27/11/09

Ο Πρωθυπουργός των Anusim Αγγλοτοιούτων αποκαλύπτει τα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Ο φίλος της Τουρκίας και του Ερντογάν Γκ. Μπράουν , λέει ότι η προσχώρηση της Τουρκίας έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την ΕΕ και την Αγγλία

-«Ο κ. Βαν Ρομπέι, έχει ξεκάθαρα υποσχεθεί, (στην Bilderberg), ότι θα στηρίξει τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για προσχώρηση της Τουρκίας».

Η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την Τουρκία «γεννά σε μας την επιθυμία να εργαστούμε για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ.

Ερωτηθείς αν στη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία της απόφασης για το «πάγωμα» οκτώ κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και για το ενδέχεται να ανοίξουν τα Κεφάλαια που έχουν παγώσει, ο κ. Μπράουν απαντά:

«Η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, τον Οκτώβριο. Η έκθεση αναφέρθηκε στο κουρδικό πρόβλημα στο οποίο καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες, στο γεγονός ότι αυξήσατε την ενεργειακή ασφάλεια για την ΕΕ, ενώ κατέδειξε τις προόδους που έχει σημειώσει η Τουρκία. Μπορούμε να συγχαρούμε την Τουρκία για την πραγματική πρόοδο που σημείωσε στους τομείς αυτούς. Στην έκθεση υπογραμμίστηκε βεβαίως ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο ραγδαίες μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, οι θρησκευτικές ελευθερίες και η ισότητα μεταξύ των φύλων. Η Έκθεση Προόδου που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, γεννά σε μας την επιθυμία να εργαστούμε για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του νέου προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ ότι η Τουρκία δεν είναι τμήμα της Ευρώπης και δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει, ο κ. Μπράουν παρατήρησε ότι «η προσχώρηση της Τουρκίας έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την ΕΕ και την Αγγλία. Η διαδικασία της προσχώρησης έχει χαρακτήρα επιταχυντικό για την αλλαγή στην Τουρκία και των οφελών που θα αποκομίσουν οι πολίτες της». «Κατά τη γνώμη μου», προσθέτει, «το θέμα της ένταξης της Τουρκίας είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο κ. Βαν Ρομπέι, έχει ξεκάθαρα υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για προσχώρηση της Τουρκίας».

Όσον αφορά το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του, ο κ. Μπράουν αναφέρει: «Συνομίλησα λεπτομερώς με τον Πρόεδρο Χριστόφια και κάλεσα στο Λονδίνο τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Ταλάτ.
Επιθυμώ να φέρω δίπλα-δίπλα τις δύο αυτές πλευρές και να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ τους ... Πιστεύω ότι η στιγμή είναι η καλύτερη για μία λύση που θα εξασφαλίζει οικονομική ασφάλεια και κοινωνικά οφέλη σε αμφότερες τις πλευρές. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΗΕ για λύση ομοσπονδίας με δύο ζώνες, δύο κοινότητες, στη βάση της πολιτικής ισότητας και ελπίζω ότι θα γίνουν συνομιλίες που θα οδηγήσουν το θέμα σε πιο προωθημένα σημεία σε σχέση με σήμερα. Πολλά ζητήματα έχουν ήδη διευθετηθεί κι εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με δικούς μας τρόπους. Όπως γνωρίζετε έχουμε διατυπώσει κάποιες προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για την έλλειψη υποστήριξης προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ο Βρετανός πρωθυπουργός σχολιάζει:

«Λέω συνεχώς ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΑΣΕ, μέσα σε οκτώ χρόνια, η Τουρκία θα είναι η δεύτερη πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία. Είναι καταπληκτική η δυναμική ενοποίησης της πρωτοβουλίας εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ με αυτήν της Τουρκίας. Διότι στη Μέση Ανατολή ήδη έχετε θέση σταθεροποιητικού παράγοντα. Η εξέλιξη ως ενεργειακό κέντρο, θα επηρεάσει και θα προσφέρει όφελος στην Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Και πιστεύω ότι η ένταξή σας στην ΕΕ θα αυξήσει την ισχύ της Ένωσης που προέρχεται από την ποικιλομορφία, ενώ ο τουρκικός λαός θα επωφεληθεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δηλαδή η ένταξη είναι προς όφελος και της ΕΕ και της Τουρκίας. Εγώ προσωπικά βλέπω τον εαυτό μου ως φίλο της Τουρκίας και του πρωθυπουργού Ερντογάν και διακατέχομαι από μεγάλη επιθυμία να συνεχίσω την πολιτική αυτή».

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

22 Δεκεμβρίου 1940: Η δεύτερη απελευθέρωση της Χειμάρρας που παραμένει υπόδουλη

Τις πρωινές ώρες, της Κυριακής 22ας Δεκεμβρίου,την 56η ημερα  του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, τα πρώτα τμήματα του 6ου Συντάγματος Πεζικού ,(της...