20/3/21

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ .(ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ
Του Γιάννη Ζωγράφου 

Το τελευταίο βιβλίο του μαχητικού γνωστού δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα, που αναφέρεται στην τελετουργική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δολοφονία του Καποδίστρια, είναι αποκαλυπτικό. Όχι μόνο γιατί ανασκευάζει όσα (δεν) γνωρίζαμε για τη δολοφονία του Κυβερνήτη μέσα από μαρτυρίες και ντοκουμέντα, αλλά και γιατί δίνει μια άλλη, άγνωστη διάσταση στην πιο σημαντική δολοφονία που έχει συμβεί στην ελληνική σύγχρονη πολιτική ιστορία: Συσχετίζει τη δολοφονία με την Στοά του Λονδίνου, παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία για τον ιστορικό ερευνητή αλλά και τον κάθε αναγνώστη, που ενδιαφέρεται να μαθαίνει την αληθινή Ιστορία και όχι την παραχαραγμένη και διαστρεβλωμένη μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της πολιτικής ορθότητας. Για τον λόγο αυτό, το βιβλίο είναι σημαντικό. Αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί συνεχίζει το «σερί» μιας ερευνητικής ματιάς στην ελληνική ιστορία, που έχει ήδη ξεκινήσει με τα προηγούμενα βιβλία του, με μια γλώσσα όχι «καθωσπρέπει» και αποστειρωμένη, αλλά κοινή, λαϊκή και πολλές φορές «προσβλητική» για κάποιους που έχουν συνηθίσει να κολλάνε σε ετικέτες, παραβλέποντας την ουσία. Έκρινα ότι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιαστεί ένα τόσο ιδιαίτερο βιβλίο, ήταν μέσα από μια συνέντευξη με τον συγγραφέα του(Φωτό). Παράδοξο και αυτό, αφού ένας δικηγόρος, παίρνει «συνέντευξη» από έναν δημοσιογράφο!

1) Ερώτηση: Κύριε Χατζάρα, αγαπητέ Σπύρο, αν και είναι δύσκολο να πάρεις συνέντευξη από έναν πολύπειρο δημοσιογράφο, θα το επιχειρήσω ερασιτεχνικά, κρίνοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου σου με τίτλο “Η τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια και οι πραγματικοί δολοφόνοι” , που μόλις τελείωσα. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με μια τέτοια μελέτη; Απάντηση:  Το ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι Πατριωτική και μας λυτρώνει. Όπως γράφω και στο βιβλίο, οι δολοφόνοι του Εθνάρχη Ιωάννη Καποδίστρια εξακολουθούν να κυβερνούν το Ψωροελαδιστάν και να πλουτίζουν σε βάρος των Ελλήνων. Είναι οι ίδιες σκυλοοικογένειες. Θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να συμβάλω στην αποκάλυψη των δολοφόνων και στην αφύπνιση των Ελλήνων για να ξεχωρίσουν , το καλό από το κακό, την σκύλα από την Χάρυβδη και τους Πατριώτες από τους Εφιάλτες τους Εφιαλτόπουλους και τους Εφιαλτάκηδες. 

 2) Ερώτηση: Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι συγγραφικά με την Επανάσταση, σε ερευνητικό επίπεδο. Όσοι διαβάζουν τα βιβλία σου, αναρωτιούνται για την ακριβή έννοια της λέξεως “φιλογενής” που συχνά χρησιμοποιείς. Τι σημαίνει και από που πηγάζει; Ποιους θεωρείς φιλογενείς σήμερα;

 Aπάντηση : Η λέξη πλάστηκε από του Φιλογενείς που έκαναν την επανάσταση για να περιγράψει τον εαυτό τους. Αντέγραψαν από την Γαλλική Επανάσταση «τον Φίλο του λαού» και το μετέτρεψαν σε «Φίλο του Γένους», αλλά όχι του Γένους των Χριστιανών στο οποίο αναφερόταν το Πατριαρχείο με την «Μεγάλη του Γένους Σχολή» αλλά του Γένους των Ελλήνων. Οι Φίλοι του Γένους, που δημιουργήθηκαν το 1800, έκαναν την Επανάσταση. Αυτοί συνέγραψαν την Ελληνική Νομαρχία και το Πατριωτικό Δοκίμιο. Η Εταιρεία των Φιλογενών, και όχι η πλαστή και ψευδεπίγραφή Φιλική Εταιρεία που ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την πρωταπριλιά του 1834, ήταν η Μητέρα της Επανάστασης. Μέσα από τα γραπτά μου και τις εκπομπές μου, προσπαθώ να επαναφέρω αυτόν τον χαμένο πολιτικό αυτοπροσδιοριμό. Φιλογενείς είμαστε όλοι οι αληθινοί Πατριώτες. 

 
3)Ερώτηση: Ας επιστρέψουμε στο βιβλίο. Σε ποιες ιστορικές πηγές βασίστηκες για τη συγγραφή του; Ρωτάω επειδή τα συναρπαστικά στοιχεία που παραθέτεις και τα οποία ουδέποτε διδαχτήκαμε στα σχολεία, ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για τη δολοφονία του μοναδικού Εθνάρχη που έχει να επιδείξει η ελληνική σύγχρονη ιστορία 

 Απάντηση. Η πρώτη αυθεντική πηγή είναι τα απομνημονεύματα του Φιλογενούς Νικολάου Σπηλιάδη, που έζησε στο πλευρό του Καποδίστρια όλη τη συνομωσία. Ήμουν και πολύ τυχερός γιατί το 2002-2004 μπόρεσα και κατέβασα πολλά στοιχεία από το αρχείο Ουέλλιγκτον που τότε ήταν ακόμα ελεύθερα προσβάσιμο. Εκεί βρήκα το γράμμα από την Κέρκυρα, που του έστελναν έναν μπουκάλι κόκκινο κρασί για να γιορτάσει την εκτέλεση του Καποδίστρια. Αλλά το καλύτερο στοιχείο είναι οι ίδιες οι πλαστογραφίες των δολοφόνων. Οι πλαστογραφίες που έγιναν σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικούς πλαστογράφους έχουν αμέτρητες αντιφάσεις που με βοήθησαν πολύ.

4)Ερώτηση: Γνωρίζουμε ποιοι έχουν στα χέρια τους σήμερα τις αυθεντικές καταθέσεις των μαρτύρων της δολοφονίας του Κυβερνήτη; Απάντηση. Η Στοά του Λονδίνου. Ο απόρρητος φάκελος για την τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια βρίσκεται στο Φόρεϊν ‘Οφφις. 


5) Ερώτηση Γιατί δεν έχουν αποχαρακτηριστεί τα αρχεία μετά 200 χρόνια από την Αγγλία; Εάν αποχαρακτηριστούν τα αρχεία θα επιβεβαιωθεί το βιβλίο μου λέξη προς λέξη. 
Απάντηση. Διαβάζοντας το βιβλίο μου θα καταλάβετε τι κρύβουν και ποιους προστατεύουν

 6) Ερώτηση Το βιβλίο, όπως και τα προηγούμενά σου άλλωστε, αποδεικνύουν ότι η μετεπαναστατική Ελλάδα ήταν ανέκαθεν υποτελής σε ξένες δυνάμεις και ντόπιους προδότες. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό, από την μελέτη που έχεις κάνει; 

 Απάντηση. Το τι φταίει το γνώριζαν και οι Φιλογενείς και το έγραψαν στο Πατριωτικό Δοκίμιο. Ο αληθινός πατριώτης αγωνίζεται για το κοινό καλό. Ο προδότης για τον εαυτό του. Ο ιός του Εφιαλτισμού έχει ως υποκείμενο νόσημα την ιδιοτέλεια και την φιλοχρηματία, Αυτό φταίει. Τα τριάκοντα αργύρια. Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια εισέπραξαν 55000 γρόσια. 

7) Ερώτηση Τι θα συνέβαινε υποθετικά, αν ο Καποδίστριας δεν είχε δολοφονηθεί; Ποιο ήταν το πρόγραμμά του για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας; 

 Απάντηση. Η Ελλάδα θα ήταν Ανεξάρτητη και Αδέσμευτή και δεν υπήρχε Ολιγαρχία ούτε Όθωνες ουτε Γλύξμπουργκ. Η Ελλάδα θα ήταν Δημοκρατία με έναν λαό ιδιοκτήτη της Γης του και αφέντη στον τόπο του. Θα υπήρχε Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Το Όραμα του Καποδίστρια ήταν να κάνει την Ελλάδα πνευματικό λίκνο της Ευρώπης 

 8) Ερώτηση Οι μασώνοι, μονίμως παρουσιάζουν ως “αδελφούς” τους, όσους έχουν παίξει πρωτεύοντα ρόλο στους εθνικούς αγώνες. Το ίδιο κάνουν και με τον Καποδίστρια. Ποια η ιστορική αλήθεια; Απάντηση. Πρώτα να πούμε ότι οι μασόνοι δεν είναι όλοι «αδελφοί» μεταξύ τους και ότι οι διαφορές της Στοάς του Λονδίνου με τον αντίπαλο Γερμανικό Τεκτονισμό λύθηκαν με δυο παγκοσμίους Πολέμους και εκατομμύρια νεκρούς. Στις Γερμανικές Στοές ως το 1870 για παράδειγμα δεν γινόντουσαν δεκτοί οι Εβραίοι. Στην ελληνική Επανάσταση έπαιξαν ρόλο οι Γερμανοί Τέκτονες. Ο εχθρός μας είναι τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου. Στην Στοά του Λονδίνου έχουν δώσει όρκους και πειθαρχούν όλοι οι Εφιάλτες που πρόδωσαν και προδίδουν τους Έλληνες. Από τον Νικόλαο Τρικούπη, ως τον Παπάγο, τον Κουφό, τον Μούσκο, τον Ιωαννίδη και τον Αραπάκη. Έχω δημοσιεύσει τον τηλεφωνικό κατάλογο των μελών της Στοάς Πυθαγόρας στην οποία ανήκαν ο Πλωτάρχης Αραπάκης αλλά και ο Δημήτριος Ιωαννίδης. Ο Κατσιμήτρος δεν έλαβε εντολή από την Στοά να μην πειθαρχήσει στις διαταγές του Παπάγου. Το γεγονός όμως ότι μπήκε στην Στοά τον βοήθησε να προαχθεί σε υποστράτηγο. 

9) Ερώτηση Οι Φιλικοί ήταν μασώνοι; 

 Απάντηση.Οι Φιλογενείς δεν ήταν μασώνοι. Κάποιοι από αυτούς ήσαν και Μασώνοι, αλλά αποχώρησαν από τη Στοά του Ρώμα και δημιούργησαν δική τους «άτακτη» Στοά, την οποία ονόμασαν του «Αγίου Ιωάννου του Φοίνικα», αντιγράφοντας την ονομασία της Γαλλικής ,«Άγιος Ναπολέων». 

 10) Ερώτηση Και μια προσωπική ερώτηση για το τέλος: Εμείς οι παλαιότεροι, μεγαλώσαμε με Σπύρο Χατζάρα στους δέκτες μας επί μονοκρατορίας ΕΡΤ και ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε έναν κατ’ εξοχήν “συστημικό” δημοσιογράφο να βγει από το “σύστημα” αυτό, που εξασφαλίζει προνόμια και αμοιβές και να το πολεμάει σήμερα με αρθρογραφία και βιβλιογραφία; 

 Απάντηση. Είναι λάθος ο χαρακτηρισμός «συστημικός». Δεν ανήκα ποτέ στο «σύστημα» και στο εκδοτικό κατεστημένο/ Άλλωστε δεν εργάστηκα ποτέ στου Λαμπράκη, στην Απογευματινή, την Καθημερινή, στου Μπόμπολα κλπ και είμαι ο μόνος που κατήγγειλα ενυπόγραφα το 1989 την Χούντα των εκδοτών. Έχω στο ενεργητικό μου μια εφημερίδα που βγήκε εκ τους μηδενός. Την Νίκη. Και ένα Κανάλι, το Καναλι 29 που δημιουργήθηκε και αυτό εκ του μηδενός και πήγαν κόντρα στο «σύστημα». Αυτά δεν είναι το «σύστημα». Στην καριέρα μου στην τηλεόραση έκανα ρεπορτάζ Εθνικής Αμύνης και Υπουργείου Εξωτερικών. Όλα τα χρόνια ασχολήθηκα καθημερινά με τα Εθνικά Θέματα, και δεν εντάχθηκα ποτέ σε Στρατούς φιλόδοξων πολιτικών. Ήμουν ανεξάρτητος μεμονωμένος. Το 1989 με την επανάληψη της Συμφωνίας του Λιβάνου μεταξύ των Ντιντίδων του Εφιάλτη και των Κομμουνιστών με τη ευλογία της Χούντας των εκδοτών, πήρα τη μόνη δυνατή για κάθε καλό Πατριώτη. Τάχθηκα αποφασιστικά εναντίον τους και εξασφάλισα το μίσος και την Έχθρα της Αγίας Κωλο-οικογένειας και των μεταρρυθμιστών.

 11) Ερώτηση Πραγματικά τελευταία αυτή! Που μπορεί να παραγγείλει κανείς τα βιβλία σου; 

 Απάντηση. Είτε με μέιλ στο deltio11@gmail.com , είτε στο τηλέφωνο 6944-279798.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ Ο ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑΣ?
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ , ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΣΩΣΤΑ, ΚΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ