27/11/09

Η Ψήφος ανοχής του κ. Σαμαρά προς την κα Θάλεια (Σόρος) ανατρέπει την πατριωτική του ρητορική

Του Σπύρου Χατζάρα

Το βράδυ της Κυριακής, είναι πολύ πιθανόν ο κ. Σαμαράς να αναδειχθεί πρόεδρος της Ν.Δ. επικρατώντας της φίλης της Siemens και «κουμπάρας του Σόρος».(Θεο/Dora).

Στο ιδεολογικό- προγραμματικό επίπεδο η διαφορά ανάμεσα στην επιλογή «κουμπάρα του Σόρος» ή Σαμαράς , εστιάστηκε στη διαφορά Νέο-πατριωτισμός η πατριωτισμός, Ευρω-πατριωτισμός ή Εθνική ταυτότητα, Ευρώπη των Εθνών ή Ευρώπη των Ευρωπροβάτων (Λαών με πιστωτική κάρτα ).

Ρώτησα τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο της συνέντευξης στους Αδέσμευτους Bloggers:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα απαιτήσετε σαν αρχηγός της ΝΔ, την άμεση απομάκρυνση από το Υπουργείο παιδείας της εθνομηδενίστριας κας Θάλειας Δραγώνα;

Και έλαβα την ακόλουθη απάντηση:

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Δεν κρίνω κανένα για τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, στο ακαδημαϊκό ή επιστημονικό του έργο. Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν αστυνομεύεται το φρόνημα.
Αλλά αν υπάρξουν πολιτικές που εκφράζουν τέτοιες απόψεις, να είστε σίγουροι ότι θα βρεθώ αντίθετος. Όπως το έπραξα, άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι προέκυψε αντίστοιχο πρόβλημα».


Η απάντηση είναι λογικά εσφαλμένη και διαλεκτικά αντιφατική. Εκφράζει την ψήφο ανοχής του κ. Σαμαρά, προς την κα Θάλεια, η οποία ανατρέπει την πατριωτική του ρητορική.

Γιατί αρνείται ο «πατριώτης πολιτικός», να κρίνει τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, η κ. Θάλεια, στο «ακαδημαϊκό ή επιστημονικό της» έργο;

Ποιος και γιατί προσφέρει ασυλία στις απόψεις της πεμπτοφαλαγγίτισσας;

Έχουμε ή όχι ιδεολογικό μέτωπο με τους νέο-πατριώτες εθνομηδενιστές;

Και είναι «επιστημονικό έργο» οι ασυναρτησίες και τά ψέματα που υποστηρίζει η διαπλεκόμενη «επιστήμων»;

Επιστήμων ή τσαρλατάνος; Και αφού έχει πτυχίο ψυχολογίας τι επιστημονική γνώση της ιστορίας έχει;

Και γιατί ο κ. Σαμαράς της αναγνωρίζει την ψευτοεπιστημονική ιδιότητα που της προσέφερε η διαφθορά;

«Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν αστυνομεύεται το φρόνημα», μας απάντησε ο κ. Σαμαράς!
Μα δεν του ζήτησε κανείς να την συλλάβει και να την βάλει στη φυλακή .

Το «φρόνημα» κρίνεται, όπως και οι σάπιες ιδέες.
Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και γι' αυτό έχουμε διαπάλη ιδεών. Κρίνουμε και κρινόμαστε.
Γιατί ο «πατριώτης» αρνείται να τοποθετηθεί για την ουσία του προβλήματος;

Είναι ή δεν είναι η προσωποποίηση της διαφθοράς της διαπλοκής ή κ. Θάλεια;
Είναι ή δεν είναι πεμπτοφαλαγγίτισσα του εθνομηδενισμού;

Υπέβαλα την ερώτηση περιμένοντας μια γενικότερη απάντηση για την εθνική παιδεία. Για τη διαμόρφωση εθνικής συνείδησης μέσα από το σχολείο. Περίμενα έναν σχολιασμό για τις Σούλες. Περίμενα έναν σχολιασμό στην για την «αγία τριάδα» Αννα Μπίλντερμπεργκ- Εύη Κέλλερ- Θάλεια Δραγώνα που ανέλαβε την «αποστολή» ενσωμάτωσης της ελληνικής νεολαίας στον Ευρω-πατριωτισμό.

Αντί γι' αυτά ο κ. Σαμαράς έδωσε ψήφο ανοχής στην κ.Θάλεια.

Ερμηνεύοντας την τοποθέτηση του, αντιλαμβανόμεθα ότι «δεν αστυνομεύεται το φρόνημα» του Ηρακλείδη, του Δημητρά και των άλλων χειραγωγουμένων.

Ο «μουγγός πατριωτισμός», έναντι του λαλίστατου εθνομηδενισμού, είναι μια αντιδιαλεκτική και παράλογη θέση. Αντιδιαλεκτική είναι και η ψευτοαντίθεση, αστυνόμευση φρονήματος / δημοκρατία, που μας παρουσιάζει. Δεν απαγορεύεται στον πράκτορα να είναι πράκτορας. Αλλά η Δημοκρατία δεν μας απαγορεύει να τους ξεμασκαρεύουμε. Η παραίτηση από αυτό το δικαίωμα είναι αντιδημοκρατική, και λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας.

Εντελώς παράλογο είναι το σόφισμα, «Δεν κρίνω κανένα για τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, στο ακαδημαϊκό ή επιστημονικό του έργο. Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και δεν αστυνομεύεται το φρόνημα» .

Η απόψεις κρίνονται. Το «ακαδημαϊκό ή επιστημονικό έργο» κρίνεται για το αν είναι επιστημονικό. Οι τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες με τα «πλαστά» διπλώματα δεν είναι επιστήμονες.

Τόσα πολλά λάθη σε δυο γραμμές για να αποφύγει να πάρει θέση για το φαινόμενο Θάλεια;

YΓ.Προβάδισμα τουλάχιστον 5 ποσοστιαίων μονάδων στον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας το Ποντίκι.
Στην ερώτηση «Ποιον από τους υποψηφίους θα επιθυμούσατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», οι Νεοδημοκράτες απαντούν ως εξής:

-Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να αποκτά εντυπωσιακό προβάδισμα εννέα μονάδων (45% ) έναντι της κυρίας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 36% των ψήφων. Ο κ. Παν. Ψωμιάδης εμφανίζεται σχετικά σταθερός (9%.) στα επίπεδά του ενώ ποσοστό 10% νεοδημοκαρτών δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.
-Η διαφορά Σαμαρά - Μπακογιάννη λαμβάνει την μικρότερη τιμή της όταν η ερώτηση απευθύνεται σε όσους ψηφοφόρους της ΝΔ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν και πάλι Νέα Δημοκρατία «εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή». Εκεί ο κ. Σαμαράς προηγείται και πάλι με 3% (Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 41%, Ψωμιάδης 8%)
Στο σχόλιό του ο γενικός διευθυντής της Pulse επισημαίνει ότι το ποιος τελικά θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από τον όγκο εκείνων που θα σπεύσουν να ψηφίσουν. Μεγαλύτερη συμμετοχή ευνοεί σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά. Μικρότερη συμμετοχή διευκολύνει την κυρία Μπακογιάννη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
Κωστής Παλαμάς

«Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι όπως το δεις να μην το παρατήσεις.
Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρνεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.
κι αν αγαπάς τ' ανθρωπινά κι όσα άρρωστα δεν είναι,
ρίξε αγιασμό και ξόρκισε τα ξωτικά, να φύγουν,
και τη ζωντάνια σπείρε του μ' όσα γερά, δροσάτα.
Γίνε οργοτόμος, φυτευτής, διαφεντευτής. Κι αν είναι
κ' έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα
για τίποτ' άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα,
Ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφ' το,
και χτίσε κάστρο απάνου του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα,
π' όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
κι όλο συντρίμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.
Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είν' απάνου απ' όλα."

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11 (ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ)ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΒΕΛ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)ΣΤΙΣ 4.ΟΟ Μ.Μ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΖΗΛΩΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΤΗΡ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ Ο Α.Μ.Κ.Α. 666, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ. Υ.Γ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ειναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ονομα της κυριας; Γιατι το κρυβει με τετοια επιμελεια; Ελληνιδα παντως ΔΕΝ ειναι.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ .ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ . ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ .