17/5/10

Επέλαση του εχθρού (σε ανοχύρωτη Πόλη)

Κατέφθασε ο πλουμιστός Νέο-Οθωμανός στην πρωτεύουσα του Νότου με μεγάλη κουστωδία, δέκα υπουργούς και εκατό επιχειρηματίες. Έφτασε ο κουμπάρος και την ώρα που διαβάζεται τούτες τις γραμμές το πιθανότερο είναι να έχει ήδη αποχωρήσει. Αφού θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, αφού θα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ποικιλοτρόπως, αφού θα έχουν πέσει και υπογραφές σε διάφορες συμφωνίες μεταξύ των οποίων εκείνη των μορφωτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών (τα σχόλια δικά σας..), έως ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ίσως που αφορούν ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ της χώρας. Άλλωστε πριν φτάσει είχε ήδη μια μεγάλη επιτυχία:

Υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού!, με τέσσερις αντιδραστήρες. Αυτά στις 12.05, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου πρόεδρου Μεντβέντεφ στην Τουρκία, στην διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι των δύο χωρών υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία. Το έργο, το κόστος του οποίου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 15,8 δις. ευρώ, πέρα από την ενίσχυση της εικόνας της Τουρκίας έχει πολλαπλή σημασία, τόσο για το επίπεδο των σχέσεων που η γειτονική χώρα επιδιώκει με την Ρωσία, χώρα που μέχρι χθες είχε μεγάλη αντιπαλότητα με την Τουρκία και ήταν «παραδοσιακά» φιλική προς τις ελληνικές θέσεις.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ της Τουρκίας και στη χώρα μας θα μας βάλει σε ακόμη υποδεέστερη θέση, λόγω της ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗΣ κατάστασης που βρεθήκαμε- με ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ άλλων. ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ κανείς: ΓΙΑΤΙ Ο Γιωργάκης καλεί τον Ερντογάν στην Αθήνα τούτη την ώρα; Τι είναι αυτό που τον καθιστά ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟ προκειμένου να βάλλει την χώρα και σε ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ δοθέντος του γεγονότος ότι ο γείτονας είναι ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ εις βάρος μας, ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΣ σε όλο το Μέτωπο ΚΥΠΡΟΣ –ΑΙΓΑΙΟ -ΘΡΑΚΗ; Τι είναι αυτό που υπερτερεί της Κοινής Λογικής , η οποία λέει:

-την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση, την ώρα που ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ (από τον Γιωργάκη και τους όμοιους του ) σιδηροδέσμια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όργανο του αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού,

- ποια ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ εξυπηρετεί η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα;

Θα πούμε και το άλλο: οι ΛΑΟΙ που είναι ΣΟΒΑΡΟΙ, που θέλουν να έχουν στον ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ, αντιστρατεύονται τον τούρκικο και Νέο-Οθωμανικό επεκτατισμό, παλεύουν για την Ιστορία τους, για το Δικαίωμα στη Ζωή και στη Μνήμη, για την Αυτοδιάθεση τους. Έτσι δίκαια κατακτούν μια θέση στον σύγχρονο κόσμο. Παραδείγματα: οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι. Eδώ, τι ακριβώς ΚΑΝΕΤΕ (Ή, ΔΕΝ κάνετε), Ω!, Συνέλληνες; (Καναπεδάτοι, ανεύθυνοι;) Θα σας εγγυηθεί κάποιος άλλος τη Ζωή, το Μέλλον σας; Πλανάσθε .. Μαζί σας πλανάτε όλο εκείνο το κομμάτι της αριστεράς που υποτιμά έως υποβαθμίζει τον υπαρκτό εξ Ανατολών κίνδυνο.. Τους το ξαναλέμε για πολλοστή φορά: για να πάρεις την Εξουσία σε μία χώρα, πρέπει πρώτα η χώρα να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.. Αν έχει διαλυθεί, άλλα θα είναι τα προβλήματα που θα πρέπει (αν υφίστασαι) να λύσεις…

Ο Τουρκικός επεκτατισμός, Ο Νέο-Οθωμανικός ηγεμονισμός είναι ΕΧΘΡΟΣ μας. Χρειάζεται Επιστράτευση- Επαγρύπνηση-Αγώνας.

«Μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί..» (Νίκος Ξυλούρης)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

1 σχόλιο:

Δημήτριος είπε...

Αν είναι δυνατόν, παρακαλώ να γράφουμε σωστά ελληνικά. Αυτό το πρόβλημα με την κατάληξη -τε στο γ' ενικό πρόσωπο και -ται στο β' πληθυντικό, είναι τελικά άλυτο. Επιτέλους, ο κανόνας είναι απλός. Στα λίγα (ενικός) βάζουμε τα πολλά (-ται) και στα πολλά (πληθυντικός) τα λίγα (-τε).