1/9/12

Αλβανοκρατία

Ζευγάρι ελλήνων κτηνοτρόφων, από το χωριό Παλαμπάς της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας, που τους έκλεψαν τα ζώα Αλβανοί Τσάμηδες, και πήγαν να τα πάρουν από το χωριό Γιάνιαρη ,στην περιοχή των Αγίων Σαράντα. κατέληξε στο νοσοκομείο Φιλιατών, μετά από ξυλοδαρμό που υπέστησαν από τους Τσάμηδες.
Το ζευγάρι των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ειδοποιήθηκε από την αλβανική αστυνομία να μεταβεί στο γειτονικό αλβανικό χωριό Γιάνιαρη, (κατοικείται από «τσάμηδες»), ώστε να παραλάβει τα 32 βοοειδή και τα 87 αιγοπρόβατα που τους είχαν κλέψει Αλβανοί την Πέμπτη 23 Αυγούστου. Όμως, οι κάτοικοι του χωριού, οργισμένοι δήθεν για τη σύλληψη του ενός εκ των συντοπιτών του ζωοκλέφτη Rushit Ismail και τον χαρακτηρισμό ως καταζητούμενου του γιου του, Astrit Ismaili, όχι μόνο δεν επέστρεψαν τα ζώα αλλά φυλάκισαν τους Έλληνες σε μια καλύβα για έξι ώρες και τους ξυλοκοπήσαν . Τους Έλληνες κτηνοτρόφους βρήκε αργότερα κακοποιημένους η αλβανική αστυνομία.Αμέσως μόλις επέστρεψαν ο άνδρας και η γυναίκα κατέφυγαν στο νοσοκομείο Φιλιατών με κακώσεις.
Οι κλοπές ζώων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από τη Μουργκάνα μέχρι την Πωγωνιανή, από Αλβανούς που εργάζονται ως βοσκοί. είναι σχεδόν καθημερινές, και οι κτηνοτρόφοι ειναι απελπισμένοι. Μάλιστα , με την μετακίνηση δεκάδων Συνοριακών Φρουρών προς τον Έβρο, έχουν μείνει ακάλυπτες και αφύλακτες οι ακριτικές μας περιοχές στους πάσης φύσεως κακοποιούς εξ Αλβανίας οι οποίοι ανενόχλητοι κλέβουν και μεταφέρουν ανεξέλεγκτα τα ναρκωτικά, που εμπορεύονται.
Μόλις την Πέμπτη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έπιασαν στον Βύρωνα στην Αθήνα, δύο Αλβανους, ηλικίας 22 και 23 ετών, με 67,8 κιλά ακατέργαστου χασίς, που είχαν φέρει είτε από τη μητέρα Αλβανία είτε από το Κόσσοβο.
Στη Λέσβο, σύμφωνα με καταγγελία στην Αστυνομία, των συγγενών ενός 27χρονου από την Χαραμίδα Μυτιλήνης, μια ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι του, στις 05.30 τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Αυγούστου, και τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο . Αιτία ήταν τα σχόλια που έκανε ο 27χρονος στο facebook για το βίντεο με τους Αλβανούς που πυροβολούσαν και έκαψαν την Ελληνική σημαία. Στο παρελθόν στην Χαραμίδα οι Αλβανοί είχαν εισβάλει στο κέντρο διασκέδασης «Salimar», και είχαν μαχαιρώσει τέσσερα άτομα του προσωπικού για ασήμαντη αφορμή! Μάλιστα ένας εκ των δραστών, ο Αριαν Χόντι, ο οποίος ήταν προστατευόμενος «επώνυμων» κατοίκων της Μυτιλήνης, που του έκαναν έως και μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, δραπέτευσε από την Ελλάδα χώρα και επανεμφανίστηκε με διαφορετικά στοιχεία λίγους μήνες μετά, διαπράττοντας νέες εγκληματικές πράξεις, σε άλλο νησί!
Η Αστυνομία που συνέλαβε τον Αλβανό λαθρομετανάστη, ο οποίος ανέβασε στην σελίδα του στο facebook, το βίντεο με τους πέντε κουκουλοφόρους που πυροβολούν και πυρπολούν την ελληνική σημαία, δεν μπόρεσε να τον συνδέσει με την παραγωγή του βίντεο. Ο φάκελος της υπόθεσης με όλα τα στοιχεία παραδόθηκε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων. Ο αλβανός είπε ότι το βίντεο γυρίστηκε στην Αλβανία, στη θέση Κούξι και όχι στον Χελμό, και ότι ένας φίλος του από την Αλβανία του το έστειλε και εκείνος έκρινε σκόπιμο απλά το ανεβάσει στο διαδίκτυο. Ο λαθρομετανάστης από την Αλβανία λέγεται ότι θα απελαθεί.
Ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η απέλαση του αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών Stefan Kolonja που έχει «πράσινες» πλάτες, και που απειλεί μάλιστα άνδρες της ΕΛΑΣ με …μετάθεση! ! Ο Kolonja, το 1999 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει και ισόβια απέλαση από τη χώρα μας. Αφού εξέτισε την ποινή του, κατάφερε με διάφορα δικονομικά κόλπα να καθυστερεί την υλοποίηση της δικαστικής του απέλασης στην Αλβανία, και διέμενε στην Κέρκυρα.Τον Οκτώβρη του 2011 σχηματίστηκε εις βάρος του και νέα δικογραφία για κακουργηματική απάτη, αφού ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης αγόραζε με ακάλυπτες επιταγές εκατοντάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και στη συνέχεια μεταπωλούσε τα προϊόντα αυτά σε τρίτους εισπράττοντας μετρητά . Όταν μάλιστα ο Αλβανός μαγαλοκακοποιός ήταν κρατούμενος στα αστυνομικά κρατητήρια, στην Κέρκυρα τον είχε επισκεφθεί ο αδελφός της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γκερέκου, με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις. Το επόμενο βήμα ήταν οτι απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί που σχημάτισαν την δικογραφία σε βάρος του Kolonja ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος… Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ο Άρειος Πάγος απέρριψε αμετάκλητα την αίτηση του Kolonja για αναίρεση της απόφασης που διέταζε την απέλασή του και έτσι συνελήφθη και πάλι. Στα κρατητήρια όπου οδηγήθηκε, δεχόταν παράτυπα πολύωρες επισκέψεις από τον αδελφό της κ. Γκερέκου, ενώ κάποια στιγμή αισθάνθηκε… αδιαθεσία και τον μετέφεραν σε μονόκλινο δωμάτιο της καρδιολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Κέρκυρας και όχι στον ειδικό θάλαμο κρατουμένων, όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, το κόλπο με την καρδιά «δεν έπιασε», αφού ο ιατροδικαστής της γνωμάτευσε ότι δεν έχριζε νοσηλείας και ότι μπορούσε να απελαθεί στην Αλβανία.
Στα Χανιά πιάσανε χθες δύο Αλβανούς, 18 και 19 ετών, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων ηλικιωμένων γυναικών. Η «μοιραία» ληστεία έγινε σε βάρος μιας 68χρονης γυναίκας, από την οποία άρπαξαν μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας πεντακοσίων ευρώ που φορούσε στο λαιμό της. Στο Επιτάλειο Ηλείας πιάσανε σπείρα 7 αλβανών διαρρηκτών. Μια 26χρονη από την Αλβανία και 6 συμπατριώτες της. Οι έρευνες για τη συμμορία των 4 αλβανών με τα Καλασνίκωφ , που εισβάλλουν σε σπίτια σπίτια συνεχίζονται. Τελευταία φορά τους εντόπισαν στη Λαμία, όπου εγκατέλειψαν το Ford Mondeo που έκλεψαν στο Ξυλοκάστρου, από το ζευγάρι που λήστεψαν.
Στον Λαγκαδά πιάσανε του «καημένους τους οικονομικούς πρόσφυγες», ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ, που είχαν ρημάξει τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και την Μητρόπολη Λαγκαδά. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι τρεις είχαν κλέψει... από καταστήματα χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: