4/9/22

Φαλακροκαγκελάριος και Πουστρόν ζήτησαν από τον Βούτσιτς να λάβει δύσκολες αποφάσεις

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με κοινή επιστολή κάλεσαν τον Σέρβο Πρόεδρο  να λάβει δύσκολες αποφάσεις για χάρη της προόδου στον διάλογο με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου. 
Το κείμενο της επιστολής δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της προεδρικής διοίκησης της Σερβίας. 
 "Σας απευθύνουμε έκκληση ως ηγέτη της χώρας σας να σας καλέσουμε να επιδείξετε τη μέγιστη αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε πρόοδο στο διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας υπό την αιγίδα της ΕΕ", αναφέρει η επιστολή.
 Στην ομιλία τους, οι ηγέτες των δύο χωρών σημείωσαν ότι απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες για την επίλυση μακροχρόνιων διαφορών και την εφαρμογή της «ευρωπαϊκής προοπτικής» των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. 
 Σύμφωνα με τους ίδιους, η τρέχουσα περίοδος είναι καθοριστική για την ασφάλεια στην Ευρώπη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια. 
 Όπως δήλωσαν επίσης οι Σολτς και Μακρόν, η πρόσφατη επιδείνωση της κατάστασης κατέδειξε την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο. 
 Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο στρατός της Σερβίας ξεκίνησε ασκήσεις στη ζώνη ασφαλείας κοντά στο Κοσσυφοπέδιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τελείως θρασείς. Οι δυτικοι δεν θέλουν να κατανοήσουν οτι το Κοσσυφοπέδιο ειναι Σέρβια. Δεν υπαρχδι διαλογος οπως τον οριζουν.
Θα πρότεινα να πάρουν αυτοί δύσκολες αποφάσεις και να πληρώσουν σε ρούβλια ώστε να έχουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο σε κανονικές τιμές.