29/9/22

Οι Σίπταροι φεύγουν από την Ελλάδα! Μέσα σε ένα χρόνο 131.000 λιγότεροι

 

Οι περισσότεροι Σίπταροι  αναζήτησαν θέσεις εργασίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι μισθοί είναι υψηλότεροι και οι συνθήκες Οι περισσότεροι Σίπταροι  αναζήτησαν θέσεις εργασίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι μισθοί είναι υψηλότεροι και οι συνθήκες καλύτερες. Πηγαίνουν στη Γερμανία ή στην Ιταλία, όπου υπάρχουν καλύτερες δουλειές από την Ελλάδα».

Η απουσία τους φαίνεται και στην έκθεση που δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σημειώνοντας ότι οι Αλβανοί πολίτες στην Ελλάδα αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, 291.868 Αλβανοί μετανάστες, ή το 61,4% των νόμιμων αλλοδαπών από τρίτες χώρες, λαμβάνουν άδειες παραμονής στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 13.329 Έλληνες μειονοτικούς από την Σκιπερία, που ζουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του υπουργείου , την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο ο αριθμός των Αλβανών με έγκυρες άδειες διαμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος, 422.954 άτομα, ή 130.000 περισσότεροι από φέτος.Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης, αυτή η μείωση του αριθμού των νόμιμων Αλβανών μεταναστών σε ένα έτος εξηγείται από την καθυστέρηση των διαδικασιών χορήγησης αδειών διαμονής, αλλά κυρίως με τη δυναμική μετακίνησης όσων εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα, προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Εξαιτίας αυτής της κίνησης λένε, είναι εκτός από τη γραφειοκρατία, οι χαμηλοί μισθοί στις ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε μια δύσκολη στιγμή πληθωρισμού που διέρχεται η χώρα με ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών, σε σύγκριση με τους υψηλότερους μισθούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.καλύτερες. Πηγαίνουν στη Γερμανία ή στην Ιταλία, όπου υπάρχουν καλύτερες δουλειές από την Ελλάδα».

Η απουσία τους φαίνεται και στην έκθεση που δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σημειώνοντας ότι οι Αλβανοί πολίτες στην Ελλάδα αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, 291.868 Αλβανοί μετανάστες, ή το 61,4% των νόμιμων αλλοδαπών από τρίτες χώρες, λαμβάνουν άδειες παραμονής στην Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 13.329 Έλληνες μειονοτικούς από την Σκιπερία, που ζουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του υπουργείου , την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο ο αριθμός των Αλβανών με έγκυρες άδειες διαμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος, 422.954 άτομα, ή 130.000 περισσότεροι από φέτος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης, αυτή η μείωση του αριθμού των νόμιμων Αλβανών μεταναστών σε ένα έτος εξηγείται από την καθυστέρηση των διαδικασιών χορήγησης αδειών διαμονής, αλλά κυρίως με τη δυναμική μετακίνησης όσων εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα, προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Εξ αιτίας αυτής της κίνησης λένε, είναι εκτός από τη γραφειοκρατία, οι χαμηλοί μισθοί στις ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε μια δύσκολη στιγμή πληθωρισμού που διέρχεται η χώρα με ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών, σε σύγκριση με τους υψηλότερους μισθούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Ιράν σκίζει τους τρότσκες κούρδους:

"Ο γραμματέας της Κομάλα (το παράνομο αριστερό τροτσκιστικό κουρδικό κόμμα του Ιράν), Αμπντουλάχ Μουχτέντι καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις από το Ιράν, λέγοντας ότι η επίθεση «θα ενώσει σίγουρα τα κόμματα και θα ενώσει» τους Κούρδους στο Ιράν «περαιτέρω ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία».

«Καλούμε τη Δύση, την Αμερική, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του Ιράν», πρόσθεσε."

soulis είπε...

Φευγουν ρε Σπυρο πραγματι;Εγω πολυ αμφιβαλλω.Το βλεπω παντου.Στην περιοχη που μεγαλωσα και που μενω ακομα και θυμαμαι φατσες ακομη και ανθρωπων που τους εβλεπα μικρος στο σχολειο.
Ολοκληρα οικοδομικα τεραγωνα κατοικουνται σχεδον αποκλειστικα απο αλβανους τους οποιους για καποιο λογο ξεχωριζω παντα απο τις φατσες το σουλουπι την ομιλια κλπ.
Εγω λεω οτι πρακτικα ολη η Αλβανια εχει ερθει στην Ελλαδα και τωρα πια εχουν κανει παιδια εδω σε λιγο και εγγονια.Ξερεις που το καταλαβαινει κανεις.Εαν εχεις παρατηρησει το τελευταιο διμηνο π.χ γινεται κατι σε καποιο μερος της Ελλαδος οπουδηποτε οτιδηποτε καλο η κακο .Γινεται ενα ατυχημα σκοτωνει αλλος την γυναικα του γυναικας ενα παιδακι το ταρακουνα ο πατερας του εναν αλλο το σκοτωνει ενα αυτοκινητο τον 17χρονο ντελιβερα κλπ.Τυχαια γεγονοτα εδω κι εκει.Κοινο σημειο ολα αφορουν αλβανους.Δηλαδη στατιστικα πως δικαιολογειται αυτο.Παντου ακους για αλβανους.

Ανώνυμος είπε...

Δέ φεύγουν απλά τους γράφουν για Έλληνες. Μία επίσκεψη σε κάποιο σχολείο στις καλές γειτονιές της Αθήνας πχ Ν. Ηράκλειο τα λέει όλα τα παιδιά είναι σχεδόν μισά μισά. για το κέντρο δε συζητούμε. μπορεί να υπάρχουν μερικοί αλβανοί αλλά οι περισσότεροι είναι από αφρική και ασία

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...