3/7/16

Είκοσι χρόνια πριν ήταν ο «Νέος πατριωτισμός»

Σχεδόν 25 χρόνια πριν, ένα ιουδαϊκό φερέφωνο των «Αθέατων» που δεν ζει πιά ο William L. Safire, παρουσίασε από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης το «νέο πατριωτισμό».
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου 2001, και ήταν μια διακήρυξη για το δικαίωμα των ΗΠΑ, «να ηγηθούν του κόσμου», χωρίς να αυτοπεριορίζονται λαμβάνοντας υπόψη, τους «άλλους πόλους», της διεθνούς πολιτικής.
Ο «πατριώτης» Safire, που το πραγματικό του όνομα ήταν Safir, καθότι εβραϊκής καταγωγής , έγραφε τότε: « ήρθε ο καιρός για έναν νέο πατριωτισμό με λιγότερο στόμφο αλλά με βαθιά υπερηφάνεια.
Η ανεξαρτησία της Αμερικής και η δύναμή μας , μας δίνουν το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το τι είναι καλύτερο για την εθνική μας ασφάλειά , καθώς επίσης και για το τι είναι καλύτερο για την διεθνή ασφάλεια, όπως πιστεύουν πολλοί από μας. Η ανεξαρτησία μας και η ευημερία μας, μας δίνουν την δυνατότητα να οδηγήσουμε τον κόσμο με το παράδειγμά μας. Η ελεύθερη επιχείρηση που υποτάσσεται στο κράτος δικαίου παράγει πιο πολλά για τους περισσότερους. Η ανεξαρτησία μας και οι ηθικές αρχές μας , μας δίνουν την ελευθερία να υποστηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα οπουδήποτε». 

Ο «νέος πατριωτισμός», πουλιόταν ήδη στα περίπτερα όταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 «βομβαρδίστηκαν» οι δίδυμοι πύργοι στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε τότε τον «νέο πατριωτισμό» ως επίσημη κρατική ιδεολογία και με τη βοήθεια των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης έκαναν τον μέσο Αμερικανό να βουτήξει μια σημαία και να την κολλήσει στο παράθυρο του η στο αμάξι του.
Η εξωτερική μορφή του « νέου πατριωτισμού», περιορίστηκε στο «αρπάζω μια σημαία και τρέχω. Στην πράξη σήμαινε όμως την αποδοχή της κατάλυσης κάθε στοιχείου δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο «νέος πατριωτισμός» που ήταν ένα ιδεολόγημα που επεξεργάστηκε το αμερικανικό κατεστημένο, στo πλαίσιο της «Νέας Τάξης», παρουσιάστηκε σ΄ εμάς στην επαρχία μαζί με τις φωτιές , του 2007.

Ο «νέος πατριωτισμός» η ο ευρώ-πατριωτισμός δυστυχώς δεν ήταν φρέσκοι. Εμείς οι Έλληνες τους ξέραμε από πολύ παλιά. Από αυτό το πράγμα υπέφεραν ο Νένεκος, ο Εφιάλτης , ο Μακρυρουφγιάννης και πιο πρόσφατα οι αποδέκτες των αγγλικών λιρών και οι κουκουλοφόροι στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Για τον νέο Πατριωτισμό σας έγραψα πρωτος την 01/10/2007 και μετά στις 30/11/2008.
Τωρα οι Αθέατοι ρίχνουν τη γραμμή της «Προοδευτικής Συμμαχίας» κατά της λαικής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας που μας έφτασε σχεδόν αμέσως. Και ο Σακάτης, φωνάζει ότι δεν πρέπει «να μας καθυστερεί» η Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 1η Μάϊου στην Ιστορία

Η 1η Μαΐου είναι η 122η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 244 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 305.  Παραιτήθηκαν οι ρωμαίοι συναυτοκράτορες...