28/11/09

H ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ THΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ: ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ & ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ;

της Ειρήνης Βούλγαρη
http://www-voulgari.blogspot.com

Υποτίθεται ότι εάν στην Κοπεγχάγη ψηφισθεί η συνθήκη για την υποχρεωτική μείωση των εκπομπών του διοξείδιου του άνθρακα θα σωθεί ο πλανήτης από την υπερθέρμανση κι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αυτή συνεπάγεται.

H συνθήκη ονομάζεται UNFCCC και διαγραμματική της ανάλυση μπορείτε να τη δείτε στο http://www.grida.no/publications/vg/climate/page/3068.aspx .
Το αρχικό κείμενο της συνθήκης μπορείτε να το διαβάσετε στο, http://unfccc.int/essential_background/convention/background/items/1349.php .

Από την αρχική του μορφή το κείμενο αυτό φαίνεται ότι θα καταντήσει αγνώριστο ως προς τον τρόπο που θα εφαρμόζεται, επειδή βάσει των συνεχιζόμενων αλληλεπάλληλων συσκέψεων και αναφορών επιδέχεται διάφορες αναθεωρήσεις και απείρου αριθμού υπεξηγήσεις, επιλεκτικές προτάσεις, προσθαφαιρέσεις. Τις πιο πρόσφατες αποφάσεις για την διασκευή του που εντόπισα, οι οποίες είναι αναφορά της Ομάδας Εργασίας της διάσκεψης για το κλίμα στην Μπανγκόκ και στην Βαρκελώνη (2009) μπορείτε να διαβάσετε από το αρχείο που θα βρείτε στο http://metaphrase.weebly.com/sigmaupsilonnutheta942kappaeta-kappaomicronpiepsilongammachi940gammaetasigmaf.html

To αέριο που εκλύεται από την καύση του άνθρακα ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δηλαδή το διοξείδιο του άνθρακα, ή οι πολύπλοκες χημικές ενώσεις των αερίων ρύπων που εκλύουν οι βιομηχανίες, τα αυτοκίνητα και η ραδιενέργεια, τα πυρηνικά και τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα, και οι κάθε είδους αφύσικες ακτινοβολίες;

O ανθρωπάκος που ανάβει το μαγκάλι ή το τζάκι του για να ζεσταθεί φταίει για την φοβερή ατμοσφαιρική ρύπανση, ή οι μεγάλες βιομηχανίες, oι εκρήξεις βομβών και οι συμβατικοί και οι νέοι αντιδραστήρες;

Αναρωτιέται όμως κανείς πως μπορούν οι επινοητές της διάσκεψης για την συνθήκη της Κοπεγχάγης να υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη μας...

Τα σχετικά δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο έχουν απλώς ειδησεογραφική κυρίως χροιά.

Σας παραπέμπω σε απόψεις για την Κοπεγχάγη που είναι τουλάχιστον ανησυχητικές παρακάτω. Αρχίζοντας με τις σκέψεις ενός Άγγλου ευγενούς, του λόρδου Monckton, ο οποίος χρημάτισε και σύμβουλος της πρώην σιδηράς κυρίας της Βρεττανίας, της πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ,ΕΔΩ http://www.youtube.com/watch?v=Cef-NSqFmAE και ΕΔΩ http://www.youtube.com/watch?v=qenq6hV0n7E .
Συνεχίζω με την Janet Albrechtsen Αυστραλέζα δημοσιογράφο ΕΔΩ. http://blogs.theaustralian.news.com.au/janetalbrechtsen/index.php/theaustralian/comments/beware_the_uns_copenhagen_plot/
Κι ΕΔΩ http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/comments/column_will_rudd_pay_the_un_7_billion/ η άποψη του δημοσιογράφου Andrew Bolt.

Οι άνθρωποι αυτοί αφού διάβασαν το κείμενο της εν λόγω συνθήκης μας προειδοποιούν ότι πρόκειται για συνθήκη με συγκαλυμένη παγκόσμια ισχύ επιβολής ενός νέου ολοκληρωτικού καθεστώτος αφού, όπως λένε, τα κράτη που θα την υπογράψουν θα υφίστανται δυσβάσταχτη φορολογία και κυρώσεις. Το κείμενο με τις πρόσφατες αποφάσεις για την διασκευή της συνθήκης είναι περίπου 200 σελίδες είναι δε εξαιρετικά πολύπλοκο όπως ανέφερα παραπάνω. Βάσει του κειμένου καλούνται οι χώρες που ρυπαίνουν να πληρώνουν κυρώσεις. Επίσης καλούνται οι ανεπτυγμένες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα!)να καταβάλλουν συγκεκριμένα μεγάλα κεφάλαια ώστε οι φτωχές χώρες να μπορέσουν να αντέξουν τις καταστροφές που υφίστανται λόγω των κλιματικών αλλαγών και να εναρμονίσουν τις καύσεις του άνθρακά τους εντός των επιτρεπτών από την συνθήκη για το κλίμα ορίων. Τα χρήματα τα διαχειρίζεται ειδικό διεθνές ταμείο στο οποίο δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί διαχειριστικός έλεγχος "εκ των κάτω".

Επίσης δημοσιεύθηκαν κατηγορίες για εσκεμμένη παραποίηση δεδομένων για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» από ερευνητές έτσι ώστε να φαίνεται όχι μόνο αληθοφανής αλλά και κρίσιμη η θέρμανση του πλανήτη λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, ΕΔΩ…. http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704888404574547730924988354.html.

...

ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Μήπως πέρασαν από το μυαλό σας τα φοβερά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται κάθε φορά που καίγονται τα δάση μας; ¨Ή η αιτιολογική σχέση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των πρωτοφανών αυτών πυρκαϊών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου με το ηλεκτρομαγνητικό υπερόπλο των Αμερικανών, το HAARP; Κουβέντα δεν γίνεται στα πολυσέλιδα κείμενα και στις τροποποιήσεις και προσθέσεις επί της συνθήκης για τον πόλεμο του κλίματος με το ΗΑΑRP. Δεν γνωρίζω εάν ο λόρδος Μοnckton το έθιξε το ζήτημα γιατί δεν υπάρχει ολόκληρη η ομιλία του για να την ακούσουμε στο διαδίκτυο. Κι επειδή δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη σε εκείνους που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο όταν πρόκειται για χρηματικό κέρδος και παγκόσμιο έλεγχο, θα διακινδυνεύσω μια υπόθεση: Εάν οι φοβερές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων οφείλονται στο όπλο αυτό, μήπως ρε παιδιά ωφελούνται από τις τεράστιες χρηματικές κυρώσεις που επιβάλλονται στις χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία εάν υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια εκπομπών CO2 κλπ, (UNFCCC)-στις οποίες συμπεριλαμβάνεται κι η χώρα μας- οι ιδιοκτήτες του όπλου και οι μέτοχοί τους στο εισπρακτικό ταμείο από τις κυρώσεις του UNFCCC; Υπόθεση απλή κάνω. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά, και ΕΔΩ. Άρθρο με σχετικό περιεχόμενο στα ελληνικά, ΕΔΩ.

Τέλος, αφού βάσει της συνθήκης για το κλίμα πρέπει να πληρώνουν κυρώσεις εκείνοι που ρυπαίνουν, θα πρέπει να πληρώνουν οι:

1. Οι εμπρηστές κι οι τροποποιητές του κλίματος με κάθε είδους όπλα και πυρηνικές και άλλες δοκιμές σε καιρό ειρήνης(πχ CERN, HAARP), ή σε καιρό πολέμου (εκρήξεις συμβατικών, χημικών, πυρηνικών βλημάτων κλπ).
2. Οι πολυεθνικές και τοπικές βιομηχανίες, ιδιαίτερα εκείνες που εκτός από το να εκλύουν ρύπους, παράγουν και εμπορεύονται χημικές ενώσεις που ρυπαίνουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ή προϊόντα που ρυπαίνουν και προκαλούν βλάβη στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Για τους ανωτέρω λόγους δεν νομίζω ότι η επιβολή κυρώσεων σε κράτη έχει νόημα. Η επιβολή κυρώσεων πρέπει να γίνεται στους άμεσα υπεύθυνους δηλαδή στους ιδιοκτήτες και μετόχους των ανωτέρω δύο μεγάλων υπεύθυνων. Οι πολυεθνικές έχουν κατασκευάσει κι εξακολουθούν να κατασκευάζουν εργοστάσια παραγωγής σε φτωχές χώρες και στην Ασία όπου τα εργατικά χέρια είναι φθηνά. Έτσι,παρατηρείται αποβιομηχάνιση των προηγμένων χωρών και βιομηχανοποίηση των φτωχών. Λόγω της συγκέντρωσης των εργοστασίων των πολυεθνικών στις φτωχές χώρες επόμενο είναι να έχουν αυξημένους ρύπους οι φτωχές χώρες αυτές. Βάσει της συνθήκης για το κλίμα θα επιβληθούν και κυρώσεις για τις εκπομπές αυτές στις χώρες αυτές....Τις οποίες κυρώσεις δεν θα καταβάλλουν βέβαια οι ιδιοκτήτες των πολυεθνικών εργοστασίων αλλά μέσω κρατικής φορολογίας ο φτωχός λαός που δουλεύει για μισθούς συντήρησης στα εργοστάσια των πολυεθνικών...

Για να δείτε πως καταντούν την εφαρμογή των συνθηκών οι επιτήδειοι γραφιάδες της και οι εντολείς τους που δεν νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους ή για το περιβάλλον, αλλά μόνο για την τσέπη τους, έχετε κατά νου ότι στη συνθήκη για το κλίμα έχουν από παλιά θεσμοθετήσει και εξακολουθεί να ισχύει το «εμπόριο δικαιωμάτων ρύπανσης», και μη χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου / 9 Οκτωβρίου 1831 έγινε με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και του Ρότσιλντ.

  Η τελετουργική εκτέλεση     του   Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου / 9 Οκτωβρίου 1831 έγινε   με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και τ...