5/10/24

Οι αμερικανοί στην Σούδα και τις Γούρνες διατάχθηκαν να καλυφθούν αμέσως. Η Κρήτη στόχος των πυραύλων του Ιράν.

Το πρακτορείο  Washington Post ανακοίνωσε ότι Το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν τις επόμενες 48 ώρες.Τα στρατεύματα των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή έχουν διαταχθεί να βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή και, εάν είναι απαραίτητο, να καλυφθούν αμέσως.

 Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ .

 Το διάγγελμα Νετανιάχου που μεταδόθηκε περίπου στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος, αναφέρθηκε ευθέως στην «απάντηση» του Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη: «Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα την δεχτεί. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει σε τέτοιες επιθέσεις, και αυτό πρόκειται να κάνουμε», είπε.

Ο Νετανιάχου λέει ότι η έκκληση του  (Ιουδαίου) Μακρόν για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ είναι «ντροπή» .«Καθώς το Ισραήλ μάχεται ενάντια στις βάρβαρες δυνάμεις υπό την ηγεσία του Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες πρέπει να σταθούν σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους», είπε ο Νετανιάχου.

ΥΓ.Η Λαντίνο(πούλου)από την Σαλανίκ στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: