3/7/13

Με την «ευλογία» της Ουάσιγκτον το Κίνημα στην Αίγυπτο

Ο Τσακ, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Αιγύπτου όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, γιατί το Πεντάγωνο είχε αποφύγει να αποκαλύψει ότι έγιναν οι συνομιλίες αυτές, είπε : «Νομίζω πως μπορείτε να αντιληφθείτε τη λεπτή φύση αυτής της κατάστασης και αυτή είναι η ουσία».

Στην πλατεία Ταχρίρ, πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι στηρίζουν το στρατιωτικό κίνημα. Ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου.
Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν να κυβερνήσουν την Αίγυπτο.

Ο τακφιρί πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, έχει τεθεί «σε κατ΄οίκον περιορισμό», στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς. Σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται τεθωρακισμένα και άνδρες του αιγυπτιακού Στρατού. Ο Στρατός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει επίθεση στους οπαδούς του Μόρσι, όμως στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να «διαλύσουν» τους διαδηλωτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είστε σίγουρος γι'αυτό που λέτε κ.Χατζάρα;

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο δες αυτο:

http://www.globalresearch.ca/washington-islamist-strategy-in-crisis-as-morsi-toppled/5341595