18/5/16

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ




ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ:


ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ
ΤΑ 4 ΒΙΒΛΙΑ, «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΩΝ ΦΙΛΟΓΕΝΩΝ», «ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»,
«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ», «ΕΒΡΑΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»,





Η ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΥΡΏ,
ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 75 ΕΥΡΩ.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DELTIO11@GMAIL.COM   ΚΑΙ ΣΤΟ... 6944-279798

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παίζει να μας βάλουνε μέσα σαν την ΧΑ αν βρουν στο σπίτι μας τα βιβλία σου;

Ανώνυμος είπε...

1)Aσύμμετρες ενέργειες.

Ο αντίπαλος ενεργεί ασύμμετρα, για τους λόγους και με τον τρόπο που αναλύεται σε άρθρο-κορυφή ενός Αμερικανού αντισμηνάρχου το 2007..ΜΗN ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥNΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ.

2) α)Ο αντίπαλος δεν θα κάνει αυτό που έκανε σε προηγούμενες κρίσεις (πχ Ίμια). Σκέφτεται ήδη κάτι καινούργιο.

β)Ο αντίπαλος δεν κάνει αυτό που περιμένουμε εμείς.
γ)Ο αντίπαλος ΔΕΝ επιτίθεται σε οχυρωμένο νησί. Το παρακάμπτει, διότι ευκόλως παρακάμπτεται και διότι ουδείς επιθυμεί να γρονθοκοπεί ένα καρφί. ΑΡΑ ΑΣ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΑ-ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ.

δ) Ο αντίπαλος ΔΕΝ επιτίθεται σε ακριτική βραχονησίδα.(πχ κάποιες ανατολικά της Κρήτης ή την Ζουράφα στην Σαμοθράκη)

ε)Ο αντίπαλος εκμεταλεύεται το πιο ισχυρό του πλεονέκτημα: τα α/φ AWACS MESA E-7, που του δίδουν δυνατότητα να εκτελέσει επιχειρήσεις αεροπορικής υπεροχής (OCA) βαθιά στον ελληνικό χώρo-κατά μήκος του 25ου Μεσημβρινού. ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.


3)Ο αντίπαλος χρησιμοποιεί μη στρατιωτικά σκάφη ή πλωτά μέσα, για να αποβιβάσει αποσπάσματα ειδικών δυνάμεων ταυτόχρονα, σε πολλά νησιά, στα οποία δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις, όπως Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, , Φολέγανδρος...Ανάλογα με το concept, μπορεί σε κακό καιρό, όπου σκάφη συνήθως σπεύδουν να πατησουν σε συγκεκριμένες ακτές, ή σε καλό καιρό, ανάλογα.

Η κατάληψη αυτών επιτυγχάνεται εύκολα, με την εξουδετέρωση των αστυνομικών και λιμενικών αρχών.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΜΥΝΑ.

Πολλές ταυτόχρονες αποβατικές ενέργειες (σε διαφορετικά σημεία) δημιουργούν πρόβλημα αντίδρασης για τις Ελληνικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, που θα πρέπει να εκτελέσουν πολλές ταυτόχρονες επιχειρήσεις ανακατάληψης, πριν την διεθνη εκεχειρία και την κατάπαυση του πυρός.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΛΛΑ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΗ.

Κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα Τουρκικά αποσπάσματα μπορούν να υπερασπίσουν τα νησιά αυτά από ελαφρά εξοπλισμένα ελληνικά κλιμάκια Ειδικών δυνάμεων. Σε τέτοιες επιχειρήσεις ο αμυνόμενος, ή καλύτερα ο ενεδρεύων, μπορεί τουλάχιστον να προκαλέσει μεγάλες απώλειες, αν δεν επιβληθεί (που είναι πολύ πιθανόν)

4) Ελληνική αντεπίθεση απαιτεί αναγνώριση από ΕΤΑ/βατραχανθρώπους (δεν έχει UAV, RF-4 ή δορυφόρους εδώ). Αυτό απαιτεί περισσότερες της μιας νύκτες, επιτρέποντας στους άλλους να ενισχύσουν το αρχικό κύμα, είτε με πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, είτε με TALO, αν το νησί έχει Α/Δ.

Το '43, στο Αιγαίο, καταλήψεις νήσων γίνονταν από μικρά αποσπάσματα που μεταφέρονταν με καΐκια (πολλά εξ' αυτών οπλισμένα).Από Βρετανούς Έλληνες και Αυστραλούς

5)Δεν γίνονται πια αυτά; Οι σύγχρονες Ειδικές δυνάμεις και το ελαφρό πεζικό, επωφελούνται από το miniaturization των όπλων (ATGM, MANPADS, ελαφρούς όλμους κοκ), από ειδικό εξοπλισμό (σιωπητήρες και διόπτρες ημέρας/νύκτας στα τυφέκιά τους) και νέες αντιλήψεις.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ , ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ. ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΧΙΟΥ-ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ-ΨΑΡΩΝ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΑ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ.

Ανώνυμος είπε...

0. Η απόφαση της Τουρκίας είναι οριστική, παραπλανητικές κινήσεις στο Αιγαίο, παρενόχληση του ελληνικού ναυτικού και αεροπορίας με πιθανή στοχοποίηση κύριας νήσου ή μικρονήσου ή νησίδας ή βραχονησίδας και παράλληλη εκδήλωση ψυχολογικών ενεργειών στην Έβρο, σε συνδυασμό με ευρύτερες αποσταθεροποιητικές κινήσεις δούρειων ίππων στο εσωτερικό της Ελλάδας Ο σκοπός είναι προφανής, η καταπόνηση των ελληνικών δυνάμεων σε 2 μέτωπα και η συντομότερη κατάρρευση του συνολικού μετώπου,

1. Και ενώ οι αντιπαραθέσεις στις διάφορες πόλεις συνεχίζονται με το κόστος των ζημιών ανυπολόγιστο, στην ύπαιθρο κάνουν την εμφάνισή τους ομάδες 3-5 ατόμων που κινούνται ύποπτα κοντά σε ευαίσθητες περιοχές. Ειδικότερα πχ στην Πτολεμαϊδα εντοπίστηκαν ομάδες υπόπτων να κινούνται με οχήματα κοντά στα εργοστάσια της ΔΕΗ να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις. Τίθεται σε εφαρμογή η προστασία των κοινωφελών έργων και εγκαταστάσεων και τα κατά τόπους ΤΕ αναλαμβάνουν την φύλαξή τους.

2. Αν σκεφτούμε ότι σε περίοδο κρίσης ή σύρραξης την ευθύνη της ασφάλειας των μετόπισθεν, όπως και την αντιμετώπιση μορφών ασύμμετρων απειλών (π.χ. δολιοφθορές, ανταρτοπόλεμος, καταδρομικές επιχειρήσεις, ομάδες ατάκτων κλπ) την επωμίζονται στην πλειοψηφία τους οι μονάδες εθνοφυλάκων τότε μπορούμε να μιλάμε για απώλειες και καταστροφές που θα υπερβαίνουν ακόμα και τις εκτιμήσεις του πενταγώνου. Ο λόγος είναι προφανής ,τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες του αντιπάλου και δυστυχώς αυτές αν και έχουν καταγραφεί σε διάφορες κατά καιρούς μελέτες, εν τούτοις παραμένουν μόνο εκεί χωρίς να έχει γίνει κάποια προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος αποτροπής αλλά και αντιμετώπισης αυτών των μορφών απειλών.

3.Με δεδομένο λοιπόν την ανεπάρκεια των εθνοφυλάκων σε εκπαίδευση (τα στατιστικά του ποσοστού συμμετοχής, όχι πάνω από 10%), σε κίνητρα και ζήλο για την παρεχόμενη εκπαίδευση, σε εξοπλισμό και μέσα, συμπεραίνεται ότι η αποστολή των Μονάδων Εθνοφυλακής περιορίζεται πάρα πολύ αισθητά και μόνο σε αναθέσεις φύλαξης κτηρίων και εγκαταστάσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι θα αποτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια εκτέλεσης δολιοφθοράς. Οι δράσεις και οι μέθοδοι που αναπτύχθηκαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους Αμερικανούς αλλά και στους συμμάχους τους (σημειωτέον ότι στις περιπτώσεις Ιράκ και Αφγανιστάν δεν υπήρχαν μονάδες εθνοφυλακής, αλλά επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού, εναντίον των εξτρεμιστών της Αλ-Καϊντα και των Ταλιμπάν, εξοπλισμένες με τα καλύτερα οπλικά συστήματα και με υποστήριξη λογιστική και επιχειρησιακή, που δεν θα έχουν οι όποιες δικές μας μονάδες εθνοφυλακής).

4. Δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστούν οι περιπτώσεις αυτοκίνητων παγιδευμένων που να μπορούν να ενεργήσουν και να επιφέρουν χάος και κλίματος ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ηττοπάθειας τόσο στον πληθυσμό, όσο και στο στράτευμα.

Ανώνυμος είπε...

5. Ένα τέτοιο σενάριο μπορούμε να δούμε να συμβαίνει στη Θράκη, παραμονές μιας επικείμενης επίθεσης ή πολυδιάστατης ενέργειας από πλευράς Τουρκίας (ήδη το σενάριο αυτό έχει μελετηθεί από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ στο σχέδιο «ΒΑΡΙΑ»/επιλογή 4). Μια πτυχή του σχεδίου αυτού αναφέρεται στην αποσταθεροποίηση της Ελληνικής Θράκης, σε συνδυασμό με πρόκληση επεισοδίων στα μεγάλα αστικά κέντρα από τους εκεί διαμένοντες από τώρα λαθρομετανάστες-αναρχικους (ως κίνηση αντιπερισπασμού) με δυνάμεις και μέσα που απαριθμούνται όπως παρακάτω(δηλαδή εμπλοκή)
α. Ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες της ΜΙΤ, σε θέματα Ασύμμετρων απειλών και ανταρτοπόλεμου
β. Στελέχη των Μονάδων Καταδρομών και ειδικότερα των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (μπορντό μπερε), εξειδικευμένα σε αυτοσχέδια όπλα και εκρηκτικά, αλλά και σε τακτικές ανταρτοπόλεμου.(είχαν παρουσία στην μεικτή ταξιαρχία της Καμπούλ)
γ. Εξτρεμιστικά μουσουλμανικά πολιτικά στοιχεία από τη Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία Βορεια Ευρωπη και Κοσσυφοπέδιο.
δ. Φανατικοί ισλαμιστές (ΤΖΙΧΑΝΤ – Αλ Κάϊντα - Μουτζαχεντίν) από τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.(που ήδη βρίσκονται μέσα σε Σκόπια-Αλβανία)
ε. Φανατικοί ισλαμιστές που εισήλθαν στη χώρα μας εδώ και καιρό, με τα κύματα των λαθρομεταναστών και με αποστολή να οργανώσουν τις μουσουλμανικές μάζες στα μεγάλα αστικά κέντρα (αντάρτικο πόλεων παραλληλο προς το εγχωριο), αλλά και για την αποστολή ομάδων στη Θράκη για την ενίσχυση του τοπικού «εξεγερμένου στοιχείου».
στ. Ομάδες συναφών των «Γκρίζων Λύκων», προερχόμενες από την Τουρκία.
ζ. Οργανωμένα άτομα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Που επί χρόνια δραστηριοποιούνται με πακτωλό χρημάτων από Βερολίνο-Κολωνία και Αμβούργο
η. Άτομα που ανήκουν στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, ξένοι αλληλέγγυοι και ακτιβιστές (προερχόμενοι από δυτικές κυρίως χώρες) και οι όποιοι προκαταβολικά έδρασαν στην Αθήνα το 2008 και μας εξέθεσαν ενώ η ιστορική αποτυχία των διωκτικών μας αρχών ήταν παροιμιώδης και δημιούργησε προηγούμενο...

6. Σημειώνεται ότι με την σημερινή σύνθεση της μειονότητας στη Θράκη, δυνητικά θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια δύναμη από τους κόλπους της, της τάξης των 1000 - 1200 μαχητών, που αναλογεί στο 1% του πληθυσμού της, χωρίς να υπολογίζεται ύπουλα η ενίσχυσή της από Βαλκάνιους (κυρίως Αλβανούς και Κοσσοβάρους) και Άραβες – Αφρικανούς μαχητές ΤΖΙΧΑΝΤ, είτε από το εξωτερικό, είτε από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και τους όποιους μουσουλμάνους της μειονότητας αποφασίσουν σε δεύτερο χρόνο να ενταχθούν στη δύναμη αυτή. Αν συνυπολογιστούν όλοι μαζί, η εν λόγω δύναμη θα μπορούσε να ανέλθει σε 10.000 άνδρες το λιγότερο.(αν υπάρξει απόφαση για κάτι τέτοιο)

7. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των παραπάνω αυτός μπορεί να επιτευχθεί με οπλισμό (κυρίως ατομικά τυφέκια και πιστόλια), προερχόμενο από τα μη επιστραφέντα στον αλβανικό στρατό του 1998 , αποθέματα του UCK στις περιοχές Κάτσανικ-Ηπειρος, από παράνομο εμπόριο όπλων,απο τον οπλισμο της αλβανικης μαφιας σε ελλαδα και αλβανια, από τις χώρες της Αραβικής Άνοιξης, από ισλαμικές οργανώσεις και μέρος της διεθνούς «ανθρωπιστικής βοήθειας» για προσφυγες, χωρίς να αποκλείεται και η ύπαρξη ολίγων φορητών αντιαρματικών ή ρουκετών RPG-7 η 18, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο Αφγανιστάν, πολυβόλων και βομβιδοβόλων, ακόμα και όλμων. Ο βασικός εξοπλισμός δηλαδή, ενός τάγματος πεζικού.

Ανώνυμος είπε...

8. Το κυριότερο όμως στοιχείο που θα καθιστούσε μια τέτοια επιχείρηση βιώσιμη είναι η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και συγκεκριμένα ο συνδυασμός του ανάγλυφου της περιοχής (Ορεινός όγκος της Ροδόπης), με το γεγονός ότι και από τις 2 πλευρές της Ε/Βουλγ. μεθορίου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Μία από τις αρχές για την επιτυχία του ανταρτοπολέμου, είναι και η ύπαρξη εδαφικών περιοχών με πληθυσμό φιλικά προσκείμενο με τους αντάρτες.
Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης προσφέρει και προσφέρεται γι αυτό το σκοπό καθώς πληροί και τα 2 χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν. Με πληθώρα κρυψώνων και δρομολογίων (όχι απαραίτητα για οχήματα) που οδηγούν προς την Βουλγαρία παρέχει τα πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις για την ανάληψη τέτοιου είδους επιχειρήσεων. Η στάση του εκατέρωθεν τοπικού πληθυσμού, που έχει διαβρωθεί από την τουρκική προπαγάνδα θα πρέπει να θεωρείται βεβαιως ως φιλικά προσκείμενη και έτοιμη να συνδράμει στον κοινό αγώνα, παρέχοντας στους μαχητές ευκολίες πρόσβασης ή και διαφυγής, πρώτων βοηθειών, τρόφιμα και άλλες ανάγκες.

9. Ρόλο κλειδί στην περίπτωση αυτή θα παίξει και η στάση της Βουλγαρίας, με το εάν δηλαδή ανεχθεί ή όχι με τέτοια κατάσταση στα νότια σύνορά της. Αν όμως πάρουμε την περίπτωση της Τουρκίας με τη Συρία, το σενάριο (δυσμενές για τη χώρα μας) θα είναι η μεσομακροπρόθεσμη κάθοδος της Βουλγαρίας στο Αιγαίο (μετά από σχετική συμφωνία με την Τουρκία για διαμερισμό των εδαφών της ελλαδας με προελαση μεχρι θεσσαλονικη,με την καβαλα οριο τουρκικου ελεγχου). Σε διαφορετική περίπτωση ο αποτελεσματικός έλεγχος των νοτίων συνόρων της θα πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για την γρηγορότερη εξουδετέρωση της παραπάνω απειλής. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα τηρήσει καιροσκοπική στάση η οποία θα εκδηλωθεί αναλόγως των εξελίξεων.

Ανώνυμος είπε...

0. Το όλο σχέδιο μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους ενότητες (Φάσεις), προκειμένου να φτάσουμε στα γεγονότα

Φάση 1
Πραγματοποιείται κατά την περίοδο της ειρήνης και ασχολείται κυρίως με οργανωτικά αντικείμενα, που δεν κινούν την υποψία των αρχών της χώρας. Τέτοια αντικείμενα είναι:
α. Καλλιέργεια της διαφορετικότητας της ταυτότητας της μειονότητας (αρχικά ως θρησκευτικής και μετέπειτα ως εθνοτικής οντότητας). Αυτή πραγματοποιείται με τις παρακάτω δράσεις:
* Επιδίωξη για «εκλεγμένες» και όχι «διορισμένες» από το κράτος, αρχές (ψευτομουφτήδες κλπ).
* Δημιουργία συλλόγων σε κάθε χωριό προκειμένου να προβληθεί η τουρκική ταυτότητα και διαφορετικότητα.
* Λειτουργία αυθαίρετων ιδρυμάτων μη αναγνωρισμένων από το κράτος (π.χ. νηπιαγωγείων), αλλά και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων (ΕΠΑΘίτες κλπ).
* Δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων για την προβολή του Τουρκισμού (π.χ. εορτές ΑΛΑΝ ΤΕΠΕ, ΧΙΛΙΑ, Γιορτή του Κερασιού κλπ).
* Εκμετάλλευση της ισχύουσας νομοθεσίας με την εκλογή τους σε αυτοδιοικητικά αλλά και σε κοινοβουλευτικά αξιώματα.
* Προσπάθεια διατήρησης και ενδυνάμωσης της συνοχής της νεολαίας της μειονότητας, μέσα από... «μαθήματα κορανίου» και αναλόγου περιεχομένου ομιλίες και κηρύγματα στα τεμένη κατά την προσευχή της Παρασκευής.
β. Αύξηση του ρυθμού των διαφόρων παρεμβάσεων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, ιδίως με δημόσιες εμφανίσεις του προξένου, σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες της μειονότητας.
γ. Εκμετάλλευση και προβολή της προσπάθειας στα διεθνή FORA, που γίνεται από συλλόγους και οργανώσεις της μειονότητας που δρουν στο εξωτερικό και ιδίως στη Γερμανία, με κύριο όργανο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης η οποία σαν κύρια θέματα στην ατζέντα της προβάλει την στέρηση δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας και το μη σεβασμό της συνθήκης της Λωζάννης, από μέρους της Ελλάδας.
δ. Εκμετάλλευση των υπηρετούντων μουσουλμάνων στις μονάδες της Θράκης για τη συλλογή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση και οργάνωση ενόπλων ομάδων.

Ανώνυμος είπε...

ε. Χαρτογράφηση του συνόλου του ορεινού όγκου της Ροδόπης, ως κυρίαρχο θέατρο επιχειρήσεων αντιπερισπασμού σε συνδυασμό με την έναρξη άλλης φύσης των επιχειρήσεων, για τον εντοπισμό και επιλογή σημείων και θέσεων εναποθήκευσης οπλισμού και πυρομαχικών (κρυψώνες), αλλά και δρομολογίων προσβολής στόχων και διαφυγής μετά από επιχείρηση δολιοφθοράς.
στ. Προβολή από τα μειονοτικά ΜΜΕ (εφημερίδες και ραδιόφωνα) θέσεων και απόψεων περί των δικαιωμάτων της μειονότητας, καλλιεργώντας – οξύνοντας ή και δημιουργώντας εκ του μηδενός προβλήματα συνύπαρξης των χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, απόλυτα ταυτισμένες και ευθυγραμμισμένες με την γραμμή της Άγκυρας, με σκοπό την πρόκληση ταραχών και επεισοδίων.
ζ. Σταδιακή ανάληψη πρωτοβουλιών ελέγχου του ορεινού όγκου της Ροδόπης, σε συνδυασμό με την παράλληλη βαθμιαία απουσία των ελληνικών ελεγκτικών αρχών (αστυνομία, στρατός κλπ) και με τη συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου, τόσο δημογραφικά (ήδη στη Ροδόπη η αναλογία είναι 51 – 49 υπέρ των μουσουλμάνων και θα ενισχυθει μεσοπροθεσμα υπερ τους ακομη περισσοτερο), όσο και με τη μορφή εγκατάλειψης της υπαίθρου και συσσώρευση του στις πόλεις, με ταυτόχρονη παράδοση των μεικτών χωριών στην πλειονότητα που πλέον είναι μουσουλμάνοι, ενώ παραμένουν σε αυτά χριστιανικός πληθυσμός ηλικίας άνω των 55 ετών,ενω και η ατομικη ιδιοκτησια επι εδαφους περνα με μαζικες εξαγορες απο τους χριστιανους σε τουρκικους θυλακες.

θ. Εκτέλεση άοπλων αναγνωρίσεων από στελέχη ομάδων και οργανώσεων στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, αλλά και στα πεδινά της περιοχής για εντοπισμό και καταγραφή πιθανών στόχων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εκτέλεση δολιοφθοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αριθμός αντίστοιχων κινήσεων και ενεργειών, αλλά σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον (αστικό και όχι υπαίθρου) θα υπάρξει και από τους συγκεντρωμένους εκατομμύρια λαθρομετανάστες κυρίως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με τάσεις επέκτασης και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα.

Ανώνυμος είπε...

1. Φάση 2
Αυτή θα υλοποιηθεί μόνοv σε περίοδο που θα υπάρχει ένταση στις Ε/Τ σχέσεις ή βαθιάς κοινωνικής αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας μας , την οποία η Τουρκία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος, στοιχεία που συντελούν στην ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών για την έναρξη του κλίματος αποσταθεροποίησης. Τα δε μέτρα και δράσεις που θα ακολουθηθούν θα είναι άμεσα εξαρτώμενα από την κοινωνική δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας, προκειμένου να αποδώσουν τα αναμενόμενα και ζητούμενα, όπως παρακάτω:
α. Πλήρης έλεγχος της ορεινής περιοχής της Ροδόπης και εμφάνιση σε περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων φαινομένων ρίψης πυροβολισμών από κυνηγετικά και πολεμικά όπλα αμφιβόλου προελεύσεως. Τα φαινόμενα αυτά θα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.
β. Εμφάνιση των πρώτων περιστατικών όπου μουσουλμάνοι θα φέρουν κυνηγετικό οπλισμό εντός των αυτοκινήτων τους με το πρόσχημα τάχα των επιμέρους ενδιαφερόντων και της ατομικής προστασίας. Το παραπάνω θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης μιας «εικονικής» εγκληματικότητας (ζωοκλοπές, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά κλπ), στην ορεινή Ροδόπη, γεγονός που θα στοιχειοθετεί τον εξοπλισμό της μειονότητας για τη δήθεν προστασία της.
γ. Σημειώνονται κρούσματα κλοπών οικιών, οχημάτων και ζωοκλοπών από ένοπλους αγνώστους σε οικισμούς με μεικτό ή και αμιγές μουσουλμανικό πληθυσμό. Με πρόσχημα το παραπάνω γεγονός, εμφανίζονται οι πρώτες ομάδες ενόπλων που αναλαμβάνουν την περιφρούρηση στους οικισμούς και τα χωριά της μειονότητας κυρίως αυτά της ορεινής Ροδόπης και η εγκατάσταση σημείων ελέγχου (μπλοκ) επί των ορεινών δρομολογίων και προσβάσεων από και προς την ελεγχόμενη περιοχή. Έτσι σχηματίζονται οι πρώτοι θύλακες εντός των οποίων δεν υπάρχει πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει σ αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

δ. Ο έλεγχος των συνόρων αλλά και των όποιων διαβάσεων (πλην των επισήμων διόδων) ειδικά στους ορεινούς όγκους του βορρά είναι πιθανό να ελέγχεται σε κάποια φάση από τις ένοπλες ομάδες και έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα των ομάδων που προαναφέρθηκαν από τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, μαζί με ποσότητες πολεμοεφοδίων .
ε. Εμφανίζονται τα πρώτα αποσχιστικά συνθήματα σε τοίχους και σε άλλα εμφανή σημεία των μειονοτικών χωριών αρχικά και δευτερευόντως στα μικτού πληθυσμού χωριά, αλλά και εντός των συνοικιών με μουσουλμανικό στοιχείο των πόλεων της Ξάνθης και Κομοτηνής, με την εμφάνιση της σημαίας της Δυτικής Θράκης, ζωγραφισμένη σε τοίχους.

στ. Αυξάνεται η προσπάθεια συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών και εντοπίζονται μουσουλμάνοι πολίτες (μειονοτικοι η μεταναστες) που υπηρετούν στις μονάδες της Θράκης να κατέχουν φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων στα κινητά τους τηλέφωνα με σκοπό να τα διοχετεύσουν σε άτομα εκτός στρατού. Παρατηρείται επίσης μια διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των μουσουλμάνων οπλιτών σε ότι αφορά την πειθαρχία και τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους οπλίτες στις μονάδες που υπηρετούν. Συγκεκριμένα εμφανίζονται κρούσματα απειθαρχίας με αυξανόμενο ρυθμό ενώ στις ελεύθερες ώρες, οι μουσουλμάνοι οπλίτες συγκεντρώνονται – απομονώνονται σε διαφορετικές παρέες από τους υπολοίπους, συζητώντας χαμηλόφωνα και ακούγοντας εκπομπές μειονοτικών Ρ/Φ σταθμών.
ζ. Οι τοπικοί παράγοντες της μειονότητας σε συγκεντρώσεις στα χωριά, εγείρουν εκ νέου και με πιο έντονο τρόπο, τις απαιτήσεις τους για την ίση μεταχείριση των 2 στοιχείων καλώντας την πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας. Τα παραπάνω καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τηλεοπτικά συνεργεία της TRT και οι τοπικοί Ρ/Φ σταθμοί της μειονότητας, με αλλεπάλληλες εκπομπές, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις επόμενες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν, καλώντας για μαζική συμμετοχή. Εμπλοκή πολλών Τουρκόφωνων καναλιών.

η. Εμφανίζονται οι πρώτοι μη μειονοτικοί μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από τις βαλκανικές χώρες και εγχωριοι λαθρομετανάστες-προσφυγες από Μ. Ανατολή – Β. Αφρική και πραγματοποιούν διελεύσεις με αυτοκίνητα και μηχανές, μέσα από χωριά χωρίς να εκδηλώσουν κάποια πρόκληση ή άλλη ενέργεια.
θ. Σε χειροτέρευση της κατάστασης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες ακούγονται σποραδικές ριπές όπλων προερχόμενες από την ορεινή περιοχή της Ροδόπης. Τα ορεινά της Ξάνθης ελέγχονται πλέον από τους μουσουλμάνους, ενώ στις προσευχές της Παρασκευής εμφανίζονται και ξένα ως προς την περιοχή άτομα τα οποία λαμβάνουν μέρος στις προσευχές στα τζαμιά και μιλώντας στα αραβικά και στα τουρκικά καλούν για ξεσηκωμό και απαλλαγή από την ελληνική καταπίεση. Οργανώνονται οι πρώτες παρελάσεις – διελεύσεις ενόπλων ομάδων με οχήματα τα οποία διέρχονται με αυτοκινητοπομπές από τους ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης και της Ροδόπης, κρατώντας σημαίες της Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης και πανό με φράσεις από το κοράνι, γραμμένα στα αραβικά ,πακιστανικα ούρντου,τουρκικα κα.

Ανώνυμος είπε...

ι. Ξεσπούν εντάσεις , αναταραχές και επεισόδια σε ελεγχομενους απο την αγκυρα πληθυσμους λαθρομεταναστων.
ια. Το τουρκικό προξενείο με δελτία τύπου δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα κάνοντας λόγο για τάσεις εθνοκάθαρσης από μέρους της Ελλάδας σε βάρος της μειονότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το σύνολο των μειονοτικών βουλευτών ελλαδας , το οποίο κάνει λόγο για βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων της μειονότητας και καλούν την κυβέρνηση των Αθηνών να δώσει λύση άμεσα ειδάλλως θα αναλάβουν κοινό αγώνα με τον κόσμο της μειονότητας για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.
ιβ. Σημειώνονται περιστατικά έντασης και περαιτέρω όξυνσης στην περιοχή της Θράκης. Άγνωστοι πυρπολούν παρεκκλήσι ενώ 2 μέρες μετά καταστρέφονται τάφοι σε μουσουλμανικά νεκροταφεία. Στην ύπαιθρο επικρατεί κλίμα έντασης και στα μεικτού πληθυσμού χωριά, σημειώνονται λεκτικές αψιμαχίες χωρίς όμως θύματα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Η κατάσταση ελέγχεται μερικώς από την ΕΛ.ΑΣ, τα πνεύματα ηρεμούν μερικώς, αλλά οι αναφορές της κάνουν λόγο για αδυναμία απολύτου ελέγχου της κατάστασης.
ιγ. Σημειώνονται εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, σε σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονται κοντά σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις. Από τα μειονοτικά Ρ/Φ εκπέμπονται μηνύματα συσπείρωσης που καλούν τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα Παίζεται για πρώτη φορά ο εθνικός ύμνος της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης.(που πρόσφατα παιζοταν συνεχώς στη συνάντηση τους, της Προύσας)
ιδ. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι οπλίτες σε μονάδα της Κομοτηνής, εμπλέκονται σε λεκτική συμπλοκή μεταξύ τους
ιε. Εμφανίζονται στο διαδίκτυο τα πρώτα βίντεο και εικόνες από τις δραστηριότητες των ενόπλων(;) ομάδων, στις οποίες εμφανίζονται και άτομα που φορούν μάσκες προσώπου και φέρουν στο κεφάλι κορδέλες με γραφές στην αραβική, τα οποία φωνάζουν συνθήματα και κρατούν τη σημαία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης.(πιθανότατα κάπου στην ορεινή Ροδόπη) Στη συνέχεια παρουσιάζονται σκηνές από εκτέλεση ασκήσεων και βολών . Σε μήνυμα τους, οι επικεφαλείς των τμημάτων τονίζουν την ετοιμότητα και την πίστη τους στο δίκαιο του αγώνα τους και προβαίνουν σε απειλές κατά των χριστιανών κατοίκων της Θράκης
ιστ. Το προσωπικό του τουρκικού προξενείου ανακαλείται να επαναπατριστεί, με το πρόσχημα της παροχής οδηγιών και διαβουλεύσεων. Η εκκένωση του προξενείου γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, η δε φάλαγγα των οχημάτων, συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. διέρχεται από τη γέφυρα των Κήπων στην Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

ιζ. Η τουρκική πλευρά αναπτύσσει μεγάλο αριθμό ναυτικών μονάδων επιφανείας, καθώς και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, ενώ το μείζον των πτητικών μέσων (Αφη, ελικόπτερα κλπ) μεταστάθμευσαν στα δυτικά αεροδρόμια διασποράς, ανεβάζοντας μ αυτό τον τρόπο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.
ιη. Με πρόσχημα την διεξαγωγή διακλαδικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, οι τουρκικες 1η και 4η Στρατιές εξέρχονται στους χώρους διασποράς ενώ παράλληλα διενεργείται μυστική επιστράτευση εφέδρων σε όλες τις κρίσιμες ειδικότητες, ενώ το ΤΠΝ εκτελεί μεγάλης κλίμακας ασκήσεις και βολές ναυτικού πυροβολικού στα πλαίσια αεροναυτικής άσκησης. Η σχετική ΝΟΤΑΜ που συνοδεύει τις δεσμευμένες περιοχές περικλείει τις νήσους Χίο, Ψαρά, Αντίψαρα και το σύμπλεγμα των Οινουσών.
ιθ. Επιταχύνονται οι επισκευαστικές εργασίες όλων των οπλικών συστημάτων και μέσων και των τριών κλάδων των ΤΕΔ προκειμένου αυτά να καταστούν εκ νέου πλήρως αξιόμαχα. Τα στρατιωτικά εργοστάσια δουλεύουν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο.
κ. Στο σύμπλεγμα των Οινουσών, κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία δεν υπήρχε παλαιότερα. Από έρευνα των αρχών της Χίου έγινε γνωστό ότι η κεραία ανήκει σε δίκτυο τουρκικής εταιρείας. Τεχνικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και απεγκατέστησε την κεραία.
κα. Τουρκικό πολεμικό σκάφος ρίχνει προειδοποιητικές βολές κατά ελληνικού αλιευτικού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας, με την αιτιολογία ότι το αλιευτικό βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.
κβ. Τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν συνεχώς το FIR Αθηνών, τα οποία αναχαιτίζονται
κγ. τουρκικές κανονιοφόροι αγκυροβόλησαν απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Χίου και επί της ορίου γραμμής, με στραμμένα τα όπλα τους προς το λιμάνι.
κδ. Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στις 1η και 4η τουρκικές Στρατιές, ενώ οι εφεδρικοί σχηματισμοί τους προωθούνται δυτικά. Στην περιοχή του Έβρου εντοπίστηκαν ίχνη από πτήση τουρκικών UAV, στις περιοχές του δέλτα του Έβρου, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.
κε. Σε όλο το μήκος της διαδρομής απο Κωνσταντινουπολη φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων με προσωπικό και αρματοφορέων που μεταφέρουν άρματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα προς την περιοχή του Έβρου, ενώ ολόκληρος ο τουρκικός αποβατικός στόλος βρίσκεται στο κόλπο της Σμύρνης, με ετοιμότητα επιβίβασης σ αυτόν τμημάτων της 4ης τουρκικής Στρατιάς

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=6rrFtQAyWvo&list=PLquo0gcPsXEq_7pIh5ljB9lElhsPhVSxA

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...