1/6/24

ΙΝΔΙΑ. Ο Μόντι παραμένει στην εξουσία

 

NEO ΔΕΛΧI. Ο συνασπισμός της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ινδίας, υπό την ηγεσία του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, προηγείται σε αρκετά exit polls, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν μετά το τέλος της σημερινής έβδομης και τελικής φάσης των εκλογών για την Κάτω Βουλή του ινδικού κοινοβουλίου.

 

Σύμφωνα με τα exit polls πέντε δημοσκοπήσεων, η κυβέρνηση Μόντι θα παραμείνει στην εξουσία και θα κατέχει περισσότερες από 350 έδρες στην 543μελή Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου, όπου η «δεδηλωμένη» χρειάζεται 272 έδρες.

Τα exit polls δείχνουν ότι το αντιπολιτευόμενο μπλοκ της Ινδίας, με επικεφαλής το κόμμα του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου (INC), θα πάρει μεταξύ 125 και 150 εδρών.

 

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 6 μ.μ. τοπική ώρα. Η προσέλευση των ψηφοφόρων αναμένεται να ξεπεράσει το 60%, αλλά τα επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

 

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ινδία», ανέφερε η εκλογική επιτροπή της Ινδίας σε δελτίο τύπου. «Οι γενικές εκλογές του 2024, η πρώτη φάση των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου και πραγματοποιήθηκε σε επτά στάδια, ολοκληρώθηκαν σήμερα. Ο πραγματικός νικητής είναι στην πραγματικότητα ο Ινδός ψηφοφόρος», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: