ιερουσαλήμ», διότι, «οι Χτίστες ήσαν οργανωμένοι σε Στοές». Η παρουσία των Εβραίων, σε πολλές από τις αγγλικές Στοές, ιδίως μετά το 1753, που το βρετανικό Κοινοβούλιο, ψήφισε νόμο για την πολιτογράφηση των Εβραίων που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό, ήταν σημαντική.

Σπυρίδων Χατζάρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτήν την στιγμή η πιο πρακτική απεικόνιση της κοινωνίας είναι η ταξική διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που πιστεύουν σε ψευτοδημία και κοροϊδοϊό και στους υπόλοιπους που είτε δεν πιστεύουν, είτε δεν πείθονται, είτε αιωρούνται και θέλουν περισσότερες αποδείξεις αλλά δυσκολεύονται να σκεφτούν από μόνοι τους ότι τα γιατρουδάκια δολοφονούν κόσμο στα νοσοκομεία, δεν έχει σημασία αν κάποιος δηλώνει πατριώτης ή όχι, η δήλωση αυτή είναι καθαρά θέμα προσωπικής αντίληψης του όρου και δεν αντικατοπτρίζει στάση ζωής, όσοι πιστεύουν στην ψευτοδημία είναι αναφανδόν υπέρ κάθε νεοταξικού οργουελικού μέτρου όσο πατριώτες και να δηλώνουν, οπότε και πάλι λέω ότι τα καλύτερα συνθήματα είναι οι αφίσες των αντίφα που πλέον δεν μιλάνε για "τάξεις" τόσο πολύ αλλά όπου το αναφέρουν πρέπει να νοείται και να τονίζεται ότι οι τάξεις είναι 2, οι κορωνόπληκτοι και αυτοί που δεν πιστεύουν τα νεοταξικά παραμύθια, αυτήν την στιγμή η στάση που κρατάει κάποιος απέναντι στο βαρύ πυροβολικό της Νέας Τάξης που είναι η ψευτοδημία, καθορίζει κατά απόλυτο τρόπο το σε ποιο στρατόπεδο ανήκει....πατριώτης που θέλει μέτρα, μάσκες, εμβόλια, αποστασιοποίηση και λοιπά δεν υπάρχει....

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/channel/UCNxUmg0o63EhSFPyclcvLuA/videos
Σύντομο Βιογραφικό Κασταμονίτη): Μετά τις σπουδές του στην Αγγλία ως απλός χειριστής Η/Υ, το 1996 υπηρέτησε ως Διαβιβαστής των Ειδικών Δυνάμεων και "Ειδικός Επιστήμων" της ΕΥΠ (όπως λεει από το 2011). Το 1997 απολύθηκε με "άριστα" και προσλήφθηκε αυτομάτως στην Intrasoft του Σωκράτη Κόκκαλη στο Κορωπί ως γραμματέας! (τώρα, τι γραμματέας, ψάξτε βρέστε το). Από το 2016 άρχισε παράλληλα να εργάζεται στο Πολιτικό γραφείο του Π. Γερουλάνου (ΚΙΝΑΛ) και να αποστέλλεται ως Πολιτικός Ανταποκριτής στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! (Και σε όλους να λεει ότι ειναι "Αναλυτής". Τίτλος ψεύτικος, παραπλανητικός για να κρύψει την πραγματικότητα). Εδώ και λίγο καιρό, φλερτάρει με την πολιτική παράταξη του Κυριάκου Βελόπουλου, την "Ελληνική Λύση". Από σήμερα και συχνά θα δίνει συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βελόπουλου στην Θεσσαλονίκη, τον FocusFM. Σκέφτεται σοβαρά να βάλει υποψηφιότητα με το κόμμα του Κ.Βελόπουλου στις επόμενες εκλογές. Ας τον στηρίξουμε όλοι παιδιά! Το "αξίζει" το παιδί. Του ευχόμαστε "ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ".

Ανώνυμος είπε...

σπυρε μου κανει εντυπωση που δεν ανεφερες τιποτα

προσεξες οτι απο την ημερα που οι αριστεροι δια στοματος τσιπρα ανακοινωσαν το μορατοριουμ στους δρομους εναντι του κρατους και των αστυνομικων ταγματων εφοδου οπως ελεγαν

η κυβερνησι αποσυρε την κρατικη αστυνομια απο τους ελεγχους μετρων στους δρομους ολων των πολεων και αλλαξε 180 μοιρες γραμμη κατα πληρη παρανοια αναγελλοντας ανοιγμα των παντων ενω βρισκομαστε στη χειροτερη περιοδο απο περυσι το μαρτιο?

ενω οι αριστεροι επισης ταυτοχρονα σταματησαν την ανταρσια και ο κουφοντινας το εριξε στις μασες?


μου θυμησε τους τουρκοκυπριακους θυλακες και την απωλεια ελεγχου της κυπριακης αστυνομιας το 64

ο τσιπρας με το μορατοριουμ που ανακοινωσε επισημως εστειλε μηνυμα στους αναρχικους και λοιπους ατακτους της αριστερας δημοσιως να αποσυρθουν προσωρινως,αλλα οι αστοι δημοσιογραφοι και θεατες δε καταλαβανε γιατι το μυνημα ηταν κρυπτογραφημενο στο παραληπτη

Ειναι φανερο τι εγινε στο παρασκηνιο


το παρακρατος της αριστερας κινητοποιηθηκε απο τους γραβατωμενους κοινοβουλευτικους της

πρωτα με τα πανεπιστημια που αποτελουν βασικοτατο λαφυρο μετα το 74 και βασικη μητρα αναπαραγωγης εξουσιας ιδεολογικης στις νεες γενεες, μετα με τον παραστρατιωτικο ηγετη της κουφιο ντινα

ειχε προηγηθει εν μεσω περιορισμων παλι , ο υστερικος αλλοφρων αριστερος οχλος 20 χιλαδων του σεπτεμβριου 20 που ζητουσε στο τυφλο μαφιοζικο μαγαζι των αμπελοκηπων ,την σταυρωση των ελληνων της χρυσης αυγης αντι του Βαραβααρχισαν και στα μαρξιστικα προαστια οπως η νικαια οι αριστερες πορειες να φυγουν οι μπατσοι κρατικη αστυνομια απο τις γειτονιες, απο τους αριστερους αστικους θυλακους που ελεγχουν οι αναρχικες αριστερες πολιτοφυλακες του δρομου

αν ειχε μυαλο ο αστικος κοσμος φυσικα και θα απεσυρε τους μπατσους απο τις αριστερες γειτονιες και θα εκανε δημοσια ανακοινωσι για αυτο σε ολους τους κακοποιους ωστε να κατευθυνθουν εκει για δραση μαζικα και ελευθερα....

για να πληρωσουν οι αριστεροι επιτελους τα μυαλα τους ακριβα και να πεσουν στα 4 ζητωντας ελεος μετα...

Ανώνυμος είπε...

H καταστασι εκτονωθηκε για το τραβεστι καθεστως των αθηνων εκ των ενδον

οι αστοι ηρθαν σε υπογεια συμφωνια κυριων με τους αριστερους μετα τα γεγονοτα αυτα κλιμακωσης της συγκρουσης αστικου τυπικα κρατους και αριστερας των δρομων -αριστερου παρακρατους -αριστερων τρομοκρατων

ειναι η ιδια λογικη μετα τα γεγονοτα στην βορειο αφρικη και την ανταρσια του ναυτικου που εφερε συμφωνιες νομιζω καζερτα το 43-44 ,η ιδια λογικη με το 44 μετα τα δεκεμβριανα καθως και την σοφια την ανοιξη του 74 που μιρασανε την ελλαδα μεταξυ τους στη εσωτερικη γιαλτα


τι εγινε λοιπον το προηγουμενο 20ημερο για την αποκλιμακωση της λεπτης ισοροπιας που ισχυει απο το 1974 που εγινε η ανακωχη της εσωτερικης γυαλτας?

οι αστοι της νδ υποσχεθηκαν στους αριστερους να απομακρυνουν τους ενοχλητικους ελληνοφρονες ακροδεξιους απο τα σωματα των δρομων της αστυνομιας και να κανουν ψυχιατρικους ελεγχους και ψυχομετρικα τεστ σε ολους τους αστυνομους μαχιμους και να βαλουν αμερικανικου τυπου καμερες στις επιχειρησεις τους

επισης ανελαβαν την υποχρεωση να αποσυρουν τους αστυνομικους απο τους ελεγχους στις πολεις και γειτονιες οπως ηθελαν οι αριστεροι

να ανοιξουν την κοινοτητα με αλλαγη στασης ακολουθωντας το μοντελο τζον ιωαννιδη του στανφορντ που προβλεπει τεστ παντου με ανοιγμα και τον υποστηριζει απο την αρχη περσι η αριστερα

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
ο κουφοντινας εμεινε εκτος προς ωρας απο τα ανταλλαγματα των αστων ,θυμιζουμε οτι η αριστερα ως κυβερνωσα ,μεθοδευε ανοιχτα και ετοιμαζε την αποφυλακιση κουφοντινα

αλλα παρενεβη προσωπικως στο παρασκηνιο τοτε η οικογενεια μητσοτακη στην αμερικανικη πρεσβεια και οι ηπα απειλησαν με βαριες κυρωσεις την ελλαδα αν προχωρουσε σε αποφυλακισεις αριστερων τρομοκρατων που δολοφονησαν αμερικανους πολιτες στο παρελθον.

για αυτο και οι επιθεσεις κατα των μητσοτακηδων κλιμακωθηκαν απο την αναρχικη αριστερα εκτοτε οταν αυτη εμαθε το παρασκηνιο απο τους πληροφοριοδοτες συνδεσμους της στελεχη του συριζα κυβερνησης τοτε , και λοιποι που τους ειπανε τα καθεκαστα ....


Σε ανταλλαγμα η αριστερα αμεσα απο την ισχυ της συμφωνιας αυτης προ 20 ημερων εκανε παραχωρησεις επι των εκβιαστικων εργαλειων της ουσιαστικως!

αποκλιμακωσε την κριση


απεσυρε τους διαδηλωτες για την αστυνομια και τα μετρα ελεγχωναπεσυρε αμεσως τον κουφοντινα

απεσυρε την τρομοκρατικη αριστερα απο τους δρομους αθηνων πατρας σαλονικης οπου εκανε επιδειξη δυναμης και απειθαρχιας προς το αστικο κρατος του μετα το 1974

εριξε τονους στα πανεπιστημια,δεν ξερω αν πηρε ανταλλαγμα για αυτο το θεμα ομως αμεσα

φυσικα οι αναρχικοι καταληψιες στα πανεπιστημια ελευθεροι αφεθησαν ενω οσοι αριστεροι χουλιγκαν συλληφθηκαν αρχικως και ειχαν καταλαβει χωρους ,εχουν και την ιδιοτητα φοιτητη η καθηγητη δεν την εχασαν οπως θα ηταν λογικο σε σοβαρη χωρα και πανεπιστημιο μετα απο αυτα....


ανακοινωσε δια στοματος επικεφαλης της επισημου αντιπολιτευσης στο αστικο καθεστως την εναρξη προσωρινου ασφαλως , αμφιπλευρου μορατοριουμ εναντι του καθεστωτος ωστε να το ακουσουν και τα σωματα των ατακτων της αριστερας και να βαλουν οπλα παρα ποδας...