20/9/23

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 

Οι Έλληνες σε ηλικία εργασίας, ηλικίας μεταξύ 20 και 64 ετών, εργάζονται κατά μέσο όρο 41 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ακολουθούν οι πολίτες της Πολωνίας (40,4 ωρες) και της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας με 40,2 ώρες.

Από την άλλη, τις λιγότερες συνολικές ώρες εργασίας κατέχουν οι Ολλανδοί πολίτες, οι οποίοι εργάζονται "μόνο" 33,2 ώρες την εβδομάδα.

Δεν εργάζονται πολύ περισσότερο στη Γερμανία με 35,3 ώρες την εβδομάδα, ούτε στη Δανία με 35,4.

Οι κάτοικοι της Κροατίας και της Σλοβενίας βρίσκονται κάτω από τη μέση της λίστας, επειδή και στις δύο χώρες εργάζονται κατά μέσο όρο 39,6 ώρες την εβδομάδα.

Το 2022 πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 37,5 ώρες εργασίας στην ΕΕ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι 41 ώρες, τι 33 ...
Οι αλυσίδες είτε είναι από χρυσό είτε από χαλκό , παραμένουν αλυσίδες ...

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι το πρόβλημα αυτό, το πρόβλημα είναι ότι επικρατούν τραγικές κοινωνικές και διαπροσωπικές συνθήκες στους εργασιακούς χώρους σε συνδιασμό με τραγικούς μισθούς, καθότι οι εργασίες είναι παροχή υπηρεσιών και ο εργοδότης δεν θέλει να σε βλέπει να κάθεσαι θεωρώντας ότι πληρώνει χωρίς λόγο ενώ αντίθετα σε κουράζει με βλακείες και σε κάνει να τον μισείς και τελικά δεν έχεις όρεξη να κάνεις την κανονική δουλειά, την βλέπουν όλοι πολυεθνική και δεν προσπαθούν να έχουν ένα οικογνειακό περιβάλλον εμπιστοσύνης και σταθερότητας

18 Ιουνίου του 1943: Η ίδρυση των Αντικομμουνιστικών Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν ως πρότυπο τα Δημοκρατικό Τάγματα

Από τον Μάρτιο του 1942, με την έγκριση των Αρχών Κατοχής , οι Νομαρχίες είχαν αρχίσει να χορηγούν άδειες οπλοφορίας σε επιλεγμένα άτομα, τα...