27/5/10

ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ.

Κε.Παπακωνσταντίνου

= ΕΛΕΓΕΣ: Από τη στιγμή που ήρθε στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία επισείει το ζήτημα του ασφαλιστικού ως Δαμόκλειο σπάθη πάνω από την Ελληνική κοινωνία. Συστηματικά καλλιεργεί φόβο, ανασφάλεια για το μέλλον των συντάξεων-ΤΩΡΑ : Κε.Παπακωνσταντίνου έχετε δημιουργήσει απερίγραπτη σύγχυση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τέτοια που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ελληνική κοινωνία.

= ΕΛΕΓΕΣ: Υπάρχει εναλλακτική λύση; Υπάρχει. Γιατί στο ασφαλιστικό υπάρχουν επιλογές συντηρητικές που αφαιρούν δικαιώματα, όπως αυτές που προωθεί η κυβέρνηση. Και επιλογές προοδευτικές, με στόχο μια κοινωνία αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης. Η αλληλεγγύη των γενεών, η διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για όλους, η βιωσιμότητα του συστήματος για τις επόμενες γενιές, όλα αυτά πρέπει να είναι στο κέντρο μίας προοδευτικής πολιτικής πρότασης.
Λύση στο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει από τη μείωση των συντάξεων.
Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων σήμερα παίρνει απαράδεκτα χαμηλές συντάξεις.

-ΤΩΡΑ : Μείωσες την πενιχρή μου σύνταξη και ψάχνω για την χαμένη μου αξιοπρέπεια, αφού δεν μπορώ να αποπληρώσω τις υπόλοιπες δόσεις του δανείου μου, με το οποίο αγόρασα κύρια κατοικία των 50 τ.μ.

= ΕΛΕΓΕΣ: Το ασφαλιστικό μας σύστημα σήμερα νοσεί. Με τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων η αναλογία ασφαλισμένων – συνταξιούχων διευρύνεται συνεχώς. Αντιστοίχως διευρύνονται και τα ελλείμματα των ταμείων. Το σύστημα έχει πολλές ανισότητες και αδικίες. Δεν δημιουργεί κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Εξακολουθεί να επιτρέπει ορισμένες εξόφθαλμες και κοινωνικά προκλητικές περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη εισφοροδιαφυγή. Και επιβαρύνεται από την άσκηση δημόσιας πολιτικής για την πρόνοια, για την αντιμετώπιση της ανεργίας ή για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ.

-ΤΩΡΑ : Εξόφθαλμες και κοινωνικά προκλητικές περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης , για εξυπηρέτηση υμετέρων, θα δώσουμε στην δημοσιότητα σε λίγες μέρες.
= ΕΛΕΓΕΣ: Συχνά αναφέρονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ως ένα σημαντικό αίτιο της κακοδαιμονίας του συστήματος ασφάλισης. Όμως σήμερα μέσα από τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες μέσες ηλικίες συνταξιοδότησης στην ΕΕ – κοντά στα 63 έτη, στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην ΕΕ το 2004
-ΤΩΡΑ : Με το «ανασφαλιστικό» νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην βουλή, ουδείς πλην του «πρακτικού νομοθέτη-συνδικαλιστή» κ. Κουτρουμάνη, γνωρίζει μετά πόσα χρόνια θα πάρει σύνταξη.
= ΕΛΕΓΕΣ: Για να σωθεί το σύστημα, λοιπόν, πρέπει να αλλάξει. Αλλά με σωστό τρόπο. Καταρχάς πρέπει η συζήτηση για το ασφαλιστικό να συνδεθεί με τα άλλα μεγάλα θέματα της πολιτικής ατζέντας: τη συζήτηση για τις νέες πηγές ανάπτυξης, τις πολιτικές για την επέκταση της απασχόλησης, τις πολιτικές για ένα νέο σύστημα υγείας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
-ΤΩΡΑ : Πιο ανισόρροπο και ανορθόδοξο τρόπο νομοθετικής παρέμβασης στην ζωή των πολιτών, δεν έχουν ξαναδεί τα μάτια μου, στις αρκετές δεκαετίες της ζωής μου.
= ΕΛΕΓΕΣ: Γιατί οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλεια γενικότερα, είναι ζήτημα πολιτικό και όχι απλώς διαχειριστικό. Έχει να κάνει με το τι είδους κοινωνία θέλουμε.

-ΤΩΡΑ : Μόνο πολιτική δεν παράγετε, αφού την διακυβέρνηση της χώρας την εκχωρήσατε στο ΔΝΤ.

=Κε ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
-ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΕΙΘΕΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ.


=ΈΤΣΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ, ΚΛΠ ΘΕΜΑΤΑ, ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ….

=ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ΣΤΟ BLUE SKY TV.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον αγαπητε Σπυρο ξερεις καλη ιστορια, σιγουρα καλυτερη απο μενα....

ενδιαφερον ειναι ο παραληλισμος με τους ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ

ο χιτλερ περα απο καποια εθνικα ζητηματα στους λογους του μιλουσε

για την επαναφορα στην αγνη γερμανικη αγροτικη ζωη και φυσικα μολις πηρε την εξουσια...

εκανε εταιριοκρατια και ολωκληρωτικο καθεστως....

ο Χιτλερ εκανε υφαρπαγη ψηφου....
όπως και οι νεοταξιτες, γιοργακης obama .. κ.λ.π. αλλά υπόσχονται αλλα κάνουν..................

τελικά το ΠΑΣΟΚ απο σοσιαλιστικό
μας βγήκε σε Νεοταξικο-ολοκληρωτικο