2/6/24

Η «εποποιία» του Γουέμπλεϊ. Ο Πρώτος Ελληνικός Τελικός σε κύπελο Πρωταθλητριών. Στο γήπεδο είχαν μπει 11 Έλληνες

 

 Ο  τελικός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1970-71        έγινε στο Γουέμπλεϊ, με αντιμέτωπους τον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό. Ο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ κέρδισε με 2-0. Διαιτητής ο Τζακ Τέιλορ από την Αγγλία.                                    Για τον Παναθηναϊκό έπαιξαν:  Τάκης Οικονομόπουλος,   Γιάννης Τομαράς, Άνθιμος Καψής, Φραγκίσκος Σούρπης, Γιώργος Βλάχος, Αριστείδης Καμάρας, Κώστας Ελευθεράκης, Χάρης Γραμμός, Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος ,Τότης Φυλακούρης.  Προπονητής, ο Φέρεντς Πούσκας. (Τότε δεν   είχαν αλλαγές ).

Χρειάστηκε να περάσουν 53 χρόνια για να βρεθεί μια ελληνική ομάδα  ξανά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό έστω και "δευτεροκλασάτο", της "Conference League". 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , παρατάχθηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με τρείς ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΖΟΛΑΚΗ, ΡΕΤΣΟ. ΦΟΡΤΟΥΝΗ και 8 "μισθοφόρους" που φορούσαν ελληνικές φανέλες. Στο 106' . μπήκε και ένας τέταρτος Έλληνας. Ο Μασούρας.

ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΦΑΝΕΛΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ξέσπασε η 37χρονη

  Η "συνεργάτις" του "γνωστού ποινικολόγου" πήρε στο όνομά της το σπιτάκι του δεσμοφύλακα, αλλά, δεν είναι αδίστακτη.  Τ...