2/9/22

Εύχεται το κραχ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζέρεμι Γκράνθαμ προέβλεψε την επικείμενη κατάρρευση του αμερικανικού χρηματιστηρίου.     Η απότομη άνοδος των τιμών δείχνει την επικείμενη κατάρρευση.


Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζέρεμι Γκράνθαμ πιστεύει ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο κινδυνεύει με κατάρρευση. «Η τρέχουσα σούπερ φούσκα χαρακτηρίζεται από έναν εξαιρετικά επικίνδυνο συνδυασμό υπερτίμησης όλων των περιουσιακών στοιχείων, ένα σοκ εμπορευμάτων και μια πολεμική στάση του Φέντεραλ Ριζέρ , αλλά τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα», δήλωσε. 
Ο επενδυτής πιστεύει ότι η «σούπερ φούσκα» περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες βασικών περιουσιακών στοιχείων: Ακίνητα, μετοχές και ομόλογα. Τόνισε ότι οι συνθήκες της αγοράς «είναι ακριβώς σύμφωνες με τα προηγούμενα Κραχ του παρελθόντος». 

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία από έρευνα της Ipsos και του ABC News έδειξαν ότι περίπου το 70% των Αμερικανών πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ επιδεινώνεται. 

Νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου, ο «δικός μας» ο Σμυρνιός επικεφαλής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας JP Morgan Τζέιμνι ΝτίμονJamie δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα πληγεί σύντομα από έναν πραγματικό «τυφώνα».

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ                        ΤΟΥ Κ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...