14/1/13

Ο Εβραίος απατεώνας Σέρζ Σταβισκί

...που οδήγησε στο Λαϊκό Μέτωπο του 1936

Πολλοί τον θυμήθηκαν, στις 8 Ιανουαρίου, στην επέτειο της «αυτοκτονίας» του με πολλαπλές σφαίρες. Ο Σέρζ Σταβισκί, ο «Ωραίος Σάσα» (Le Beau Sacha) ήταν ο Εβραίος Alexandre Stavisky που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1886, στην Ουκρανία, και του οποίου η οικογένεια είχε μετακομίσει στη Γαλλία .
Σαν καλός εβραίος προσπάθησε να κάνει διάφορα τεμπέλικα επαγγέλματα. Έκανε τον τραγουδιστή σε καφέ, τον τσιλιαδόρο σε «μπαρμπουτιέρα» και τον διευθυντή σε μαγαζί με γυναίκες, όταν ξαφνικά με τη βοήθεια της Συναγωγής και του Γιαχβε θεού, άνοιξε η τύχη του. Έγινε διευθυντής σε ένα ενεχυροδανειστήριο στη Μπαγιόν.
Από το ενεχυροδανειστήριο έκανε μια 100% εβραϊκή απάτη.

Εξέδωσε με την βοήθεια εβραίων χρηματιστών ξύλινα ομόλογα, στηριγμένα στα σμαράγδια της «αείμνηστου Αυτοκράτειρας της Γερμανίας», που είχαν κατατεθεί στο ενεχυροδανειστήριο , και τα οποία όλοι οι πραγματογνώμονες τα έβρισκαν εντάξει μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ήσαν γυάλινα.
Τα «ξύλινα ομόλογα» τα αγόρασαν οι ασφαλιστικές εταιρείες επενδύοντας τα λεφτά των πελατών τους. Το 1927, ο Εβραίος λωποδύτης κατηγορήθηκε για απάτη, αλλά κατάφερε να μην δικαστεί παίρνοντας 19 αναβολές.
Εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 1933 και αυτοκτόνησε ή τον σκότωσαν σε ένα σαλέ στο Chamonix, στις 8 Ιανουαρίου 1934.

Στην πρώτη γραμμή του σκανδάλου ήσαν ο Δήμαρχος της Μπαγιόν Dominique Joseph Garat, ο Υπουργός Αποικιών Léon Perrier και ο Υπουργός Εμπορίου Charles Daniel-Vincent.
Ο Ριζοσπάστης πρωθυπουργός Camille Chautemps που είχε αναλάβει στις 26 November 1933 , υπο το βάρος των αντιδράσεων παραιτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1934, και τον διαδέχθηκε ο επίσης Ριζοσπάστης Édouard Daladier, που αντικατέστησε αμέσως τον διευθυντή του Εθνικού θεάτρου της Γαλλίας γιατί ανέβασε τον Κοριολανό του Σαίξπηρ.

Το μέγα σκάνδαλο της Εβραίοκρατίας οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις των Γάλλων, και τη νύχτα της 6ης Φεβρουαρίου 1934 έγιναν μάχες στο Παρίσι στις οποιες η αστυνομία σκότωσε 14 διαδηλωτές.

Τους εξεγερμένους Γάλλους τους καθοδηγούσαν τρία εθνικιστικά κινήματα.
«Action Française» με ηγέτη τον συγγραφέα Léon Daudet, που αποκαλούσε την κυβέρνηση Ντελαντιέ «συμμορία λωποδυτών και δολοφόνων». -Το Croix-de-Feu, με ηγέτη τον συνταγματάρχη François de la Rocque (1885–1946)
-και το Mouvement Franciste του Marcel Bucard που είχε ιδρυθεί τον Σεπτέμβριο του 1933.

Υπό την πίεση του πεζοδρομίου ο Ντελαντιέ παραιτήθηκε, στις 9 Φεβρουαρίου, αλλά οι Εβραίοι του SFIO και ο Λέβ Μπλούμ κατάλαβαν ότι για να παραταθεί η εβραιοκρατία στη Γαλλία, και να ανακοπεί η άνοδος των εθνικιστών έπρεπε να συνεργαστούν με τους Κομμουνιστές. Έτσι κατέληξαν στο Λαϊκό Μέτωπο των πλουσίων Εβραίων υπέρ των φτωχών Γάλλων.

Η δίκη της υπόθεσης Σταβισκί, έγινε τελικά το 1935, με 20 κατηγορούμενους που βρέθηκαν όλοι το 1936 που βγήκε η απόφαση Ζαν Παπαντουάν. Δηλαδή Αθώοι. Τ

α χρήματα που κλάπηκαν από τον Σταβισκί , περίπου 55 εκ. σημερινά Ευρώ, δεν βρέθηκαν ποτέ. Η έρευνα δεν άνοιξε λογαριασμούς, στην τράπεζα των Σάφρα στην Ελβετία.

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καποτε τα παιδια-χιμπατζοπουλα ειχαν στειλει σφαιρα συστημενη σε γραμμα στον ντουσαν μπαγιεβιτς που ενοχλουσε τις μαφιοζικες αθλητικες αναρχοκομμουνες αε


τωρα εστειλαν κατευθειαν σφαιρα απο κανη στο γραφειο του πρωθυπουργου που ενοχλησε τις μαφιοζικες αναρχοκομμουνες φυσικης εξουσιαστικης κατοχης γειτονιων των πολεων


προοδος ...

κριμα που δεν εχουμε και εμεις μια ζουγκλα σαν την κολομβια να στηθει και αρχηγειο με στρατοπεδα συγκεντρωσεως.

υγ. ο τσουκαλης και σια δεν θελει στρατοπεδα συγκεντρωσεως για τον αλλοδαπο εισαγομενο απο τουρκια υποκοσμο αλλα θελει στρατοπεδα εξαθλιωσεως και συμμοριτικου αναρχικου και αλλοδαπου τρομου και επιβολης τις γειτονιες σας ελληνες...

την δικη του φανταζομαι φωλια την εχει φυλαγμενη .