11/9/24

Ο Μητσοτακένσκι έπεσε στο 18-21% αλλά το «Προδοτικό Τόξο τον αφήνει και κυβερνάει». Τα βοθροκάναλα φωνάζουν ότι έχει προβάδισμα 11,1% έναντι του ΠΑΣΟΚ

 

Η δημοσκόπηση της MRB που διεξήχθη από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου 2024 με δείγμα 1.611 και είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις καλοκαιρινές φωτιές βρήκε η Νέα Δημοκρατία θα ελάμβανε 21,6%, από 28,3% στις ευρωεκλογές πριν από τρεις μήνες.
 Αν υπολογίσουμε το στατιστικό λάθος στην επιλογή του δείγματος η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18-21,6%. Το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, με 7-10,5% και πίσω του, δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο με 6-85 ο ΣΥΡΙΖΑ. (Πριν διώξουν το Κασσελάκι). 
Όταν ρωτήθηκαν ποια είναι η κατάσταση στη χώρα, το 63,3%-66% επέλεξε την απάντηση «κακή/πολύ κακή», ενώ μόνο 10% των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι. Αυτό το 10% είναι η καρδιά του καθεστώτος.
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να προκαλέσουν εδώ και Τωρα πρόωρες εκλογές σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Ηράκλειο, Πάτρα. Λάρισσα, δια τις παριατήσεως ενός βουλευτή τους σε κάθε εκλογική περιφέρεια και των αναπληρωματικών και να σύρουν τον Μητσοτάκη και την Νεα Δημοκρατία σε Αναπληρωμετικές εκλογές "δημοψήφισμα" που θα φέρου το τέλος της ΚωλοΟικογένειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τόσο μεγάλη πτώση της ΝΔ θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχα μεγάλη άνοδος στην αντιπολίτευση και να βρίσκεται σε δεινή θέση η κυβέρνηση ως προς το δικαίωμά της να κυβερνάει. Αλλά δεν συμβαίνει! Ανθοδέσμες και τούρτες πρέπει να στέλνει στους "πολιτικούς αντιπάλους" ο Μητσοτάκης..