27/11/09

Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της Κίνας για ελληνικά ομόλογα

Αγοραστές στην τραπεζική αγορά της Κίνας αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, .

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με κινεζικές τράπεζες", δήλωσε πρόσωπο με άμεση γνώση της κατάστασης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. "Εξετάζουν την πιθανότητα συμφωνίας με τις τράπεζες για την υποβολή προσφορών τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ σε εκδόσεις ελληνικών ομολόγων το επόμενο έτος", δηλώνει το ίδιο πρόσωπο, ενώ διευκρινίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Η ελληνική κυβέρνηση, συμπληρώνει, θα προσπαθήσει να αποσπάσει κάποια δέσμευση από τις κινεζικές τράπεζες για αγορές "ορισμένων ομολόγων" και στη δευτερογενή αγορά.

Μια τεράστια επένδυση από την πλούσια σε ρευστότητα κινεζική αγορά θα μπορούσε να θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης για την Αθήνα, η οποία δοκιμάζει τα δημοσιονομικά όρια της ευρωζώνης και βρίσκεται αντιμέτωπη με ανησυχίες για νέες υποβαθμίσεις του ελληνικού χρέους από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

"Αν η Κίνα εμπλακεί στη δευτερογενή αγορά θα βελτιώσει τη ρευστότητα της, θα κόψει μερικές μονάδες βάσης στο spread, ενώ θα ρίξει τα επιτόκια διευκολύνοντας τις μελλοντικές εκδόσεις της Ελλάδας", σχολίασε ο Mark Chandler, στρατηγικός αναλυτής της Brown Brothers Harriman, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

ΥΓ.Διοικητής της ΑΤΕ ο Θ. Πανταλάκης;
-Καθήκοντα διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, στην θέση του κ. Μηλιάκου, λέγεται ότι αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν φορολογήσουν τα εμβάσματα των μεταναστών σε χώρες εκτός Ε.Ε και κόψουν τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών από ΔΕΚΟ, Δημόσιο κτλ μια χαρά θα είναι η οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

Προς Σπύρο Χατζάρα

Ξεπούλησαν την Ελλάδα οι προδότες ελληνοεβραίοι και μασωνοι στη δρακονιανη ΣΙΩΝ-ΣΙΝΑ-ΚΙΝΑ!!!

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/11/blog-post_9802.html