3/7/16

Ο Ταγίπ πρόδωσε το ΝΑΤΟ και τους Ουαχάμπι

Οι Εβραϊκές πηγές το ήξεραν αλλά τώρα, μπόρεσαν να το γράψουν. Ο «πάγος» μεταξύ του Βλαδίμηρου και του Ταγίπ, έσπασε με τη μεσολάβηση της Αλγερίας, που παρέμεινε σχεδόν ανεπηρέαστη από την «Αραβική Άνοιξη» και η άρχουσα ελίτ της Αλγερίας με το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FLN) και τον Πρόεδρο Μπουτεφλίκα ελέγχει τα πράγματα.

Ο Ταγίπ έβλεπε τους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ να δίνουν όπλα στους Κούρδους μαχητές στη Συρία και το Ιράκ και να αμφισβητείται η εδαφική του ακεραιότητα, ενώ οι ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο έφρασαν και ξεπέρασαν τα 10 δις δολάρια. Οι Ρωσικές κυρώσεις έπληξαν τον τουρκικό τουρισμό, τις κατασκευαστικές εταιρείες και τις εξαγωγές τροφίμων, ενώ η Ρωσία ανέστειλε τις εργασίες για τον αγωγό TurkStream κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Η Τουρκία έχασε 3,5 δις σε έσοδα από Ρώσους τουρίστες, και άλλα 4,5 δις από την ακύρωση κατασκευαστικών έργων, και 2 δις από εξαγωγές τροφίμων, ενώ δεν πήρε τίποτα ούτε από τους Ουαχάμπι, ούτε από το… ΝΑΤΟ.
Οπότε αποφάσισε να τα βρει με τη Ρωσία και τον Άσαντ.

Και το χτύπημα στο αεροδρόμιο Αττατούρκ ήταν η αμερικανική απάντηση στην «προδοσία».

Η Τουρκία βασικά συμφώνησε να εγκαταλείψει την αξίωση «για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, και να αντιμετωπίσει το μέτωπο αλ-Νούσρα ως τρομοκρατική οργάνωση διότι ο Ερντογάν κατάλαβε ότι, «οι ομάδες της αλ-Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζονται από τους εχθρούς της Άγκυρας».

Η Τουρκία πλέον δεν επιτρέπει στους μαχητές αλ-Νούσρα να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της για επιθέσεις στη Συρία και θα σταματήσει τον ανεφοδιασμό τους. Έτσι η Μόσχα, ξαναέγινε «φίλος», και η Άγκυρα κάλεσε τις δυνάμεις της (φιλοοαμερικανικής) «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», να αποσυρθούν από τις περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες, αλλιώς θα θεωρηθούν ως συνεργοί των τρομοκρατών.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Μόσχας –Ερντογάν , ο επικεφαλής του κινήματος «Qirim», των Τούρκο-Τατάρων της Κριμαίας Ρεμζί Ιλιάσοφ, δήλωσε στο Ria Novosti : «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να ζυγίσει προσεκτικά τα θέματα που σχετίζονται με την Κριμαία και τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στο σύνολό τους. Πρέπει να σεβασθεί την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας».
Η Άγκυρα επομένως θα σεβαστεί «την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας», θα αποδεχθεί και θα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια και θα στείλει τις αμερικανικές κυρώσεις στο χρονοντούλαπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΙΣΛΑΜΟΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ-MΠΙΖΝΕΣΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΕΝ ΣΟΣΑΕΤΙ FOUNDATION...


http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-kalws-tous-alla-ochi-sta-spitia-mas-o-mpoutarhs-kai-ta-prosfugakia-pou-t

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ...ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ ΛΕΕΙ

ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΑΒΙΔ ΒΙΓΙΑ

ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ (ΑΛΛΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΙ)


ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΟΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΑ KAI ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΗΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ;