6/10/24

Στο Βουλεντάρ , οι Ρώσοι στρατιώτες που ασχολούνται με την περισυλλογή των διάσπαρτων νεκρών που πολέμησαν γα τις Αξίες της Δύσης βρήκαν χρυσά γυναικεία κοσμήματα στις τσέπες νεκρών Ουκρανών

 

6 Οκτωβρίου .Σύμφωνα με τους διοικητές των μονάδων, που μίλησαν σε δημοσιογράφους οι στρατιώτες που συλλέγουν τα πτώματα έχουν εντολή να αναζητούν τα έγγραφα του νεκρού για να προσδιοριστεί η ταυτότητα του. Σε αυτή τη διαδικασία στις τσέπες ορισμένων, βρέθηκαν χρυσά κοσμήματα γυναικών, πράγμα που υποδηλώνει πιθανή λεηλασία και Πλιάτσικο, από Ουκρανούς στρατιώτες, σε βάρος αμάχων της Πόλης που μπορεί να μην είναι ζωντανοί. Σύμφωνα με τους διοικητές των μονάδων συγκεντρώνονται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που παρακολούθησαν τις ενέργειες των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
6 Οκτωβρίου. Ρώσοι τυφεκιοφόροι  εξοντωσαν στο Κουρσκ, τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που πυροβόλησαν αμάχους Ρώσους ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στις ρωσικές γραμμές.   Ο διοικητής  της 44ης Μηχανκίνητης Ταξειαρχίας Τυφεκιοφόρων είπε στους Πολεμικούς Αβταποκριτές ότι ο Ταγμαάρχης που διοικούσε τον τομέα διέταξε επίεση και η Ουκρανική διοιμοιρία εξοντώθηκε μέχρις ενός.

6 Οκτωβρίου. Οι Ρωσικές μονάδες έχουν εξακείψει περισσότερους από 20.800 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και 136 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Κουρσκ, από τις 6 Αυγούστου ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 "Συνολικά, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουρσκ, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 20.800 στρατιώτες, 136 άρματα μάχης, 66 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 885 τεθωρακισμένα οχήματα , 584 οχήματα, 171 πυροβόλα, 33 συστήματα εκτόξευσης  πολλαπλών πυραύλων , συμπεριλαμβανομένων οκτώ HIMARS αμερικανικής κατασκευής , εννέα εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, πέντε οχήματα μεταφοράς-φόρτωσης, 45 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, εννέα ραντάρ αντι-συστοιχίας, τρία ραντάρ αεράμυνας, 22 μονάδες μηχανικού και άλλου εξοπλισμού, εκ των οποίων 13 οχήματα μηχανικής εμποδίων, μία μονάδα αποναρκοθέτησης UR-77, καθώς και τρία τεθωρακισμένα οχήματα επισκευής και ανάκτησης», ανέφερε το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: