29/5/10

Με το «Παρεμπόριο Stop!» μπήκαμε στο ΑΒΑΤΟ, στην Καμπούλ της Μενάνδρου

-Χρυσοχοΐδη και Κακλαμάνη, την πόλη μας πεθάνατε και βάλατε στεφάνι
-Δεν είναι ρατσισμός, ούτε ξενοφοβία, η απαίτησή μας για ισονομία

29.05.2010: Η πορεία του «Παρεμπόριο Stop!» στην οδό Σοφοκλέους.

Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την εκδήλωσή της στο κέντρο της Αθήνας. Παρ’ ό,τι η εκδήλωση αυτή πλαισιώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με την παρουσία του ιδίου του προέδρου του, Παναγή Καρέλλα, παρ’ ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων τριών σημαντικών σωματείων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταστημάτων περιοχών Αθήνας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πλάκας – Μοναστηρακίου, οι προσκληθέντες από εμάς, βουλευτές της Α’ Αθηνών, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δήμαρχος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., απείχαν επιμελώς, με εξαίρεση τον βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιο Πλεύρη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ., το μέλος του Π.Γ. του κόμματος των Δημοκρατικών, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης , ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας μαζί με στελέχη της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας
29.05.2010: Ο Παναγιώτης Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με τον Παναγιώτη Δούμα, επικεφαλής της ομάδας «Παρεμπόριο Stop!»
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνικαρέα εμφανίσθηκαν αρκετοί έμποροι, οι οποίοι αν και αυτοαπασχολούμενοι, είχαν κλείσει τα καταστήματά τους για να μπορέσουν έστω και για λίγο να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για το τεράστιο πρόβλημα του παρεμπορίου. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της δράσεως, η δημοτική Αστυνομία είχε εξαφανισθεί από το κέντρο των Αθηνών, ενώ οι παράνομοι μικροπωλητές εξακολουθούσαν να πωλούν ανενόχλητοι την πραμάτεια τους, στις οδούς Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Αιόλου και Μητροπόλεως και μόνον όταν το μπλοκ του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! πλησίαζε, απομακρύνονταν.
Η διαδρομή της πορείας ξεκίνησε από την πλατεία Καπνικαρέα και ακολούθησε το δρομολόγιο Καλαμιώτου – Αγίου Μάρκου – Ευριπίδου – Αιόλου – Πλατεία Κοτζιά – Δημαρχείο – Σοφοκλέους – Μενάνδρου – Ευριπίδου – Αγίου Μάρκου. Πορευόμενοι ακόμη και μέσα από το λεγόμενο «άβατο» κάτω από την Αθηνάς, πεδίο μάχης μέχρι προχθές των συγκρούσεων μεταξύ εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων λαθρομεταναστών, οι έμποροι του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! ξεσήκωσαν αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Σοφοκλέους να ενσωματωθεί στην πορεία και ομάδα εμπόρων των παρακειμένων δρόμων.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Χρυσοχοΐδη και Κακλαμάνη, την πόλη μας πεθάνατε και βάλατε στεφάνι», «Δεν είναι ρατσισμός, ούτε ξενοφοβία, η απαίτησή μας για ισονομία», καθώς και «Άσυλο, αναρχία και ανομία, είναι που τον τουρισμό μας στέλνουν στην Τουρκία». Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανωμένη κινητοποίηση εμπόρων της Αθήνας σε αυτόνομη διαδήλωση είχε να γίνει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σπύρο
Είσαι αξιέπαινος που πρωτοστατείς σε όλες τις εκδηλώσεις. Όμως,
αυτά είναι ημίμετρα τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα στο παραεμπόριο αλλά και στις άλλες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής από την παράνομη παρουσία των παράνομων εισβολεών.
Αφού η Πολιτεία δηλαδή η κυβέρνηση με την αστυνομία δεν θέλει να επιλύσει το μείζον αυτό πρόβλημα ενώ αντίθετα κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει την παρουσία τους εδώ τότε πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας εκδιώκοντας με την βία τους παρανομους εισβολείς.
Η μαζικότης της αντίδρασης θα έχει άμεσα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
Η Αλέκα Παπαρήγα αμφισβήτησε το Σύνταγμα για τους δικούς της ιδεολογικούς πολιτικούς λόγους. Γιατί να μην το αμφισβητήσουμε και εμείς όταν βλέπουμε ότι οι ιθύνοντες πολιτικοί παράγονες το έχουν κάνει ένα κουρελόχαρτο. Γιατί να μην το αμφισβητήσουμε και εμείς έναντι των μιζαδόρων και διεφθαρμένων πολιτικών αλλά και έναντι αυτών που με τις πρακτικές του δολοφόνου διεθνισμού που ακολουθούν μας οδηγούν στον αφανισμό;
Ναι το αμφισβητούμε και εμείς το Σύνταγμα και ζητάμε Λαϊκή Συντακτική Συνέλευση και Λαϊκά Δικαστήρια για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο από την σήψη και γιατί η Ελλάδα ανήκει σ' εμάς τους τίμιους Έλληνες πατριώτες και στις επόμενες γενιές μας.
Κάτω η χούντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Κάτω η χούντα των τραπεζιτών.
Κάτω ο ποικιλόχρομος πολιτικός φασισμός όπως αυτός εκφράζεται και λειτουργεί σήμερα.
Η συστράτευση όλων μας στον ιερό αγώνα είναι το υπέρτατο καθήκον μας προς την Πατρίδα και τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Έβγαλε η αστυνομία του παπαεβραίου και του κοεντζόγλου φυλλάδιο προς την αστυνομία με τίτλο "συμπεριφορά προς τους μετανάστες"..εδώ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=334389&dt=29/05/2010

Σπόνσορας είναι το συγκρότημα λαμπράκη και με μπόλικη δόση αλαφουζόλ και μπομπολακτίνης...
Το θέμα δεν είναι η συμπεριφορά μας προς τους βρωμιάρηδες που έχουν κατακλύσει την χώρα..τούς ανεχόμαστε ακόμα επειδή είμαστε πολιτισμένοι ως Ελληνες...Το θέμα είναι το κατάπτυστο και ξεπουλημένο ελληνικό κράτος του Τζέφρυ και των λοιπων σοσιαληστών να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην Ελληνική κοινωνία εφαρμόζοντας τον Νόμο. Και ο νόμος λέει οτι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ
Αλλά οι γαμημένοι οι αριστεροί θολοκουλτουριάδες μας τους επέβαλαν με το ζόρι. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Γαμ..στε τους όπου τους βρίσκετε!

Ultra Right είπε...

Η απάντηση βρίσκεται εδώ:

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4445:-l-r-&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...