22/5/16

Η Μπουμπουλίνα δολοφονήθηκε από την αγγλοκρατία

Η πονηρά ιστοσελίς της Χρυσής Αυγής θυμήθηκε ότι στις 22 Μαΐου 1825, (αλλά με το παλιό), «πέρασε στο Πάνθεον των Ηρώων η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα», αλλά μάσησε τα λόγια της και δεν λέει, ότι τη δολοφόνησαν μπράβοι των αγγλοφρόνων δανειοληπτών της (Λερναίας) Ύδρας. 
 Ρουφιάνοι του Μαυροκορδάτου και των Κουντουριώτηδων όπως ο αγαπητός τους Μακρυγιάννης.

Ο πρώτος Πατριώτης που δολοφονήθηκε από την αγγλοκρατία ήταν ο Φιλογενής πλοίαρχος Αντώνης Οικονόμου που κήρυξε την επανάσταση στην Ύδρα στις 16 Απριλίου 1821. Στις 22 Μαΐου του 1821 εκδηλώθηκε η αντεπανάσταση των Εταιρίας της Ανατολής. Οι συγγενείς του όμως κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν στην στο Κρανίδι, όπου όμως τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν στη Μονή Αγίου Γεωργίου. Δραπέτευσε και κατευθύνθηκε προς το Άργος για να παρουσιαστεί στην εθνοσυνέλευση. Οι μισθοφόροι των προκρίτων της Ύδρας τον δολοφόνησαν κοντά στο Άργος, στις 16 Δεκεμβρίου 1821.

Μετά δολοφονήθηκε από τη συμμορία των αγγλοφρόνων στις 16 Νοεμβρίου 1822 ο Φιλογενής πρόκριτος του Μυστρά Παναγιώτης Κρεββατάς.

Στις 13 Νοεμβρίου 1824 ο πρωτότοκος του Κολοκοτρώνη Πάνος, ενώ βάδιζε μεταξύ των χωριών Θάνα και Μπεσίρι (σημερινό Παλλάντιο) Αρκαδίας, δέχθηκε επίθεση γύρω στις 4 το απόγευμα ,από μια ομάδα 25 Βουλγάρων μισθοφόρων, που ανήκαν στις δυνάμεις του Κουντουρώτη και πληρωνόντουσαν με τα λεφτά των δανείων και του είχαν στήσει ενέδρα και τον δολοφόνησαν. Ο Πάνος είε παντρευτεί την κόρη της Λασκαρίνας Ελένη Μπούμπουλη.

Στις 22 Μαίου 1825 δολοφονήθηκε η Μπουμπουλίνα και λίγες μέρες μετά στις 5 Ιουνίου 1825 δολοφόνησαν τον Φιλογενή, Οδυσσέα. (Δεξί χέρι του Γκούρα ήταν ο Μακρυγιάννης).

Ο επόμενος που δολοφονήθηκε από  τη Στοά του Λονδίνου και τους αγγλόφρονες Μαυροκορδάτο, Κουντουριώτη, Μακρυγιάννη, Πολυζωίδη και Σια, ήταν ο Καραϊσκάκης .Μετά δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://tinyurl.com/zqclev9


https://is.gd/beRFWs

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν προστάτεψαν τους εαυτούς τους και τα στελέχη τους δυναμικά από τους τρισκατάρατους άγγλους;

avdargor είπε...

ειχα ενα δασκαλο στο Δημοτικο(Αρκαδιας),ονοματι Κρεββατας. :)