12/7/16

Ύφεση, φτώχια, χρέη

Η «Ελπίδα» έφερε Ολοκαύτωμα για όλους !
(Τους Έλληνες όμως! )
Το success story της «Ελπίδας». Καπούτ. Ο Οβριός και η ΕΚΟΥΜΟΥ ΕΠΕ και Σια, μπορεί να κοροϊδεύουν τους χαζούς και να λένε ότι ,«τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας », αλλά πανικόβλητοι βλέπουν ότι η ύφεση βαθαίνει και τα λουκέτα πέφτουν βροχή και έχουν παγώσει την ελληνική οικονομία μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μετά τις φωτογραφίες και τις χειραψίες στο Πεκίνο και την «FotoOportunity» με τον ηλιοκαμένο, ο οίκος Moody's, «παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», βλέπει, «αυξημένους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, που σχετίζονται με την ικανότητα εφαρμογής των νομοθετημένων μέτρων», υπογραμμίζει, «τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας», και προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία και το 2016 θα παραμείνει σε ύφεση, την οποία εκτιμά στο 0,7%, ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα φθάσει φέτος στο 182,8% του ΑΕΠ.

Κάτω από το βάρος της ύφεσης και της υπερφορολόγησης βουλιάζουν επιχειρήσεις Τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια ξεπέρασαν τα 43 δισ. ευρώ και πνίγουν τις «χρεοκοπημένες» Τράπεζες τα κανόνια, της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», του «Athens Lydra Marriot», της «Πυρσός», της «Παπασωτηρίου», της «Softex», της «Sprider», της «Atlantic Supermarket», της «Αγνό» , του «Ιμάντα», της πολυεθνικής ContiTech στον Βόλο, της «ΒΙΣ» της οικογένειας Φιλίππου, της «Hellenic Steel» της ιταλικής ILVA, της Σέλμαν, της ΒΙΑΜΥΛ, της Φίλκεραμ Johnson ,τον «Μαρινόπουλο» και την «JetOil», υπάρχουν και άλλες εταιρείες εταιρείες από τους κλάδους της γαλακτοβιομηχανίας, του εμπορίου, της ιδιωτικής υγείας και των κλινικών, (π.Χ η Euromedica), των ναυπηγείων, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας αλουμινίου που είναι στο όριο της κατάρρευσης.
Επίσης μεγάλα πρόβληματα έχουν οι δύο μεγάλες εταιρείες της ιχθυοκαλλιέργειας, Σελόντα και Νηρέας, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways, και το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο.

Οι φορολογούμενοι έχουν ήδη εξαντληθεί .Τον Μάιο, οι απλήρωτοι φόροι προς τις ΔΟΥ έφτασαν το 1,254 δισ. ευρώ, και τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη του τρέχοντος έτους έφθασαν στα 5,584 δις.Το σύνολο των οφειλών, (παλαιών και νέων), ειναι 88,889 δισ. ευρώ, και στο δεύτερο εξάμηνο που διανύουμε, οι φορολογούμενοι καλούνται από του αχασβήρους , («αριστερή κυβέρνηση» και δανειστές),να πληρώσουν στις εφορίες άλλα 30 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρατικά "φέσια" προς ιδιώτες στο τέλος Μαΐου έχουν εκτοξευθεί στα 7,029 δισ. ευρώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι μελετημένο το σύνθημα του σύριζα. λέει "η ελπίδα έρχεται" και όντως ήρθε, με τον σύριζα ελπίζανε όλοι όσοι το ψηφίσανε και πολλοί που δεν το ψηφίσανε. δεν είπε ότι θα έρθει κάτι άλλο, μόνο η ελπίδα για κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

μια από τις συμφωνιες που υπεγραψαν τα νουμερα μας στην κινα είναι να ναυπηγούνται ελληνικα πλοια στα κινεζικα ναυπηγεια!!!!!!!
αν δεν είναι αυτή συμφωνια ανάπτυξης ποια είναι;
οι τυποι κ αυτοι κ οι προηγούμενοι είναι βαλτοι να μας ξεκανουν.
τελος.

Ανώνυμος είπε...

Απαισιόδοξους σας βρίσκω. Γενικώς. Γιατί ; Όλα πάνε κατ' ευχήν. Θυμόσαστε κάποτε που λέγαμε, α-α-αλλαγή ; Συνεχίζουμε ακάθεκτοι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγωνας πρεπει να στηριχθει σε 2 αξονες: α)ισα δικαιωματα-ισες υποχρεωσεις για ΟΛΟΥΣ (δλδ ΕΝΦΙΑ στο ΚΙΣ) και β) δεκαρα τσακιστη σε προοδευτικο επιχειρηματια (δλδ ΔΕΝ ψωνιζουμε απο μαγαζια αλληλεγγυων-προοδευτικων).

Ανώνυμος είπε...

Οταν περδετε ο Κ@ΛΟΣ-Το παραπονο του σκατοβουτηγμενου....
Καμμενο θελατε;Καμμενοι θαστε!
Χρυση Αυγη θελατε;Μαυρο δειλι θαχετε!
Αναγκαστικη πορεια μεσ'στα σκατα ητανε αναγκαστικη πορεια μεσ'στα σκατα ητανε για να σαs σωσω....Αχαριστοι και δωσατε ειs τοιουτον ανηρ στον σκατοβουτηγμενο τα @ΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ;;;;;;ντροπη σαs βρε...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
emprosdrama.blogspot.gr/2012/05/video_11.html

Ανώνυμος είπε...

208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ
μπορεί να μου το εξηγήσει κανείς ?

Ξεπλυμα μαυρου χρηματος, παλιο κολπο...εχουν γνωστους με πρακτορεια προπο και οταν παει καποιος να εξαργυρωσει το κερδισμενο δελτιο τον ξεμοναχιαζουν και του δινουν στο χερι το 100% των κερδισμενων (χωρις να κρατησουν το φορο 20% για κρατος).. μετα εισπρατουν το δελτιο στο ονομα τους και ετσι εχουν ξεπλυνει νομιμα το 80% του μαυρου κεφαλαιου και πλεον μπορουν να κανουν καταθεση στην τραπεζα, αγορες και καθε λογης νομιμη επιχειρηση...

Ανώνυμος είπε...

ENERGA-HELLAS POWER:Εξαφανισαν 250.000.000 εκατ ευρω!!!!
ο παρ'ολιγον διγαμοs η κ.κατερινα κυλοτα και η τζινα παουερ...
με χρυσα κουταλια θα φατε ο πανοπουλοs ειναι στα νησια φιτζι και ο νυζαμηs ο νερουλαs με το φερετζε του εκανε πισωκολλητη ελευθερη πτωση θαυματα κανει το κολλαγονο....Π@υστηs 78 χρονων;;;;;;απο το ΛΑγΟΣ θα του εμεινε το κουσουρι....

Ανώνυμος είπε...

Ίσως τα πράγματα πάρουν καλύτερο δρόμο από αυτόν που περιμένουμε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ε.Ε. μιλάει για την ουσία του ελληνικού προβλήματος και θέτει θέμα αλλαγής συνδικαλιστικού νόμου και άλλων ουσιωδών μεταρρυθμίσεων.

Είναι αδύνατον να διοικηθεί ένα κράτος όταν με το παραμικρό ένα τσούρμο (μειοψηφιας) αντιπαραγωγικοί εργατοπατέρες παράσιτα παραλύουν την Δημόσια Διοίκηση.


Είναι αδύνατον να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη στο Δημόσιο όταν, ακόμα κι αν κάνεις φόνο, για να σε απολύσουν πρέπει να περάσουν 10 χρόνια και έχεις προστασια κομμάτων μπράβων. Χρειάζεται αλλαγή και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Είναι αδύνατον, επίσης, να γίνουν επενδύσεις όταν μου απαγορεύεις να απολύσω, αν η δουλειά παρουσιάσει κάμψη. Αν δεν μπορώ να απολύσω ελεύθερα, δεν θα προσλάβω! Ή θα προσλάβω με μαύρα. Είναι απλό.

Είναι παράλογο, ανήθικο και αντιαναπτυξιακό ο φορολογούμενος να πληρώνει τα επικουρικά ταμεία των προνομιούχων συντεχνιών και των ρετιρέ του κράτους. Τα επικουρικά είναι συντεχνιακά ταμεία . Έχουν, δίνουν. Δεν έχουν, δεν δίνουν.

Όλα αυτά τα απαραίτητα και 100% αναπτυξιακά μέτρα (που πρέπει να συμπληρωθούν με πάρα πολλά άλλα) ακόμα τα ονομάζουν σκληρά. Πιο σκληρό μέτρο από το να υποχρεώνεις τον άνεργο να πληρώνει ΕΝΦΙΑ για να παίρνει 1.000.000 $ εφάπαξ ο κάθε τετράπαχος Τσουκαλάς του συριζα δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί της Παρασκευής άκουσα στον ΣΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΪ τον αλέκοτσαμη παπαδόπουλο να λέει ότι την Δευτερα το βράδυ στις 19,30 στον πολυχώρο "Μιχάλης Καψογιάννης" στον Ταύρο θα παρουσίαζαν με τον (υπαστυνόμο) χάρη θεοχάρη το νέο κόμμα τους "δημοκρατικιά ευθύνη".



Παρότι η φράση του "σε αυτό το κόμμα μετέχουμε μόνον τα διαμάντια" μου προξένησε χείριστη εντύπωση για τον ναρκισισμό του,

αποφάσισα να παρακολουθήσω την παρουσίαση να ακούσω τι καινούργιο κομίζει ο νέος επιθεωρησιακός φορέας.

Έτσι έφυγα για να φτάσω στον Ταύρο ακριβώς στις 19,30. Ελάχιστοι οι παρόντες μαζι με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες.

Στις 20,00 άνοιξαν επιτέλους οι πόρτες του αμφιθεάτρου. Αλλά το προσωπικό του "χώρου" δεν επέτρεπε την είσοδο σε όλους στο κλαμπ.


Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
- Μπορώ να περάσω; είναι ήδη οκτώ.

- Λυπάμαι κυρια, δεν επιτρέπεται.


- Τι εννοείτε; Δεν είναι ανοικτή στο κοινό η παρουσίαση;


- Ασφαλώς. Αλλά μόνο στους έχοντες "εισιτήρια".


- Μα τι λέτε; Έχει περάσει μισή ώρα απο την προγραμματισμένη έναρξη και μέσα είναι λιγότερα από 100 άτομα! Έξω είμαστε τουλάχιστον 110 ενδιαφερόμενοι.

- Λυπάμαι κυρια. Αυτές είναι οι οδηγίες των οργανωτριών.
Υπάρχουν έξω γιγαντοοθόνες από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες.



- Ευχαριστώ κυρία μου, αλλά δεν ήλθα για να δώ αγώνα του Euro. Πολιτική εκδήλωση ήλθα να παρακολουθήσω. Τα σέβη μου.



Αγαμητέ κε παπαδόπουλε, αγαμητέ κε θεοχάρη η συμπεριφορά σας και η απαξία προς ενδιαφερομένους να σας ακούσουν υπήρξαν αχαρακτήριστες, άκομψες και ανερμήνευτες.


Δεν θέλω να γνωρίζω ούτε την ύπαρξη σας, ακόμη κι αν διακηρύξετε τα 12 ευαγγέλια και κανετε τον Τσίπρα χριστιανό και τον Κούλη ανοιχτομάτη !

Μείνετε μόνοι σας οι "πολύτιμοι λίθοι". Εμείς ανήκουμε προφανώς στα ... φό μωρά μου.

Ανώνυμος είπε...

Οι αδάμαντες της μασονίας θα μας σώσουν! Οι ίδιοι καρα-μασόνοι που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, τώρα θα μας σώσουν! Πάρτε τους με τις πέτρες...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΛΑΟΣ:Το ακρων αωτον του πολιτικαντισμου!
ixnos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_8262.html
Μηνυσαν τον Καρατζαφυρερ για παραβαση καθηκοντοs!
ixnos.blogspot.gr/2010/06/blog-post_3523.html
Ο κ.θωμαιδηs γκροβερμαν με τον κ.ποπουλι ροδελοφαγο κανανε την πρακτικη τουs πηρανε μαστερ με τον πωπο τηs εθελοντριαs κ.κοκκινου και κατοπιν εγινε γραμματευs τουουου....
Master Quiz:σε ποιον;;;;;μονο στο kolosart.tv
α)στον περιστεροκ@λοχεσμενο;
β)στον παρ'ολιγον διγαμο;
γ)στον ερωτυλο σεβασμιο γεροντα;
Μια προσφορα απο την offshore MILESON INTERNATIONAL L.T.D υπευθυνοι κ.κ.ντουκακηs πορδοs μυλονακηs τοτοs & η κ.παναγιωτα μητρουλα(catalina)

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...