11/9/24

Η Τηλεμαχία Τραμπ-Χάρις δεν έφερε τα πάνω κάτω. Η Καμάλα πάντως δεν κέρδισε ούτε το κοινό του CNN

 


Ο  Ντόναλντ Τραμπ, στις τελικές παρατηρήσεις του στο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, είπε ότι οι Δημοκρατικοί μετέτρεψαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «έθνος σε παρακμή».
«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, σε σοβαρή παρακμή. Είμαστε στο περιθώριο παντού στον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ και εξέφρασε τον φόβο ότι οι συγκρούσεις που πυροδότησαν οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί θα οδηγήσουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, «που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί», και τόνισε ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να θυσιάσουν τη χώρα τους λόγω της «κακής πολιτικής ηγεσίας». 
Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό την Χάρις  θα μετατραπούν σε «Βενεζουέλα με στεροειδή».

Ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με την  Κάμαλα Χάρις ήταν το καλύτερό του μέχρι στιγμής, και είπε  ότι το  ντιμπέιτ έδειξε πόσο «αδύναμοι» είναι οι Δημοκρατικοί. «Ήταν πολύ ενδιαφέρον και έδειξε πόσο αδύναμοι είναι, πόσο αξιολύπητοι είναι», δήλωσε ο Τραμπ λίγο μετά το ντιμπέιτ στο ABC News.

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η συζήτηση ήταν στην πραγματικότητα «τρεις εναντίον ενός», αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι δυο συντονιστές ήταν στο πλευρό της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις.

Μετά το ντιμπέϊτ της Τρίτης, μόνο το 42% από τους «χαζούς τηλεθεατές» του CNN είπαν, ότι η Χάρις προσέφερε ένα καλύτερο σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας και το 39% των τηλεθεατών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έβλεπαν θετικά την Χάρις

Οι γκαλοπατζήδες, βρηκαν ότι το 36% δήλωσε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Τραμπ, ενώ το 32% είπε το ίδιο για την Χάρις. 

Η Χάρις στόχευε να δείξει το όραμά της σε περισσότερους Αμερικανούς σε μια εποχή που η αύξηση της υποστήριξης προς αυτήν είναι στάσιμη. 

Το 90λεπτο του ABC, με συντονιστές τους David Muir και Lynsey Davis, άγγιξε θέματα όπως η οικονομία, η άμβλωση, η προστασία των συνόρων, η εικόνα της Αμερικής σε όλο τον κόσμο. 
Η Χάρις δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινίσει ποια χώρα πιστεύει ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά σε γενικές γραμμές, το αφήγημα στον Λευκό Οίκο είναι ότι η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Στο παρελθόν, η Χάρις έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην Ουκρανία και την Ταϊβάν. Οι ιδέες της για μια συγκεκριμένη πολιτική έναντι του Ισραήλ δεν είναι σαφείς - μίλησε για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά επεσήμανε επίσης τα δεινά των Παλαιστινίων. 
Για τον Τραμπ, η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τους Αμερικανούς πολιτικούς, όχι από το εξωτερικό. 
Για αυτόν, κατά τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία, πρέπει να υπάρχουν όροι - ένας από τους οποίους είναι μια τοπική έρευνα για την οικογένεια Μπάιντεν. 
Σε γενικές γραμμές η Κάμαλα δεν μπόρεσε να πάρει ένα είχε σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα,τα'μαθες τα.... άλλα νέα; Ετοιμάζονται να δώσουν εντολή στον στρατό να μπουκαρει στην Μονή Εσφιγμένου αν δεν παραδοθούν οι Μοναχοί Εσφιγμενιτες. Θα κάνεις κάποιο σχόλιο; Τί συμβαίνει; Πήγαν εκεί προχθές,στις Καρυές, οι "αρχηγοί" των τριών όπλων. Τί συμβαίνει; Έχεις ρεπορτάζ;