29/11/09

Ο κ. Παπαχελάς και οι συμβουλές του

Το Δελτίο των 11 αρχίζει να παράγει πολιτικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό , οι δυνάμεις του κατεστημένου, ανέλαβαν «διαφωτιστική εκστρατεία», για να «εξηγήσουν» την πολιτική της υποτέλειας με όρους «εθνικής ανεξαρτησίας»

«Υπάρχουν δύο τρόποι να είσαι εθνικά υπερήφανος και ανεξάρτητος. Ο ένας είναι να το παίζεις «ο μάγκας της Ευρώπης» και να καταφέρεσαι κατά του Τρισέ, του Γιουνκέρ, των κερδοσκόπων, των μασόνων κ. ά., με την ελπίδα πως θα φοβηθούν και θα σταματήσουν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για να βάλει τάξη στο δημοσιονομικό της χάλι. Ο δρόμος της ψευτομαγκιάς της Ψωροκώσταινας είναι πάντοτε πολιτικά εύκολος και μας κάνει να νιώθουμε ταυτόχρονα θύματα και όντα ενός υπέρτερου DNA που όλοι το ζηλεύουν.

Ο άλλος τρόπος να νιώσεις εθνικά υπερήφανος και ανεξάρτητος είναι να σταματήσεις να είσαι όμηρος του Τρισέ, των κερδοσκόπων και των συναφών σκοτεινών δυνάμεων».έγραψε ο διευθυντής της " Καθημερινής", στο κύριο άρθρο της εφημερίδας του κ. Αλαφούζου.

Η αποκάλυψη, του ρόλου της Χούντας των Τραπεζιτών είναι για την
" Καθημερινή", «ψευτομαγκιά της Ψωροκώσταινας», ενώ εκείνοι που είναι πραγματικοί «μάγκες» πληρώνουν τη λυπητερή με τα δικά μας λεφτά και την περνούν «ζωή και Κότα». Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Και στην τουρκοκρατία το ίδιο έκαναν οι «κοτσαμπάσηδες». Το ίδιο ακριβώς έκαναν οι Αγγλόφιλοι στην επανάσταση, που καταχρέωσαν το έθνος στις τράπεζες, πριν καν αποκτήσει την ανεξαρτησία του, αλλά εκείνοι ξεκοκάλισαν το «κοκαλάκι» που απέμεινε. Το ίδιο ακριβώς έκαναν οι δωσίλογοι στην Κατοχή , και οι αποδέκτες της αμερικανικής βοήθειας.

Όλοι εργάστηκαν τυχαία το «εθνικό συμφέρον». Ακόμα και όταν υπέγραφαν τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου για την Κύπρο.

Αυτή είναι η «εθνική υπερηφάνεια» της Ψωροελίτ της Ψωροκώσταινας. Καταδικασμένοι μια ζωή να γλύφουν τις σολες των αφεντικών τους.

Όταν αποκαλύπτεις τον πραγματικό ρόλο του Τρισέ, που «φοβάται τον πληθωρισμό» που βρίσκεται στο -0,2%, το παίζεις «ο μάγκας της Ευρώπης». Επειδή ο κόσμος πρέπει να τρώει κουτοχορτανίλ.

Και δεν υπάρχουν σκοτεινοί κύκλοι. Η Κάστα των Εβραίων Τραπεζιτών είναι που θέλουν να «κατακυριεύσουν τον κόσμο», όπως τους έταξε ό θεός τους.

Το δημοσιονομικό χάλι ξεκινάει από τους αφορολόγητου τόκους του δημόσιου χρέους . Ξεκινάει από τις «δημόσιες επενδύσεις» που πάνε στις τσέπες των ΣΔΙΤων εργολάβων, και στους μισθούς των λαθρομεταναστών που χρησιμοποιούν. Το δημοσιονομικό χάλι ξεκινάει από την τσάμπα περίθαλψη στους λαθρομετανάστες των εργολάβων . Το δημοσιονομικό χάλι ξεκινάει από το ροκάνισμα του προϋπολογισμού, και την φοροδιαφυγή της αθηναϊκής Ψωροελίτ.

Και τώρα η Ψωροελίτ, μας δίνει μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας .

Σπύρος Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H εγχώρια "ελίτ" είναι μονοδιάστατη, διότι έχει μόνο οικονομική διασταση και όχι διανοητική ιδεολογική και πολιτική επάρκεια, ώστε να τεκμηριώνει την θέση της ως ελίτ.
Αν καταφέρει να αποκτήσει και την διανοητική και ιδεολογική διάσταση στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτισμού η χώρα μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη πορεία.
Δ.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται, αλλά διευκρινίζω, ότι η φράση "στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτισμού" σημαίνει: την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα, που οφείλει να υιοθετήσει η εγχώρια "ἑλίτ".
Δ.

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο καλημερα χτυπα τους αλυπητα (καθημερινη)ετσι φαινεται πιο πολυ η γυμνια τους και η ελλειψη επιχειρηματων .Υπαρχουν και αλλοι λαγοι στον 'ομιλο' που λενε τα ιδια
(τονώσεις τα πραγματικά υγιή κέντρα επιχειρηματικότητος)