29/11/09

Το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ οι «Ψωρο-ελίτες», και ο κ.Αλαφούζος

Του Σπύρου Χατζάρα

Το φερέφωνο του κ. Αλαφούζου ,(αλλά και της αμερικανικής πρεσβείας), μετά από μεγάλη κατανάλωση «Αλαφουζόλ», υπέδειξε σήμερα στον κ. Παπανδρέου, από τις στήλες της Καθημερινής, τους «δύο δρόμους», της «Αρετής;» και της «Κακίας;».
Η υπόδειξη της «Ψωροκωστενικής Ελίτ», είναι «να βάλει τάξη στο δημοσιονομικό χάος, να τονώσεις τα πραγματικά υγιή κέντρα επιχειρηματικότητος, να εξαρθρώσει τις μαφίες της υγείας και των προμηθειών που λυμαίνονται δεκαετίες τον τόπο, να εξηγήσει στους αγρότες ότι δεν μπορούν να είναι αγρότες - δημόσιοι υπάλληλοι με τα λεφτά του Γερμανού φορολογούμενου, και να μειώσει το μισθολογικό κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα».
Οι απαιτήσεις των «ψωροκωστενικών», είναι γελοίες ,και ενδεικτικές του επιπέδου σκέψης , συνοικιακού παντοπωλείου, με την οποία αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα.
Οι Έλληνες αγρότες δεν επιζητούν την απομύζηση «του Γερμανού φορολογούμενου», όπως διαδίδουν οι τραπεζίτες της Μπουντεσμπάνγκ , αλλά την προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των εμπόρων , που εισάγουν στην Ευρώπη αγροτικά προϊόντα μηδενικής τιμής, λόγω του εξευτελισμό της αξίας των νομισμάτων των χωρών παραγωγής , και τα διαθέτουν, σε τιμές δεκαπλάσιες και εικοσαπλάσιες, του κόστους αγοράς και μεταφοράς, αλλά κάτω από το κόστους παραγωγής του Έλληνα αγρότη.
Οι Ψωροκωστενικοί, μεταθέτουν το πρόβλημα, στο γήπεδο που τους εξυπηρετεί.
Ο Έλληνας αγρότης, όπως και ο Ευρωπαίος αγρότης, βρίσκεται αντιμέτωπος, με την ανθρωποφάγο παγκοσμιοποίηση των κερδών, των αεριτζήδων.
«Υγιή κέντρα επιχειρηματικότητος», είναι οι απατεώνες τραπεζίτες, οι έμποροι των ρύπων, του «αέρα κοπανιστού», και τα ΚΑΡΤΕΛ.
Τα «Υγιή κέντρα επιχειρηματικότητος», χάσανε τά λεφτά του σε «ταλμουδικές» επενδύσεις στου ΦΙΞ/ΜΑΝΤΩΦ και σε δομημένα ομόλογα με εγγύηση της Lehman, της Citi κλπ.
Η μεγαλύτερη ανοησία είναι το «να μειώσει το μισθολογικό κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα». Ποιου μισθού και ποιας παραγωγής; Τα «Υγιή κέντρα επιχειρηματικότητος», που φοροδιαφεύγουν και τρώνε τα λεφτά τους σε αεριτζήδικες
Επενδύσεις, δεν έχουν εισάγει σε συνεργασία με τη Μαφία,2.500.000 λαθρομετανάστες, για να ρίξουν το εργατικό κόστος; Που θέλουν να πάρει το μεροκάματο; Σε επίπεδο Κίνας;

«Όλα δείχνουν» γράφει το φερέφωνο του κ. Αλαφούζου και των τραπεζιτών , ότι πρώτα οι αγορές και μετά η Κομισιόν θα πιέσουν την Ελλάδα για να πάρει μέτρα και να επιβάλει μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται αναγκαίες εδώ και δεκαετίες» .
Το σενάριο έχει γραφεί πολύ καιρό πριν. Η επικοινωνιακή καταιγίδα δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά κατά του απλού πολίτη, για να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Και όμως. Υπάρχει.

«Ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει, όπως όλα δείχνουν, να πάρει τώρα το κόστος αυτών των αποφάσεων. Αν , έχει κάποιο σχέδιο με πράσινα ομόλογα, κινεζική στήριξη ή κάτι πραγματικά νεωτεριστικό και πρωτότυπο για τα διεθνή χρηματοπιστωτικά δεδομένα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε», υπογραμμίζει το φερέφωνο του κ. Αλαφούζου.

Εδώ βρίσκεται η ουσία. «Τα διεθνή χρηματοπιστωτικά δεδομένα» , και η «κινεζική στήριξη».
Το σπάσιμο του ΚΑΡΤΕΛ των 16 δανειστών.

Το ΚΑΡΤΕΛ των Τραπεζών , η Αμερικανική Πρεσβεία, οι «Ψωρο-ελίτες», ο κ.Αλαφούζος, και το Φερέφωνο προτείνουν στον κ. Παπανδρέου στούντιο, να μην ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις του βαθέως ΠΑΣΟΚ αλλά να ζητήσει τη στήριξη της κυρίας Μπακογιάννη.

Η αναφορά στο «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» με προβλημάτισε. Διότι εξ όσων γνωρίζω στο «ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ» ανήκουν πρόσωπα όπως ο κ.Στουρνάρας του ΙΟΒΕ, ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος , ο κ. Aπόστολος Ταμβακάκης, ο κ. Θ. Πανταλάκης, κλπ κλπ.

ΥΓ.«Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

21η Ιανουαρίου 1941. 86η ημέρα του Πολέμου. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν την θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα και τον Βόλο. Ο Μεταξάς Χαροπάλευε

Στο μέτωπο, η 1η Μεραρχία παρ’ όλο τον συνεχή βομβαρδισμό από την ιταλική αεροπορία  κατώθωσε να καταλάβει κάτω από κακές καιρικές συνθήκες ...