2/6/24

Οι Ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν τις απελπισμένες αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να διασπάσουν την περικύκλωση του Βολτσάνσκ και του Τσασόβ Γιάρ και συνεχίζουν την καταστροφή όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται


 

 Τα ρωσικά στρατεύματα με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, συνεχίζουν να προωθούνται  στα ανατολικά περίχωρα του Τσασόβ Γιάρ, όπου διεξάγονται «σφοδρές μάχες». 

Ταυτόχρονα, οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας προχώρησαν και στο βόρειο τμήμα όπου υπάρχουν μάχες κοντά στο χωριό Καλίνινα και στη προέλασαν και στα νότια πλευρά αυτού του οικισμού. Τα ρωσικά στρατεύματα  διέσχισαν και το κανάλι ύδρευσης ,«Σεβέρσκι-Ντόνιετσκ-Ντονμπας  και δημιούργησαν προγεφύρωμα στη δυτική πλευρά , στην περιοχή «Νόβι» του Τσασόβ Γιάρ . 

Στο μέτωπο του Χάρκοβο σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο κεντρικό τμήμα του Βολτσάνσκ και στα περίχωρα του Λίπτσι. 

Οι προσπάθειες αντεπίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Βολτσάνσκ  και του χωριού Λίπτσκι προς το παρόν  δεν είναι επιτυχείς.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση  του χωριού Ουμάνσκογιε  στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Επιπλέον, καταστράφηκε ένας Ουκρανικός σταθμός ραντάρ και καταρρίφθηκαν  δύο ουκρανικά MiG-29, και 6 ντρόουν.

Το ανακοινωθέν του ρωσικού ΥΠΑΜ αναφέρει ακόμα:
¨Οι σχηματισμοί της 23ης,  της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 109ης  ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Νοβγκορόντσκογιε, Γιεβγκένοβκα, Ροζόβκα  και Νοβοσέλβκα Περβαγια της ΛΔ Ντόνετσκ .
 5 αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 47ης,  της 110ης μηχανοκίνητης και 68ης ταξιαρχίας Κυνηγών  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκρούστηκαν στις περιοχές των οικισμών Νοβοαλεξαντρόβκα, Σολόβιοβα, Σοκόλ και Νοβοπροκροβσκογιέ. Στο χωριό Σοκόλ υπάρχει σημαντική πρόοδος .

Καταμετρήθηκαν  περισσότερα από 360 πτώματα ουκρανών επί του πεδίου . Καταστράφηκαν  2 οχήματα, ένα οβιδοβόλο M777 των 155 mm (ΗΠΑ), ένα οβιδοβόλο Msta-B των 152 mm, τρία οβιδοβόλα D-30 των 122 mm και 2 αντιαρματικά πυροβόλα MT-12 Rapira. 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

 Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στο μέτωπο της Ζαπορίζιε. Οι μάχες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ραμπότινο  και βορειοδυτικά του Βέρμπογιε. Στο μέτωπο του Ντόνετσκ, οι Ρώσοι έδιωξαν τους ουκρανικούς σχηματισμούς από το χωριό Παρασκοβίϊκαα . Στην Κρασνοχωρίβκα, συνεχίζονται με μικρή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων οι  μάχες σπίτι με σπίτι. Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλασή τους προς την κατεύθυνση της Καρλίβκα, της Γιασνομπροντόβκα και του Σοκόλ». 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες των πολεμικών ανταποκριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ξέσπασε η 37χρονη

  Η "συνεργάτις" του "γνωστού ποινικολόγου" πήρε στο όνομά της το σπιτάκι του δεσμοφύλακα, αλλά, δεν είναι αδίστακτη.  Τ...