12/6/09

Έφεραν τον μαλάκοΡουμπινί να μας πει την τραπεζική συνταγή

Ωρολογιακή βόμβα το ασφαλιστικό σύστημα. Χρειάζεται μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών, άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης .Μείωση εργατικού κόστους και των εισφορών, αλλά και απελευθέρωση των αγορών, για την ανταγωνιστικότητα.

O καθηγητής Νουριέλ Ρουμπίνι , υποστήριξε κατηγορηματικά ότι για την ελληνική οικονομία χρειάζονται σκληρά μέτρα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Ο κατήφορος της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται κυρίως στην παγκόσμια κρίση αλλά στις διαρθρωτικές αδυναμίες. Η ελληνική οικονομία αναμένεται, είπε, να συρρικνωθεί φέτος κατά 1% έως 4%.
Συγκεκριμένα ο κ. Ρουμπίνι, ο οποίος μίλησε χθες σε συνέδριο της εταιρείας συμβούλων ΚΡΜG, υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα.
Η συνταγή σοκ που προτείνει, περιλαμβάνει μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών, άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Παράλληλα, κρίνει απαραίτητη την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, μέσω και της μείωσης του εργατικού κόστους και των εισφορών, αλλά και απελευθέρωση των αγορών.

Επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές, παρά να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών προκειμένου να μειώσει χρέος και έλλειμμα, το οποίο προέβλεψε ότι θα διαμορφωθεί φέτος σε 6% και 7% του χρόνου.

Σε αντίθεση προς τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Ρουμπίνι υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερους φόρους για να ενισχύσει τα έσοδα, αλλά πρέπει να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Κατά τον καθηγητή Οικονομικών στη Σχολή Στερν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, πρέπει να κινηθούν άμεσα για να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους, καθώς δεν έχουν το περιθώριο να περιμένουν μέχρις ότου η παγκόσμια οικονομία εξέλθει από την κρίση. Δεν έχουν ούτε την πολυτέλεια να ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα μέσω κινήτρων, όπως συμβαίνει με άλλες χώρες (π.χ. τη Γερμανία), που έχουν πιο νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά.
Για τα δυο εκ. λαθρομετανάστες που δουλεύουν ανασφάλιστοι αλλά έχουν δωρεάν περίθαλψη σε βάρος των «ηλιθίων» Ελλήνων ο μαλάκας καθηγητής δεν είπε λέξη.
Για τους μισθούς των λαθρομεταναστών επίσης. Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και κάθε οικονομίας εξαρτάται από τα επιτόκια δανεισμού. ο μαλάκας καθηγητής Ο ανταγωνισμός εξαρτάται από τα καρτέλ. Και αυτό το ξεχάσε ο μαλάκας καθηγητής.


Στα 282,071 δισ. ευρώ το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης

Στα 282,071 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2009 έναντι 262,07 δισ. ευρώ στο τέλος του 2008.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σχετικά με την εξέλιξη του δημόσιου χρέους το α' τρίμηνο του έτους, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου σημείωσαν αύξηση στο διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα στις 31 Μαρτίου του 2009 να ανέλθουν σε 15.956 δισ ευρώ έναντι 2.230 δισ. ευρώ στις 31/12/2008.


δελτίο11.Το περίσσευμα από τον πρόσθετο δανεισμό είναι μόνο 15 δις;Τα υπόλοιπα που πήγαν και που βρίσκονται;

Σπύρος Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nouriel Roubini
Birth March 29, 1959 (1959-03-29) (age 50)
Istanbul, Turkey
Nationality Turkey, United States
Field International economics
Influences John Maynard Keynes, Hyman Minsky, Larry Summers, Jeffrey Sachs
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Protesilaos είπε...

κε Χατζάρα Θα κάνω ένα άσχετο σχόλιο σε σχέση με το άρθρο σας και ζητώ συγνώμη.Ηθελα να σας εκφράσω εναν προβληματισμό βλέποντας τις δηλώσεις Ερντογάν και την "πρεμούρα" των δικών μας να προστρέξουν στην Ε.Ε για τους λαθρομετανάστες.Ρωτάω αφελώς γιατί οι καιροί ειναι πονηροί.Μήπως είναι στημένο το παιχνίδι ωστε οι φίλοι Ευρωπαίοι (μιάς και πιστευω οτι δεν πρόκειται να πληρώση π.χ η Νορβηγία για τα Ελλ.σύνορα) να πρότείνουν "να οι γείτονες σας τούρκοι υπό ένταξη χώρα συνεργαστείτε μαζί τους που έχουν και το ιδιο προβλημα" και με αυτό τον τρόπο πατήσουν πόδι στο Αιγαίο ΝΟΜΙΜΑ με το πρόσχημα του ελέγχου των συνόρων;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει το απαράδεκτο "Gay Pride" που γίνεται αύριο στην Αθήνα!!!

ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ),ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!-ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ;


Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη,όταν περιδιαβαίνοντας στην ιστοσελίδα του Athens Gay Pride 2009 ρίξαμε μια ματιά στους χορηγούς και υποστηρικτές του:ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (δείτε την εικόνα αριστερά)!!!

Αναρωτιόμαστε,οι...φωστήρες του Υπουργείου τι νομίζουν ότι θα πετύχουν με αυτή τους την υποστήριξη σ'ένα ρεζιλίκι που υποτίθεται πως...διατρανώνει την ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια (!!!),αλλά πάντα καταλήγει σ'ενα κακόγουστο και ανεπαίσχυντο ΣΟΟΥ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ,με φόντο τη Βουλή;;;

Τι φοβάστε κύριε Αβραμόπουλε,μήπως δεν χαρακτηριστείτε...προοδευτικός από τη θολοκουλτουριάρικη χούντα που υποστηρίζει το "Φεστιβάλ";ΑΛΗΘΕΙΑ,ΡΙΞΑΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ;Ελευθεροτυπία,Athens Voice,MAD,DeeJay,Στο Κόκκινο ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ!!!Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ,ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;

Δεν κοιτάτε καλύτερα να στρωθείτε στη δουλειά μπας και βελτιώσετε έστω ελάχιστα τη νοσηρή εικόνα της υγείας στη χώρα μας;Τα Gay Pride σας...μάραναν;;;

Μια λέξη μόνο:ΝΤΡΟΠΗ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/06/gay-pride.html

Οι Εκλογές στο ΠΑΟΚ και η Κωλο-Οικογένεια

 Οι παλαιότεροι του ΠΑΣΟΚ θα θυμούνται την Διαμάντω  ως νομάρχη Κοζάνης  στο Άντρο των Μητσοτακικών Παπακωνσταντίνου. Στη Δυτική Μακεδονία τ...